bartsonn Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 (edited) Hej, jedne z pierwszych serii Wintków LCT w Polsce już się rozeszły, a wątku na forum brak ;-) Ja swojego Wintka zamówiłem już jakiś czas temu z sklepu Gunfire, i tu mam pytanko do osób które też mają w asortymencie Wintorezy od LCT, w opisie było napisane, że wintki są sprzedawane razem z magazynkiem typu low-cap o pojemności 50 kulek, mój magazynek mieści niestety 27 kulek z czego podaje tylko 20-21 myślicie, że to wada magazynka i warto to odesłać do GF ;-) ? Drugi problem tyczy się końcowego toru lotu kulki, po pokonaniu jakis 30-40m kulka ostro skreca w prawo, z hopkiem walczyłem i nic, myślę, że nowa gumka hopup np. zielona od G&G załatwi sprawę ;-) Tertio, tłumik bez włożonej baterii ma straszne luzy, luzy giną po włożeniu baterii no ale jednak to irytuje. Poza tymi wadami prześliczna replika zewnętrznie, koszerna niesamowicie, szkoda tylko, że zima idzie i strzelanek lokalnych prawie w ogóle. :maniak_smutny: Edited November 27, 2014 by bartsonn Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 (edited) Cześć, magazynek również 30 kulkowy, egzemplarz z mojej szafy ma podobny lekki luz na tłumiku. Nie jest to w jakiś sposób przeszkodą czy dyskomfortem. Co ciekawe obok leży wałek, w którym nie ma czegoś takiego. Co do strzelania to nie powiem, nie było jeszcze czasu go przestrzelać. Czy montował już ktoś optykę? Przyznam, że mam pewne trudności z POSP montaż SWD. Edited November 27, 2014 by Mati86 Quote Link to post Share on other sites
Johnnie Walker Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 (edited) U mnie w Wale tłumik nawet bez baterii nie ma luzów. Pochodzi też z pierwszej serii w Polsce. To, że magazynek mieści 27 kulek, to chyba normalne, gdyż jest on krótszy w WSS aniżeli w Wale (w moje wchodzi około 50 kulek). Natomiast ja w swoim egzemplarzu też miałem problemy z torem lotu kulki, nawet po kilku wymianach gumki, a się okazało że winny był dystanser. Dałem inny, lepiej dopasowany i teraz jest OK. WSS oprócz kolby i magazynka, to to samo co AS WAŁ. Także podejdzie POSP/PSO z montażem od AK, z montażem od SWD nie podchodzi zbytnio, chyba że tuba od zasilania podświetlenia jest wyżej/mniejsza lub jej brak. Nie pamiętam dokładnie. Trzeba chyba też kombinować z jakimś kołkiem blokującym na montażu lunety. Edited November 27, 2014 by Johnnie Walker Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Można diodę wykręcić i wysokość będzie okej, problem był taki, że nie wchodził na tą szynę. Quote Link to post Share on other sites
bartsonn Posted November 28, 2014 Author Report Share Posted November 28, 2014 To, że magazynek mieści 27 kulek, to chyba normalne, gdyż jest on krótszy w WSS aniżeli w Wale (w moje wchodzi około 50 kulek). W takim razie nie rozumiem po co piszą, że magazynek mieści 50 kulek ? Na oficjalnej stronie LCT, jak się wejdzie w Wintka to na zdjęciu widać, ze przy krótkim magazynku jest napisane "50 rounds" Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted December 2, 2014 Report Share Posted December 2, 2014 Dodam w sprawie optyki, oryginalny PSO-1 wchodzi bez problemów. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted December 2, 2014 Report Share Posted December 2, 2014 Zna ktoś wymiar średnicy zewnętrznej tłumika? Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 średnica 4 cm. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted December 4, 2014 Report Share Posted December 4, 2014 Dzięki Quote Link to post Share on other sites
bartsonn Posted December 10, 2014 Author Report Share Posted December 10, 2014 Dodam w sprawie optyki, oryginalny PSO-1 wchodzi bez problemów. Czyjej produkcji ? Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 (edited) ZSRR, z tego co wiem inne kraje mają inne nazwy własnych celowników, więc trochę mnie zadziwiał pytanie. Edited December 10, 2014 by Mati86 Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 ZSRR, z tego co wiem inne kraje mają inne nazwy własnych celowników, więc trochę mnie zadziwiał pytanie. Racja. Ma ktoś może tą wprowadzoną niedawno szynę montażową? Kumpel chytry jak baba z Radomia połasił się na kopię lunety, a ona na lct nie pasuje. Teraz ma do wyboru, albo szynę albo oryginalną optykę, tyle że szyna wyjdzie taniej (moim zdaniem zmieniona szyna + kopia lunety, zamiast oryginału za 200zet więcej, to kretyńskie rozwiązanie, ale co ja tam wiem...) Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted December 29, 2015 Report Share Posted December 29, 2015 Ja mam, co konkretnie chcesz wiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 31, 2015 Report Share Posted December 31, 2015 Ja mam, co konkretnie chcesz wiedzieć? Ile taka szyna w sumie wyszła finansowo, oraz jak to się sprawuje - czy nie ma luzów i czy nie ma problemów z wyzerowaniem optyki? Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 1.Finansowo to zależy gdzie, osobiście na WGC kupowałem... 2.absolutnie nie, wszystko siedzi pewnie i sztywno... Quote Link to post Share on other sites
Kowalpl Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 Witam, odświeżam temat. Czy standardowe komory od AK np firmy airsoftpro czy innych pasuja do naszych Vintorezów ? I czy promyk 420mm będzie wystawał z tłumika ? Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted March 16, 2018 Report Share Posted March 16, 2018 (edited) Pacjent to WSS LCT i plan jest, by zrobić z niego DMR 550fps, więc założenia mam takie, aby umieścić w nim dobrą preckę (pdi 6.01 albo pdi 6.05/promyk 6.03) oraz wrzucić SP150 Guardera. Jakie części dobrać? Zębatki - wymieniać czy zostawić? Przełożenie 32:1? Silnik wymiana na hi-torque, bo stockowy jest raczej bardziej "hi-speedowy". Jaki tłok dobrać do tego? Wydaje mi się, że stalowa listwa a tłok z tworzywa i chyba lepiej nie brać głowicy "płaskiej aluminiowej"? Jako iż jest to na razie w fazie planowania, to jeszcze nie wyznaczam budżetu. Edited March 16, 2018 by Hudy01 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts