xmefiu Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 Siemka jestem nowy i mam parę pytań . Które g36 lepsze od jg czy boyi a może jeszcze jakaś inna ? Cena do 450 zł. Czy z systemem ebb dużo krócej będzie trzymać bateria ? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 EBB ma minimalny wpływ na czas pracy baterii. Tematów o wyborze pomiędzy JG a BOYI było już przynajmniej kilka, poszukaj. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 W razie EBB pamiętaj tylko żeby nie zapiaszczyć go. Czysty i przesmarowany nie pożera baterii. Quote Link to post Share on other sites
xmefiu Posted November 20, 2014 Author Report Share Posted November 20, 2014 http://www.taiwangun.com/g-001-boyi?from=listing&campaign-id=19 to g36 od boyi jest bez ebb czy to prawda ze ma ona 390 fps i czy jest wymienna sprężyna jak z ebb oraz czy ma te same bebechy co ta z ebb? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Fps będzie zbliżony do 390 ale wiadomo, jak to w chinolach może zdarzyć się jakieś odchylenie w tą czy inną strone. Co do bebechów są identyczne, jedyną różnicą jest ebb. Quote Link to post Share on other sites
xmefiu Posted November 20, 2014 Author Report Share Posted November 20, 2014 A jak to jest z tymi bateriami rozruchowymi slyszalem ze po jednym naladowaniu nadają sie do kosza to prawda ? Jakie tanie baterie byscie mi polecili ? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Może nie po jednym, ale słabo trzymają i umierają po okł pół roku. Najlepiej weź lipo np redox tylko wtedy musisz mieć do nich specjalną ładowarke. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Lepiej wziąć Boyi, bo w JG element w którym siedzi komora hu jest nie do dostania, a to jeden z bardziej lubiących się sypać elementów... Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Lepiej wziąć Boyi, bo w JG element w którym siedzi komora hu jest nie do dostania, a to jeden z bardziej lubiących się sypać elementów... Chyba Ci chodzi o imitację bloku gazowego, czyli lufę zewnętrzną. Mi osobiście nie udało się tego "zepsuć", choć intensywnie użytkowałem Gietę od JG, ale widziałem takie popękane i połamane. Ale zawsze można było tą część dokupić, nową za około 50, używkę za 30 zł. Wystarczy popytać na komisie lub w sklepach, nawet jak nie mają na stronie, to mogą odsprzedać z serwisu. Co do baterii stokowej, to dobrze traktowana może długo i dobrze służyć. Choć jak to bywa z chinolami zdarzają się buble. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Rozwalony gazowy to nie problem, wystarczy zaprzeć komorę o szkielet, a i gietki na części też się często pojawiają w komisie. Aczkolwiek to i tak stary system TM, a ten Aresa jest wyraźnie lepszy, więc wniosek jeden - Boyi. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Jak komora oprze się o GB to kulek nie podaje. Chyba, że zrobić jakiś dystanser. A dostać ten element sam jest ciężko, raz widziałem w sklepie w azteco, a całej giety się nie opłaca w ogóle kupować. Dodatkowo pękają uszka które stabilizują chwyt przedni... Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Z mojej wypowiedzi można było odnieść wrażenie jakbym polecał JG przed BOYI, a Ja tylko mówiłem że JG nie jest złe, ale BOYI według mnie lepsze. Używałem G36 od CYMY, JG, przesiadłem się na Aresa i wiem że ta replika zostanie ze mną na długo. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Chodziło mi o to że całej giety nie opłaca się kupować w celu pozyskania tej części. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 W chińskich replikach raczej nigdy nie ma części dla której warto było by kupić cały karabin. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 W żadnej replice nie ma takich części. Tylko chodziło mi o używki z komisu. Po prostu tego elementu nie da się praktycznie dostać. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 No ja twierdzę że da się dostać i to bez większego problemu. Sam tą część kilka razy kupowałem i sprzedawałem. Po czym wnosisz że nie da się jej dostać? Do ilu sklepów napisałeś? Pytałeś w komisie? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Swego czasu próbowałem ją kupić. W komisie nic nie było, w sklepie nie było, dopiero później w aztecko wyskoczyło za 75 zł. Czyli dużo jak na replikę którą można wychaczyć za mniej niż 300. A w komisie ta część się zbyt często nie pokazuje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts