Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pomoc w wybraniu repliki

Recommended Posts

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mea Culpa. Kolega ma kable na kolbę przerzucone . Byłem pewien , że tak jest w stocku. Swoją droga proszę nie pisz takimi czcionkami bo kuje bardzo w oczy. Swoją drogą na profilu masz rk 02 podane

Nie ważne co mam na profilu po za tym jak ma baterie w kolbie? Wytłumacz wyjaśnij, może skorzystam i inni przy okazji, a jak nie to nie wprowadzaj zamieszania. Peace

Nie ma się co smucić. Nie ma tragedii. Możesz szukać wersji stalowej droższej. W RK02 ze znalu jest lufa wewnętrzna, szczerbinka, blok gazowy ,suwadło zamka, blok rury gazowej, podstawa muszki i szyna jaskółka. Reszta to stal. Nawet zatrzask kolby jest stalowy. Sprawdzone magnesem

A mi chodzi o RK-01, bo stwierdziłem, że reszta RK jest dla mnie "za duża". A chcę coś mniejszego, poręczniejszego. Akurat 01 spełnia moje oczekiwania. W Jedynce co jest ze ZnAlu? Teraz, jak napisałeś, to pisałeś o 02, więc... trochę się już pogubiłem.

Nie wiem jakie teraz produkują te RK-01, ale ja pamiętam, że w zwyłym RK znalu było dużo. Za dużo. Z resztą to loteria. Już nie wspominając o urywającym się suwadle. Bo znal. Jeśli ze znalu jest to co wspominał wcześniej Suharex to jest to dużo. Stal można ponacierać gąbką by była ładnie potarta. Stal wygląda wtedy ładnie, a znal jest szary i brzydki.

Pozwolę sobie zacytować siebie samego (temat "RK-02 Full Metal" post #55):

Mam pytanko do użytkowników RK-01. Ostatnio doposażyłem mój arsenał w tę replikę, w opisie nigdzie nie ma informacji, że jest to niemal w pełni stalowa replika, sprawdziłem magnesem i "czepia" się wszystkiego za wyjątkiem przyrządów celowniczych i plastików :icon_wink: więc stal. Z ciekawości tylko pytam, czy te repliki (bez oznaczeń S) mają jakieś charakterystyczne oznakowania zewnętrzne wyróżniające repliki stalowe o znalowych?

Nie ma wątpliwości RK-01 ma bardzo dużo stalowych elementów.

Dla kogoś kto ma kisiel w majtach na myśl o stali, może i jest to skazanie :D. Ja mam RK-02 i najważniejsze dla mnie jest, żeby przy 420FPS strzelało prosto i w miarę daleko. Nie sprawdzałem z czego mam zaczep kolby, ale trzyma się to solidnie. Zdarzało mi się rzucać repliką w pewnych sytuacjach, jak np. nurkowałem do rannego jako medyk.

Nie spotkałem się w moim 'niewielkim' środowisku z kimś, komu by się urwała kolba w składanych 74'kach. Co innego gibiące kolby stałe w Cymach 48. Jak to biorę w ręce to mi słabo.

Nie ma się co smucić. Nie ma tragedii. Możesz szukać wersji stalowej droższej. W RK02 ze znalu jest lufa wewnętrzna, szczerbinka, blok gazowy ,suwadło zamka, blok rury gazowej, podstawa muszki i szyna jaskółka. Reszta to stal. Nawet zatrzask kolby jest stalowy. Sprawdzone magnesem

Muszę sam siebie zacytować. Pomyliłem się w dwóch rzeczach - miało być lufa zewnętrzna i nie blok rury gazowej, bo dwa razy napisałem to samo tylko kolanko rury gazowej i blok gazowy. No i ja też nie widziałem, żeby ktoś złamał zatrzask kolby w 74 możliwe, że w nowych rk jest on stalowy tak jak w moim egzemplarzu. I też nie ma się co srać, że znal. Moja kilka razy zaliczyła przyłożenie o drzewo czy ziemię i jak narazie jest git. Edited by suharex

Nie ma eSek. Szukałem już. Pewnie i tak wybiorę ten z W. Chyba, że Powała podesłałby zdjęcie/zdjęcia z przyczepionymi magnesami. Nie jest to jakieś "obowiązkowe", ale byłoby miło. I tak wezmę RK-01W. : )

Bardzo chętnie, ale dopiero w weekend będę mógł zrobić fotki, więc jeśli Cię to satysfakcjonuje, mogę opublikować.

Moje RK-03 z trzeciej ręki wyginało się w łuk, tyle luzów było XD

Bacz, że Boyi roby 3 różne oksydy na swoich akaczach.

Jak trafisz na szarą chropowatą to masz pecha.

Wygląda paskudnie.

Przyznaje moja RK02 chorowat wygada paskudnie ale za to oksyda jest bardzo trwała.