Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

replika poczatkowa cqb i las

Recommended Posts

Jeśli Kałasze to albo Cymy od numeru 040 wzwyż albo seria RK od Boyi. Cm 028/031 to nie są złe repliki, ale w ich cenie można już czasem dorwać RK, które osiągami im nie ustępuje, ale jest dużo lepiej wykonane.

MP5 - Galaxy, JG, Cyma - w tej kolejności.

G36 Boyi - ok.

Szczerze przy mp5 nie polecam niczego innego niżej niż Cyma. Plastikowy szmelc, z którym trzeba się obchodzić jak z jajkiem. Bez potencjału tuningowego, zewnętrznie również mierny poziom, w końcu czego można oczekiwać po plastiku?

Co do pytania. Tak, w mp5 pdw Galaxy możesz złożyć kolbę, byle nie za często, bo odpadnie.

Z "wytrzymałych", to tu masz fajna promocję :

http://gunfire.pl/pr...inka-RK-01.html

Tu masz regulację 360-400 FPS'ów, czyli teoretycznie nada się do lasu, jak i do CQB:

http://gunfire.pl/pr...-JG0738-V2.html

Tu masz MP5 od Galaxy z regulowaną kolbą, niestety niedostępny - pytaj w sklepie:

http://blacksword.pl...-type-G5M-.html

Tu masz dostępny:

http://www.taniemili...ml#.VFn9Y2d5Nz8

Edited by veins

Na taiwangun jest dalej promocja, z którą warto się zapoznać. Między innymi wspomniana G36 BOYI w bardzo dobrej cenie.

//Edit

Jeszcze dodam, że za zoszczędzone 100zł mogą zrobić tunning (robota w cenie repliki) bez utraty gwarancji jeżeli nie będzie się to wiązało ze wzrostem FPS - informacje od sprzedawcy (do potwierdzenia)

Edited by jaroczaro

Mowisz o zwiekszeniu fps w g36? Chyba decyzja zapadla i wezme g36

To znaczy przy ewentualnym tuningu, jeżeli chcesz zachować gwarancję na całą replikę to FPS nie może wzrosnąć (tak mi powiedzieli przez telefon w taiwangun). Dodatkowo w innym sklepie tuning mi przedstawili w ten sposób. Każda ingerencja w gearbox (np. wymiana sprężyny) to utrata gwarancji ale ma się dalej gwarancję na każdą wymienioną część. Wymiana gumki lub preclufy nie kasuje gwarancji.

Najlepszą opcją jest się samemu dowiedzieć w sklepie bo masz wtedy pewność co i jak. Z doświadczenia obsługa jest bardzo w porządku i przy okazji też doradzi bo często znają się na rzeczy.

Jeżeli natomiast nie zależy ci na gwarancji to hulaj dusza piekła nie ma.Jest to jednak ryzykowne przy tak małym budżecie bo w razie komplikacji będziesz sobie potem pluł w brodę. Dla mnie np. cena tej repliki nie stanowi dużego wydatku dlatego nie zabolałoby mnie nawet gdyby się rozsypała po miesiącu. U ciebie jest to bardziej wymagająca decyzja.

//Edit Tak się zastanawiam jak obsługa sklepu zareagowałaby gdyby kupić tanią replikę firmowo z wysokim FPS, potem poddać ją dobremu tuningowi, łącznie z wymianą elementów gear box i wymienić sprężynę na słabszą żeby dostać mniejszy FPS ale jak by to powiedzieć lepszej jakości.

Przepraszam za mały offtop. Głupio wyszło bo chciałem tylko ci podać namiary na promocję do repliki, którą wymieniłeś a namieszałem ci w głowie jakimś tuningiem.

Pozdrawiam

Edited by jaroczaro

G36C Boya się nadaje do CQB i zielonej z racji szybkiej wymiany sprężyny. Ma świetny stosunek jakość/cena tylko bywa awaryjna na start. Nie wiem jaką fakturę ABSu mają nowe repliki JG, ale Boyacz zewnętrznie jest świetnie wykonany. Faktura fajniejsza (bardziej matowa) od nowego JG ba mam nowy adapter.

Edited by Ryzbor

Dobrze ze mi namieszales to bardziej sklania mnie do przemyslen.Jesli macie lepsze modelle niz g36 to piszciie z wygladu najbardziej mp5 mi sie podoba a najmniej cyma.Napiszcie moze co dokupic do repliki? Jeszcze jedno oprocz gumki hop up wymienianej na guardera cos jeszcze?

Gieta ma jeszcze 2 inne zalety, ma spust na mikrostyku a nie na stykach, co oznacza, że replika dłużej może pracować, styki nie zaśniedzieją. 2 to system szybkiej wymiany sprężyny, wystarczy płaski śrubokręt i klucz ampułowy. 20 sekund i masz replikę pod CQB/las. W sumie wystarczy jeden klucz płaski - duży może zastąpić klucz ampułowy.

Edited by EndeBeats

Jeśli mógłbym dodać coś od siebie. Też stałem zupełnie niedawno przed dylematem zakupu repliki, i również chciałem coś w miarę uniwersalnego. Wybór padł na G36 od Jg (model 0738) z regulacją FPS. Sprawdzałem w boju i mówiąc szczerze jestem zadowolony. Regulacji dokonuje się poprzez dokręcanie śruby imbusem. Jako, że mojej Giety używałem do tej pory tylko w lesie jest podkręcona na maxa, jednak testowałem ją także przy skręceniu. Różnica widoczna od razu. Co do FPS... Jeśli dobrze pamiętam mierzona na chrono podkręcona dała 408 FPS a skręcona 355 lub 360 FPS ... Widziałem pewien niepokój na forum co do trwałości.

Wystrzeliłem ok. 2K kulek i puki co nic się nie dzieje. Dalej niestety nie powiem jak sprawa wygląda bo daru jasnowidzenia nie mam.

Pozdrawiam

Łukasz