wgnsy123 Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 Witam wszystkich czytających. Chciałbym wam przedstawić mój plan na zakup repliki i innych niezbędnych rzeczy dotyczących Airsoftu oraz zadać kilka niezbędnych pytań. Posiadam replikę AGM 003 Long, niedawno zakupioną, prawie nie śmiganą, ale jednak chce mieć coś elektrycznego oraz niezawodnego, więc po długiej rozmowie z biurem taniemilitaria objaśnił mi jaki będzie dobry karabinek elektryczny do trzystu złotych.. - no i poradził mi go: http://www.taniemilitaria.pl/kac-pdw-806-dboys-p-877.html#.VEU-e_msUrY Powiedział, że jest w miare dobry, wytrzymały choć jest z ABS'u. Zainteresowałem się tą repliką, która nada się idealnie do CQB. Czyli będzie mnie to kosztować +/- 250 złotych - I teraz Wy mi powiedźcie czy to jest dobry wybór.. Następnie chce sobie kupić jakiś mundur, tani ale dobry jak na początek - będzie to Flecktarn, potem oczywiście coś na głowe - gogle już posiadam ze stihla, bardzo dobre i niezawodne. Kulki do owej repliki jakie polecacie? Gdy będe miał około dwustu złotych, postaram się sprzedać AGM'a za 50 złotych, co mnie wypchnie już do głównego celu. A więc czekam na wasze opinie. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 O Stary. Ta replika jest do odbytu, a gość z biura chciał Cie naciągnąć - olej więc ten sklep. Bez minimum 300zł nie kupisz przyzwoitego AEGa. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 20, 2014 Author Report Share Posted October 20, 2014 No nie wiem jak to tam jest.. - wiele angielskich recenzjonistów oceniło pozytywnie tą replike jako jedną z pierwszych.. - do CQB. Czekam na inne także opinie. Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 To waży tylko 1 kg ? :icon_eek2: - to chyba sam plastik jest ? - Nie znam tej repliki, ale już sama waga nie wróży nic dobrego chyba. A ci recenzenci oceniali jako "pierwszą (czyli naj) do CQB", czy jako pierwszą (czyli "na spróbowanie"), do szybkiej wymiany na coś lepszego jak ktoś już zasmakuje w asg ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 (edited) Zauważ, że Boyi robi również replikę KAC PDW za około 600-700zł - może o niej pisali owi angicy. Edited October 20, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 20, 2014 Author Report Share Posted October 20, 2014 Nie, nie.. - robili o tej replice, dokładnie o tej właśnie taniej produkcji... Tzw. na początek z asg, cqb i tak dalej, perfekcyjnie angielskiego nie umiem więc nie moge do końca tego objaśnić... Sama replika według mnie jest nawet dobra, jak strzela 25-30 metrów to jest idealne na CQB. Czy waga mała? No pewnie, że mała, bo co to 1kg, a ja zbytnio nie lubie tarmosić za sobą 4 kilogramowego metalu.. Po tych recenzjach wzbudzili we mnie moc oszczędzania na tą replike.. - ponoć prawie całkiem z ABS (oczywiście chyba tam niezbędne części wewnętrzne z metalu) ale wytrzymuje dość długo ta replika... Dlatego chciałbym poznać opinie posiadaczy owego karabinku. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 Zdjęcie nr. 9 - plastikowy gearbox. O ile w ostatnich dniach nie wprowadzono do masowej produkcji AEG'ów jakiegoś super-wytrzymałego i bajecznie taniego plastiku ta replika nie przeżyje zbyt długo. Do 300zł, z metalowym gearboxem: http://www.taiwangun.com/g-5-galaxy?from=listing&campaign-id=19 Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 20, 2014 Author Report Share Posted October 20, 2014 Okej.. Czyli uzbierać z 50 złotych i wziąć G.5 Galaxy? Dobre to jest? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 Tu znajdziesz wszelkie dane na temat G5Galaxy http://forum.wmasg.pl/index.php?app=core&module=search Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 21, 2014 Author Report Share Posted October 21, 2014 Okej, to zbieram na G5 Galaxy.. - już wam pasuje? ;p Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 To nie chodzi o to, czy nam pasuje, ale o to, czy tobie replika się nie popsuje po 2-3 strzelankach. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 Pasuje. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 21, 2014 Author Report Share Posted October 21, 2014 Bo na początku podobała mi się tamta replika, ale po plastikowym gearboxie dużo się nie spodziewam.. więc wole g5 galaxy z metalowym gearboxem.. Podoba mi się ta broń, a was pytam, że po prostu to dobry wybór, bo nie chce kupić jakiegoś.. nie ważne ;p Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 To jest niezła replika, choć trzeba na nią nieco uważać (trudno za taką kasę oczekiwać pancerności). To kwestia tego ile kasy chcesz jeszcze dołożyć do tej pierwszej repliki, bo za 340PLN masz G36C JG które też jest dużo lepsze od Galaxiaka. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 22, 2014 Author Report Share Posted October 22, 2014 Raczej nie chce na razie zaczynać z takimi replikami - kosztują o ile mi wiadomo ponad 350 złotych, a ja nie chce wydać więcej niż 300.. Galaxy mi się podoba więc na niego będe zbierał.. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 22, 2014 Author Report Share Posted October 22, 2014 A tak dodając.. - czytając posty z 2011 roku widziałem, że galaxy był trudno dostępny.. - teraz już jest łatwo? tzw. na taiwangunie praktycznie cały czas jest, czy są duże przerwy od tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 Teraz już nie. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 22, 2014 Author Report Share Posted October 22, 2014 Ok.. czyli nie musze się obawiać, że jak nazbieram pieniądze (dajmy na to, że za 1-2 miesiące lub wcześniej) to ich już po prostu nie będzie? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 Nope. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 23, 2014 Author Report Share Posted October 23, 2014 Ok, ok.. ;p To czas zbierać.. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 23, 2014 Author Report Share Posted October 23, 2014 Jednak zdecydowałem się na Cm.028.. Tak czy siak za młody jeszcze na strzelani jestem, a w ten czas zarobie te o 50 złotych więcej i kupie cyme.. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 Nie kupuj cymy, zainwestuj w korki z ojczystego. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 W cenie zbliżonej do CM 028 masz już ciekawsze konstrukcje. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 24, 2014 Author Report Share Posted October 24, 2014 Nie kupuj cymy, zainwestuj w korki z ojczystego. Nie rozumiem zbytnio.. Po przemyśleniach w nocy powiedziałem sobie, że zapne pasa i pozbieram na Galaxiaka bo bardzo mi się podoba, a nie potrzeba mi jakiś super replik... - na razie postrzelam sobie z AGM'a ;p Chyba, że jest coś lepszego w granicach 250-350 złotych.. Quote Link to post Share on other sites
michałSz Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 Piski Ci, weź g36 JG np, choć dupy nie urywa. Zobacz tez bazarek WMASG (komis jakbys nie skumal ;) ) bankowi cos w tej kasie znajdziesz. Btw imo lepiej kupować używki przy takim budżecie bo jestes w stanie wyhaczyc porządną replikę za mały hajs. Co z tego ze ktoś juz z niej strzelał? Przynajmniej wiesz ze działa ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts