soldium Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 Przylegają całkiem dobrze do twarzy. Jak dla mnie są wygodne. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 Mea Culpa. Kolega ma kable na kolbę przerzucone . Byłem pewien , że tak jest w stocku. Swoją droga proszę nie pisz takimi czcionkami bo kuje bardzo w oczy. Swoją drogą na profilu masz rk 02 podane Nie ważne co mam na profilu po za tym jak ma baterie w kolbie? Wytłumacz wyjaśnij, może skorzystam i inni przy okazji, a jak nie to nie wprowadzaj zamieszania. Peace Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 Znalu całkiem sporo. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 To teraz mam dylemat czy brać tę broń. Trochę mnie tą informacją zasmuciłeś, Ryzbor. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 Nie ma się co smucić. Nie ma tragedii. Możesz szukać wersji stalowej droższej. W RK02 ze znalu jest lufa wewnętrzna, szczerbinka, blok gazowy ,suwadło zamka, blok rury gazowej, podstawa muszki i szyna jaskółka. Reszta to stal. Nawet zatrzask kolby jest stalowy. Sprawdzone magnesem Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 A mi chodzi o RK-01, bo stwierdziłem, że reszta RK jest dla mnie "za duża". A chcę coś mniejszego, poręczniejszego. Akurat 01 spełnia moje oczekiwania. W Jedynce co jest ze ZnAlu? Teraz, jak napisałeś, to pisałeś o 02, więc... trochę się już pogubiłem. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 W 01 prawie nic nie jest ze znalu. Znal w rk zaczyna się za łożem i leci do czubka lufy, a że w suka za łożem ma jedynie trąbkę to znalu jest tam niewiele. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 (edited) Mcet ma rację, sprawdzone magnesem. :icon_biggrin: Edited October 7, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 Jeszcze niedawno powszechnie dostępna była "taktyczna" suka RK-12 full steel. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 Która miała stali tyle samo co zwykłe RK01. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 Nie wiem jakie teraz produkują te RK-01, ale ja pamiętam, że w zwyłym RK znalu było dużo. Za dużo. Z resztą to loteria. Już nie wspominając o urywającym się suwadle. Bo znal. Jeśli ze znalu jest to co wspominał wcześniej Suharex to jest to dużo. Stal można ponacierać gąbką by była ładnie potarta. Stal wygląda wtedy ładnie, a znal jest szary i brzydki. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 Dobra, bo kurde mi mętlik zrobiliście na chwilę i już traciłem nadzieję na RK-01. :D Dobra, planów nie zmieniam. Dzięki za kolejne już upewnienie. ^^ Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 Pozwolę sobie zacytować siebie samego (temat "RK-02 Full Metal" post #55): Mam pytanko do użytkowników RK-01. Ostatnio doposażyłem mój arsenał w tę replikę, w opisie nigdzie nie ma informacji, że jest to niemal w pełni stalowa replika, sprawdziłem magnesem i "czepia" się wszystkiego za wyjątkiem przyrządów celowniczych i plastików :icon_wink: więc stal. Z ciekawości tylko pytam, czy te repliki (bez oznaczeń S) mają jakieś charakterystyczne oznakowania zewnętrzne wyróżniające repliki stalowe o znalowych? Nie ma wątpliwości RK-01 ma bardzo dużo stalowych elementów. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 Ślepak szukaj po prostu wersji oznaczonej Rk01s (s na końcu oznacza stal, w drewno). Quote Link to post Share on other sites
Menor Posted October 7, 2014 Author Report Share Posted October 7, 2014 Możecie mi wytłumaczyc czym rożnią sie modele uvex'ów? Czym one sie róznia ? http://allegro.pl/okulary-uvex-i-vo-9160-076-wym-szybki-regulacja-de-i4646326961.html tutaj jest koncowka 076, http://allegro.pl/okulary-uvex-i-vo-275-oryginal-wymienne-nie-paruja-i4646326941.html a w tych 275. Jest jakaś roznica czy wszystko jedno? Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 Przecież masz czarno na białym, jaka jest różnica, wystarczyło zjechać w dół ogłoszenia. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 Nie ma eSek. Szukałem już. Pewnie i tak wybiorę ten z W. Chyba, że Powała podesłałby zdjęcie/zdjęcia z przyczepionymi magnesami. Nie jest to jakieś "obowiązkowe", ale byłoby miło. I tak wezmę RK-01W. : ) Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 Ile by ta replika stali nie miała i tak jesteś na nią skazany. Chyba, że masz pieniądze na E&L albo LCT. Stal ci nie pomoże w niczym, jak nie masz funduszy na coś z wyższej półki. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 Po prostu nie chcę, by nagle coś się ułamało. Szczególnie zawias na kolbę. Szerbinka, to tam pół biedy. Byleby kolby nie zgubić. "Skazany" brzmi, jakby ta replika była... nic nie warta. :P Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 Dla kogoś kto ma kisiel w majtach na myśl o stali, może i jest to skazanie :D. Ja mam RK-02 i najważniejsze dla mnie jest, żeby przy 420FPS strzelało prosto i w miarę daleko. Nie sprawdzałem z czego mam zaczep kolby, ale trzyma się to solidnie. Zdarzało mi się rzucać repliką w pewnych sytuacjach, jak np. nurkowałem do rannego jako medyk. Nie spotkałem się w moim 'niewielkim' środowisku z kimś, komu by się urwała kolba w składanych 74'kach. Co innego gibiące kolby stałe w Cymach 48. Jak to biorę w ręce to mi słabo. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 (edited) Nie ma się co smucić. Nie ma tragedii. Możesz szukać wersji stalowej droższej. W RK02 ze znalu jest lufa wewnętrzna, szczerbinka, blok gazowy ,suwadło zamka, blok rury gazowej, podstawa muszki i szyna jaskółka. Reszta to stal. Nawet zatrzask kolby jest stalowy. Sprawdzone magnesem Muszę sam siebie zacytować. Pomyliłem się w dwóch rzeczach - miało być lufa zewnętrzna i nie blok rury gazowej, bo dwa razy napisałem to samo tylko kolanko rury gazowej i blok gazowy. No i ja też nie widziałem, żeby ktoś złamał zatrzask kolby w 74 możliwe, że w nowych rk jest on stalowy tak jak w moim egzemplarzu. I też nie ma się co srać, że znal. Moja kilka razy zaliczyła przyłożenie o drzewo czy ziemię i jak narazie jest git. Edited October 7, 2014 by suharex Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 Nie ma eSek. Szukałem już. Pewnie i tak wybiorę ten z W. Chyba, że Powała podesłałby zdjęcie/zdjęcia z przyczepionymi magnesami. Nie jest to jakieś "obowiązkowe", ale byłoby miło. I tak wezmę RK-01W. : ) Bardzo chętnie, ale dopiero w weekend będę mógł zrobić fotki, więc jeśli Cię to satysfakcjonuje, mogę opublikować. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 Trochę nie bardzo, bo przymierzam się już w piątek zakupić. I tak trochę czasu minęło od promocji na Taiwangunie i nie chciałbym przedłużać i żeby mi oferta sprzed nosa znikła. Więc w piątek (mam nadzieję) będzie już pewne, że kupię. :) Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 Moje RK-03 z trzeciej ręki wyginało się w łuk, tyle luzów było XD Bacz, że Boyi roby 3 różne oksydy na swoich akaczach. Jak trafisz na szarą chropowatą to masz pecha. Wygląda paskudnie. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 Moje RK-03 z trzeciej ręki wyginało się w łuk, tyle luzów było XD Bacz, że Boyi roby 3 różne oksydy na swoich akaczach. Jak trafisz na szarą chropowatą to masz pecha. Wygląda paskudnie. Przyznaje moja RK02 chorowat wygada paskudnie ale za to oksyda jest bardzo trwała. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts