Bidoniacz Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 Witam Dopiero zaczynam przygodę więc proszę o pomoc. Mam tutaj 3 repliki i jeżeli jest to możliwe chciałbym się dowiedzieć która byłaby najlepsza na dłuższą metę oraz co powinienem w nich wymienić. http://www.militaria.pl/action_sport_games/karabinek_aeg_steyr_aug_a2_(15909)_p5711.xml O tym akurat czytałem ten Steyr to mój faworyt chwilowo. http://www.militaria.pl/action_sport_games/karabinek_aeg_slv36_(15910)_p5708.xml?cat=1671 O tym nie wiem zbyt wiele opinie były bardzo podzielone. http://www.taiwangun.com/vss-aeg-fixed-stock-koer?from=listing&campaign-id=19 I tutaj mój największy problem ponieważ chciałbym coś się dowiedzieć o tej ślicznotce ,a nie znalazłem żadnych konkretnych informacji. Z góry dziękuje za pomoc :D Quote Link to post Share on other sites
Stepniag Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 (edited) Jeśli chcesz Steyra AUG to tylko z APS/GFC http://www.taiwangun.com/ku9xx-typhon-camo-pattern-aps?from=listing&campaign-id=19 O VSS nic mi nie wiadomo ale wydaje mi się, że aug będzie lepszym rozwiązaniem. Jak nie to to G36 od JG Edited October 23, 2014 by Stepniag Quote Link to post Share on other sites
Bidoniacz Posted October 23, 2014 Author Report Share Posted October 23, 2014 W tym AUG z APS jest coś do wymiany po kupnie? akumulator ,ładowarka ? Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 Walnę standardowe regułki: a) przeczytaj tematy dla początkujących, b) poszukaj informacji o replikach (jeśli nie ma na forum to pytaj, chociaż kolejna reguła mówi, iż jak nie ma to nie warto). Quote Link to post Share on other sites
Bidoniacz Posted October 23, 2014 Author Report Share Posted October 23, 2014 Czytałem tematy typu "replika do 800 zł" Jednak w większości tematów polecają AK lub M4 ( nie interesują mnie za bardzo). A o tym KU9XX nie znalazłem zbyt wiele. Mogę poszerzyć pytanie. Jaka replika typu AUG , G36 i może nawet MP5(proszę także o wasze propozycje) jest w miarę wytrzymała i sprawna w terenie. Przepraszam bo ten temat wygląda podobnie do innych ,ale zawsze lepiej jest się spytać i naprowadzić rozmowę gdyż w innych postach rozmowa zbaczała z kursu którego szukałem. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 Bateria i ładowarka zawsze są do wymiany :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 a może g36 od aresa? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 A może słownik? Quote Link to post Share on other sites
Bidoniacz Posted October 23, 2014 Author Report Share Posted October 23, 2014 (edited) -Ciach- Wszystkie posty napisane w ten sposób polecą. Mówiąc młodzieżowo: Regulamin zawsze na propsie. Buniek92 Edited October 23, 2014 by Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 Bidoniacz, uwaga nie była kierowana do ciebie, jeżeli tak zrozumiałeś przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
Bidoniacz Posted October 23, 2014 Author Report Share Posted October 23, 2014 (edited) źle sformułowałem poprzedni post więc poprawie. http://www.taiwangun...&campaign-id=19 W sumie chyba skuszę się jednak na ten karabinek ,ale przemaluje czymś drewno ( Ponoć bardzo dobry) I teraz mam do was prośbę ponieważ nie wiem czy trzeba wymieniać gumkę Hop up i na jaką oraz jaki akumulator Akumulator ASG NiMh 9,6V 3000mAh (13017) Taki będzie dobry? Bo tutaj nie zamierzam szczerze oszczędzać Edited October 23, 2014 by Bidoniacz Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 Sorry, miałem otworzonych kilka tematów i kilka kart z replikami. Wśród nich była jakaś za 800zł i dlatego napisała mi się ta gieta. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 (edited) Ten NiMh wygląda na dobry, ale w zimę i tak Ci guzik da - takie batki przy niskich temperaturach (a u mnie już teraz jest -3*C) rozładowują się masakrycznie szybko. Dlatego zamiast tego akumulatora NiMh weź LiPo. Jak znajdziesz takie z 7,4V to szybkostrzelność będziesz miał taką samą (lub niezauważalnie mniejszą) od tego 9,6V. Problemem może być znaleznienie aż 3Ah, ale LiPo jest wydajniejsze więc jak znajdziesz 2Ah to wyjdzie na to samo. Do LiPo co prawda będziesz potrzebował dodatkowej ładowarki. Najlepiej jakiś kombajn w stylu Redoxa Alpha V2 czy Imaxa B6, ale to drogie rzeczy (ponad 100zł). Ja mam taką i jest git. Edytuj: O jaki fajny. Tylko sprawdzić wymiary czy wejdzie do repliki, znaleźć tanią ładowarkę (albo kogoś, kto narazie będzie Ci ładował) i wyjdzie Ci taniej niż ten NiMh. Edited October 24, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Bidoniacz Posted October 24, 2014 Author Report Share Posted October 24, 2014 No w sumie masz rację. Najpierw zamówię replikę ,a później przejdę się z nią do jakiegoś sklepu i dopasuje akumulator o parametry które podałeś. Wielkie dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 Najsensowniej będzie albo kupować pakiet o gabarycie tego co do repliki dostaniesz, albo poczytać tematy o replice na którą się decydujesz, bo i tam znajdziesz posty o pakietach które pasują do repliki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts