wushu123 Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Witam chcialbym zapytac ktora z tych replik bedzie najlepsza Cyma 0.31 Mp5 niestety nie wiem jaka firma najlepsza G36 od bojca z szybka wymiana sprezyny Replika do 450zl i moze macie lepsze propozycje.Replika mialaby byc wytrzymala. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Jeśli Kałasze to albo Cymy od numeru 040 wzwyż albo seria RK od Boyi. Cm 028/031 to nie są złe repliki, ale w ich cenie można już czasem dorwać RK, które osiągami im nie ustępuje, ale jest dużo lepiej wykonane. MP5 - Galaxy, JG, Cyma - w tej kolejności. G36 Boyi - ok. Quote Link to post Share on other sites
wushu123 Posted November 5, 2014 Author Report Share Posted November 5, 2014 Nie moge znalezc mp5 galaxy z regulowana kolba jak w jg a reszta z wyboru z tych replik zalezy juz od upodoban wygladu? Quote Link to post Share on other sites
JunglerMan Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Bo mp5 od Galaxy to MP5K Quote Link to post Share on other sites
wushu123 Posted November 5, 2014 Author Report Share Posted November 5, 2014 (edited) A czy w galaxy mozna wlozyc kolbe? Ale to nie jest legendarny galaxy ktory mial prawie 400 fps Edited November 5, 2014 by wushu123 Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Galaxy miało kiedyś 400 fps? Nigdy o takim nie słyszałem. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Bo mp5 od Galaxy to MP5K Lub PDW ze składaną kolbą (na GF akurat niedostępne). Oba Galaxiaki mają takie same bebechy. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Szczerze przy mp5 nie polecam niczego innego niżej niż Cyma. Plastikowy szmelc, z którym trzeba się obchodzić jak z jajkiem. Bez potencjału tuningowego, zewnętrznie również mierny poziom, w końcu czego można oczekiwać po plastiku? Co do pytania. Tak, w mp5 pdw Galaxy możesz złożyć kolbę, byle nie za często, bo odpadnie. Quote Link to post Share on other sites
veins Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 (edited) Z "wytrzymałych", to tu masz fajna promocję : http://gunfire.pl/pr...inka-RK-01.html Tu masz regulację 360-400 FPS'ów, czyli teoretycznie nada się do lasu, jak i do CQB: http://gunfire.pl/pr...-JG0738-V2.html Tu masz MP5 od Galaxy z regulowaną kolbą, niestety niedostępny - pytaj w sklepie: http://blacksword.pl...-type-G5M-.html Tu masz dostępny: http://www.taniemili...ml#.VFn9Y2d5Nz8 Edited November 5, 2014 by veins Quote Link to post Share on other sites
wushu123 Posted November 5, 2014 Author Report Share Posted November 5, 2014 Czyli galaxiak ma tylko 315 to za malo a bardzo mi sie podobaja maja super magazynki no ale to wybiore albo cyme albo g36 Quote Link to post Share on other sites
jaroczaro Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 (edited) Na taiwangun jest dalej promocja, z którą warto się zapoznać. Między innymi wspomniana G36 BOYI w bardzo dobrej cenie. //Edit Jeszcze dodam, że za zoszczędzone 100zł mogą zrobić tunning (robota w cenie repliki) bez utraty gwarancji jeżeli nie będzie się to wiązało ze wzrostem FPS - informacje od sprzedawcy (do potwierdzenia) Edited November 5, 2014 by jaroczaro Quote Link to post Share on other sites
wushu123 Posted November 5, 2014 Author Report Share Posted November 5, 2014 (edited) Mowisz o zwiekszeniu fps w g36? Chyba decyzja zapadla i wezme g36 Edit Chyba ze mp5 galaxy z kolba i tunning pod 400fps Edited November 5, 2014 by wushu123 Quote Link to post Share on other sites
jaroczaro Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 (edited) Mowisz o zwiekszeniu fps w g36? Chyba decyzja zapadla i wezme g36 To znaczy przy ewentualnym tuningu, jeżeli chcesz zachować gwarancję na całą replikę to FPS nie może wzrosnąć (tak mi powiedzieli przez telefon w taiwangun). Dodatkowo w innym sklepie tuning mi przedstawili w ten sposób. Każda ingerencja w gearbox (np. wymiana sprężyny) to utrata gwarancji ale ma się dalej gwarancję na każdą wymienioną część. Wymiana gumki lub preclufy nie kasuje gwarancji. Najlepszą opcją jest się samemu dowiedzieć w sklepie bo masz wtedy pewność co i jak. Z doświadczenia obsługa jest bardzo w porządku i przy okazji też doradzi bo często znają się na rzeczy. Jeżeli natomiast nie zależy ci na gwarancji to hulaj dusza piekła nie ma.Jest to jednak ryzykowne przy tak małym budżecie bo w razie komplikacji będziesz sobie potem pluł w brodę. Dla mnie np. cena tej repliki nie stanowi dużego wydatku dlatego nie zabolałoby mnie nawet gdyby się rozsypała po miesiącu. U ciebie jest to bardziej wymagająca decyzja. //Edit Tak się zastanawiam jak obsługa sklepu zareagowałaby gdyby kupić tanią replikę firmowo z wysokim FPS, potem poddać ją dobremu tuningowi, łącznie z wymianą elementów gear box i wymienić sprężynę na słabszą żeby dostać mniejszy FPS ale jak by to powiedzieć lepszej jakości. Przepraszam za mały offtop. Głupio wyszło bo chciałem tylko ci podać namiary na promocję do repliki, którą wymieniłeś a namieszałem ci w głowie jakimś tuningiem. Pozdrawiam Edited November 5, 2014 by jaroczaro Quote Link to post Share on other sites
wushu123 Posted November 5, 2014 Author Report Share Posted November 5, 2014 Wezme g36 a 400 fps starczy na poczatek jedynie wymienie gumke chyba ze cos jeszcze i dokupie dwa magazynki Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 (edited) G36C Boya się nadaje do CQB i zielonej z racji szybkiej wymiany sprężyny. Ma świetny stosunek jakość/cena tylko bywa awaryjna na start. Nie wiem jaką fakturę ABSu mają nowe repliki JG, ale Boyacz zewnętrznie jest świetnie wykonany. Faktura fajniejsza (bardziej matowa) od nowego JG ba mam nowy adapter. Edited November 5, 2014 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
wushu123 Posted November 5, 2014 Author Report Share Posted November 5, 2014 Dobrze ze mi namieszales to bardziej sklania mnie do przemyslen.Jesli macie lepsze modelle niz g36 to piszciie z wygladu najbardziej mp5 mi sie podoba a najmniej cyma.Napiszcie moze co dokupic do repliki? Jeszcze jedno oprocz gumki hop up wymienianej na guardera cos jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 (edited) Gieta ma jeszcze 2 inne zalety, ma spust na mikrostyku a nie na stykach, co oznacza, że replika dłużej może pracować, styki nie zaśniedzieją. 2 to system szybkiej wymiany sprężyny, wystarczy płaski śrubokręt i klucz ampułowy. 20 sekund i masz replikę pod CQB/las. W sumie wystarczy jeden klucz płaski - duży może zastąpić klucz ampułowy. Edited November 5, 2014 by EndeBeats Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Wiecie że 80% pojawiających się w tym dziale nowych to analfabeci? Tak się zastanawiam nad koniecznością wprowadzenia do szkół kary chłosty za nieszanowanie własnego języka. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 [Offtopic mode on] Wiem, aż trzy razy użyłem słowa "styki"[Offtopic mode off] Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 @wushu - Kolejne posty pisane w ten sposób polecą. Pracujesz na czasową blokadę konta. Quote Link to post Share on other sites
luko7269 Posted November 8, 2014 Report Share Posted November 8, 2014 Jeśli mógłbym dodać coś od siebie. Też stałem zupełnie niedawno przed dylematem zakupu repliki, i również chciałem coś w miarę uniwersalnego. Wybór padł na G36 od Jg (model 0738) z regulacją FPS. Sprawdzałem w boju i mówiąc szczerze jestem zadowolony. Regulacji dokonuje się poprzez dokręcanie śruby imbusem. Jako, że mojej Giety używałem do tej pory tylko w lesie jest podkręcona na maxa, jednak testowałem ją także przy skręceniu. Różnica widoczna od razu. Co do FPS... Jeśli dobrze pamiętam mierzona na chrono podkręcona dała 408 FPS a skręcona 355 lub 360 FPS ... Widziałem pewien niepokój na forum co do trwałości. Wystrzeliłem ok. 2K kulek i puki co nic się nie dzieje. Dalej niestety nie powiem jak sprawa wygląda bo daru jasnowidzenia nie mam. Pozdrawiam Łukasz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts