the0dor Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Witam wszystkich, W związku z tym, że jestem tutaj nowy zacznę od jakiegoś minimalistycznego wstępu... Jakiś czas temu znajomi zaszczepili mi bakcyla na zabawę w Airsoft. Spędziłem już dość dużo czasu na próbach wybrania repliki M4, która najbardziej odwzorowuje jej ostry odpowiednik. Za model PRAWIE idealny obrałem sobie replikę Tokio Marui M4 SOPMOD. Dlaczego prawie? Już tłumaczę: - owa replika wymaga używania magazynków 30/82 kulkowych dedykowanych do tej broni (chodziło mi o jakiegoś większego MID'a - grzechotki odpadają :icon_razz:) - konieczność stosowania baterii dedykowanych (w tym wypadku skłaniałbym się do baterii LiPo) - dosyłacz zamka nie posiada żadnej funkcjonalności (może ewentualnie jest opcja zrobić taki system?) Teraz pora na pytania: - czy replika ma możliwość zablokowania atrapy suwadła za pomocą napinacza? (w celu regulacji hop up'a) - jak jest z podatność na tuning? mowa tutaj o modyfikacjach FPS i precyzji I tutaj rodzi się pytanie do was - zależy mi na znalezieniu repliki, która posiada wszystko to co Tokio Marui M4 SOPMOD bez podanych przeze mnie "minusów" (nawet po modyfikacjach). Cena nie gra zbytnio roli (no może z wyjątkiem poziomu Systema PTW :icon_smile:) Z góry dziękuje serdecznie za wszelka pomoc w odszukaniu "tej jedynej, idealnej" :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Magazynki to tego to tylko 30/82, 82, 430 i 520. Nie ma teraz chyba zamieników innych firm niż Marui. Dostępność części jest bardzo niska, utrudnia to tuning i naprawę. Z dosyłaczem nic nie zrobicie. Bolt catch służy do ,,zresetowanai broni z nowym magiem, tak samo jak w systemie PTW, nie zatrzymuje on blaszki w tylnim położeniu. Jeżeli chcecie realizmu na maxa, bez tych mankamentów ale za to z innymi poważniejszymi pod względem czysto asgejowego strzelania mankamentami,Np. G&P WOC (najpopularniejsza platforma, najwięcej części) VFC czy KJW/TK. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Ej to ma być realistyczna M4 i chcesz jechać na midach? Trochę to niekonsekwentne. Możesz zainteresować się tematem chińskiej PTW. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Czyli albo A&K albo Celcius. A&K da się dorwać w Polsce. Wadą będzie brak BB. Zaletą wymiene cylindry i dostęp do części. Quote Link to post Share on other sites
the0dor Posted November 20, 2014 Author Report Share Posted November 20, 2014 (edited) Ej to ma być realistyczna M4 i chcesz jechać na midach? Trochę to niekonsekwentne. Możesz zainteresować się tematem chińskiej PTW. Replika ma być realistyczna - nie mówiłem nic o magazynkach. Zresztą to ma być zabawa - jakbym chciał full realizmu pod każdym względem poszedłbym na sztrzelnicę. :icon_wink: A co myślicie o: BOLT SOPMOD M4 RIS lub KWA M4 ERG? Jak tutaj wygląda podatność na tuning i cała reszta? Edited November 20, 2014 by the0dor Quote Link to post Share on other sites
Piotrek55 Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Replika ma być realistyczna - nie mówiłem nic o magazynkach. Zresztą to ma być zabawa - jakbym chciał full realizmu pod każdym względem poszedłbym na sztrzelnicę. :icon_wink: A co myślicie o: BOLT SOPMOD M4 RIS lub KWA M4 ERG? Jak tutaj wygląda podatność na tuning i cała reszta? Co do KWA, to ma ogroomny potencjał tuningowy(Chyba najlepsza firma pod tym względem na rynku). Można go tanio i ładnie stuningować. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 SCDTV ma filmik z repliką M4 firmy Bolt. Obejrzyj ;) Jak chcesz wiedzieć więcej to zapraszam do działu "Repliki elektryczne", z tego co pamiętam jest tam temat poświęcony tej replice. Quote Link to post Share on other sites
sanex Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 http://shop.ehobbyasia.com/g-p-custom-top-m4-moe-ebb-rifle-dark-earth.html#.VG746MmoHRg Z tym, że ma 265 fps więc poza budynkiem nie zaszalejesz ;) Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 the0dor Te repliki które zaproponowałeś jedyne w czym są lepsze od TM jest podatność na tuning i dostępność części zapasowych. I jeszcze normalne magazynki podchodzą ale za dwie kulki nigdy nie zostaną podane i będzie strzelać bez kulek. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Jak ma fundusz to niech gaziaka kupi. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Porządny firmowy gaziak, z kompletem magazynków , na wzmocnionych częściach, cenowo znajdzie się w pół drogi między M4 TM SOPMOD a Systemą PTW. Quote Link to post Share on other sites
the0dor Posted November 21, 2014 Author Report Share Posted November 21, 2014 Kurczę właśnie jakoś do gaziaka nie mogę się przekonać - aktualnie zostaje chyba przy Bolt B4A1 SOPMOD chyba, że ktoś zaproponuje coś lepszego. Poszukam na forum jak wyglądają możliwości grzebania w tej replice. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Albo Bolt albo nowe KWA z pneumatycznym odrzutem i blokowaniem spustu po ostatniej kulce w magazynku (tylko na dedykowanych magach). Quote Link to post Share on other sites
the0dor Posted November 21, 2014 Author Report Share Posted November 21, 2014 Z tego co wyczytałem to tylko KWA chyba. Niestety KWA w wersji Magpul (jedyna opcja z odrzutem) średnio mi się podoba. Dodatkowo ta bateria z przodu... Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Naprawdę pomyśl o Ptw od źółtych braci z Chin Quote Link to post Share on other sites
roos Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Faktycznie, wymieniony wcześniej klon PTW np: A&K to identyczne jak w RS ("ostrym", "bojowym"): Wyważenie, wymiary, magazynki z regulacją pojemności (np: Vanaras 30/60/90/120). Magi oczywiście dostępne są w wersji HW - waga oryginału. Majsterkowicz możne zaadaptować skorupy od magazynków bojowych, lans i wytrzymałość:) Oczywiście dobry gaziak, da większy realizm, ale widzę że nie dasz się przekonać. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Są jeszcze magi 170 do PTW. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Z tego co wyczytałem to tylko KWA chyba. Niestety KWA w wersji Magpul (jedyna opcja z odrzutem) średnio mi się podoba. Dodatkowo ta bateria z przodu... Wersja z kablami na tył ma być ponoć jeszcze w tym roku (miała być rzekomo w sierpniu, ale jak widać życie sobie). Korpus bodaj z oznaczeniami mega arms+freefloat keymod mega arms z przodu. Cena tba :/. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Są jeszcze magi 170 do PTW. Pewnie chciałeś napisać 160:) Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Nie, chciałem napisać jak najbardziej 170. Od MAG-a takie były, nie wiem czy nadal są. Quote Link to post Share on other sites
the0dor Posted November 21, 2014 Author Report Share Posted November 21, 2014 Gdzieś muszę dorwać gaziaka na chwile to może i zmienię zdanie ;) Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Pamiętaj, że strzelanie z gaziaka to czysty fan ale już jego utrzymanie niekoniecznie. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Tylko dorwij go w cieplejsze dni - green gas i co2 średnio lubią zimowe temperatury... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts