J0zEk Posted November 25, 2014 Report Share Posted November 25, 2014 Witam! Zastanawiam się nad poprawieniem działania hop-up'a. Nie chce zbyt mocno ingerować i bawić się w rzeczy typ r-hop. Szukam złotego środka. Czy ktoś z Was ma doświadczenie z tym dystanserem? Czy faktycznie spełnia swoją rolę lepiej niż zwykły dystanser np z czarną gumką systemy? Z jakim gumkami go używaliście? Podobno gumki Falcon bez wypustek dobrze się sprawdzają. Dodam, że planuje go zastosować do eMki EA. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted November 25, 2014 Report Share Posted November 25, 2014 Miałem z dedykowaną gumką Modify, lufą promyka 6.03 - 550 mm i kulkami .40 Madbula. Byłem zadowolony (600 fps). Quote Link to post Share on other sites
J0zEk Posted November 25, 2014 Author Report Share Posted November 25, 2014 Dzięki za odpowiedź. Chodzi mi bardziej o porównanie działania przed i po zastosowaniu dystansera. Zauważyłeś poprawę działania hop-up'a? Lepsza celność, większy zasięg, poprawa skupienia? Quote Link to post Share on other sites
roos Posted November 25, 2014 Report Share Posted November 25, 2014 Większy zasięg, ale nie była to duża różnica. O tak kilkanaście procent. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Większy zasięg, ale nie była to duża różnica. O tak kilkanaście procent. Licząc że miałeś 75 metrów zasięgu przed tym, to wzrost o naście procent to minimum 7,5 metra :D A coś nie wierzę że tyle to dało. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 Większy zysk daje rhop, a cena jest podobna. Quote Link to post Share on other sites
ASGpomian Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Coś się ruszyło w temacie? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 A co się niby miało ruszyć? Quote Link to post Share on other sites
ASGpomian Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 To czy ktoś dysponuję porównaniem owego dystansera w stosunku do innych? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 A u nas da radę gdzieś to dostać? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 Mosza moszna razem z gumką hop ciap. http://airsoftarmory.pl/pl/p/Maple-Leaf-gumka-Daimond-Hop-up-AEG-70-/206 Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 Gumky ma czy (3), szukałem samych dystansów... Ale dzienks. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 Dystanser kosztuje tyle samo co gumka :D. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 (edited) uuupsss...Ciekawe czy te LayLax'y Prometheus Flat Hop by podeszły do tej gumy...Niestety ze Speca tez je wywiało... Edited January 10, 2015 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted July 23, 2016 Report Share Posted July 23, 2016 Wie ktoś czy są gdzieś do dostania te dystansery w Polsce? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 23, 2016 Report Share Posted July 23, 2016 (edited) Z tymi dystanserami to śmieszna sprawa, bo samych nie sprzedają, a rzekome zestawy gumka+dystanser, nie zawierają dystansera. Ja tak dwa razy zamawiałem sugerując się opisem, i dopiero jak się wkurzyłem i napisałem do jednego ze sklepów, to mi dościągali ten dynks. Widziałem to obecnie w ofercie asgrevolution.pl i airsoftaromory.pl, ale nie wiem jak ze stanem magazynowym. Edited July 23, 2016 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 23, 2016 Report Share Posted July 23, 2016 Dystansery promyka sa średnie. Używam już dwoch tych dystanserow maple leafa w moich dwoch setach komora + lufa. Jeden set to zielona na flathopie plus ten dystanser mample leaf, a drugi set to czerwona gumka madbulla na flacie. W obu przypadkach jestem mega zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 23, 2016 Report Share Posted July 23, 2016 No tu właśnie mowa o szukaniu maple leaf, bo o nie ciężko :) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 23, 2016 Report Share Posted July 23, 2016 Evike tez mieli xD I na WGC. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 23, 2016 Report Share Posted July 23, 2016 Panie Rogaś, o Polskę się rozchodzi. Że rarytasy za granicą są, to powszechnie wiadomo :) Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted July 23, 2016 Report Share Posted July 23, 2016 Na redwolfie są tylko z gumkami tak samo na wgc. A na evike warto brać tak od około 40 sztuk... Jakby kogoś interesowało http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Accessories_GBB_Hop_Ups_Related_Parts_Maple_Leaf_Hybrid_Hop_Up_Rubber_Set_70_Degree_for_AEG.htm - 48 zł za sztukę Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 23, 2016 Report Share Posted July 23, 2016 Ja miałem to szczęście że kupiłem w PL. Ale serio, aż tacy uzależnieni jesteście od polskiego rynku na którym nic nie ma lub jest mało ? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 23, 2016 Report Share Posted July 23, 2016 Nie, ja kupuję tam gdzie najtaniej, ale było pytanie o PL. Niestety u nas ciężko o takie zabawki, ewentualnie pytać sklepy "ściągające" czy nie mogą sprowadzić z krainy chińczyków, przy okazji :) W każdym razie, ja dystanser swego czasu dostałem w airsoftarmory, po interwencji mailowej. Od tej pory opis zawiera już wyraźne info, że dystansera w komplecie brak, więc raczej to źródło odpada. Sam dystanser natomiast widziałem u Ciastka, w asgrevolution, ale głównie jako BRAK TOWARU. Czeba pytać po prostu o o możliwość przemytu zza żelaznej kurtyny :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 Byłby ktoś zainteresowany tymi dystanserami? Pojawiły się na redwolfairsoft :D. Będę zamawiał kilka rzeczy to i dystansery mógłbym dokoptować. Dystanser - 30zł + wysyłka zależy ile tam osób będzie i ile dystanserów. Na same 5 dystanserów to przy 5 osobach wyjdzie 2.6zł na osobę jakoś XD + do tego wysyłka do Was. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 Olej ten czarny. Bierz ten http://www.redwolfai...ree_for_AEG.htm Jestem po testach i powiem że dzięki temu iż jest on z kanałem w środku można go używać do lekkich i cięższych kulek. Dla cięższych kulek wkładam do kanału albo wałeczek zrobiony z "gwoździa" lub jeśli szukam twardości po "środku" to wkładam fragment oringa gumowego. Te rozwiązania działają idealnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts