KowalDrzo Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Witam! Niedawno rozwalił mi się AGM 003 i szukam małej, dobrej repliki do CQB i gęstego lasu, która posłuży mi 3-4 lata. Niedawno znalazłem to: http://www.taiwangun.com/jg0452-jg?from=listing&campaign-id=19 Mam kilka pytań: 1. Czy wytrzyma kilka lat? 2. Czy warto dokupić ładowarkę procesorową? 3. Jaki ma zasięg? (conajmniej 30m?) 4. Czy fajnie się strzela? 5. Czy warto kupić, czy lepiej ominąć i wybrać np. MP5 od JG? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Nie opłaca się, omiń. Ładowarkę zawsze warto dokupić. I na pewno nie posłuży 3-4 lat. Gearbox to pal licho może jeszcze części się do niego znajdą ale jak rypnie plastikowe body, a stanie się szybciej lub później, to jedynie co ci zostanie to próba sprzedaży na części. Quote Link to post Share on other sites
KowalDrzo Posted December 24, 2014 Author Report Share Posted December 24, 2014 (edited) Hmmm... a co powiesz o DE M89 (ump) lub mp5 od jg albo galaxy? Słyszałem że bardzo dobre są cyma 028 i JG608, ale one są za mocne na CQB. Edited December 24, 2014 by KowalDrzo Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 MP5 od galaxy to dobry wybór. Cyma nie, jg608 też niekoniecznie raczej odpowiednio rk-01 boyi i g-001 boyi w ich miejsce. Jak za mocne to możesz zlecić wymiane sprężyny na słabszą. Np.gunfrajer robi to od niedawna za darmo. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Ump miałem, takie se, mi osobiście bardziej mp5 podpasowało. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Bardziej chodzi o kwestie techniczne, de nie jest jakąś wybitną firmą ale przynajmniej siedzi tam v.3. Z tych ump które widziałem to można zauważyć też kruchość opakowania. Tu się coś ulamie tam pęknie i takie tam. Quote Link to post Share on other sites
KowalDrzo Posted December 25, 2014 Author Report Share Posted December 25, 2014 A MP40 od AGM (full metal)? A jeżeli już te MP5, to galaxy czy JG? Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Pomyśl jeszcze o tym: http://blacksword.pl/product-pol-9171-Replika-subkarabinka-G-001-EBB-ver-2-.html Krótkie, mobilne i ma system szybkiej wymiany sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
KowalDrzo Posted December 25, 2014 Author Report Share Posted December 25, 2014 (edited) Fajna rzecz. Może kupię, ale myślałem o czymś mniejszym. Powie ktoś może coś o MP5 od JG? Edited January 15, 2015 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 MP40 miałem, nawet spoko, ale jest problem jak pójdzie łączenie body, dorobienie tego jest drogie, naprawa też, poza tym, jakiś problem jest z wymianą gumki HU. Ump ma chukowe łożyska (plastiki!!) w stocku. Fajna jest komora (znalowa), ale będzie problem z magami (są po prostu niedostępne) Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Magi do ump może sprowadzić sklep z zagranicy, podobno podchodzą też magi g&g. Mp40 to loteria. Niektóre działają przyzwoicie, inne wogóle. No i ma niekoszerny selektor. MP5 od JG nie bierz. Jak już to znajdź cyme. Z serii 41 lub 49 Quote Link to post Share on other sites
KowalDrzo Posted December 25, 2014 Author Report Share Posted December 25, 2014 Poczekam parę miesięcy i uzbieram RK01 od boyi... mam nadzieje że Taiwangun wymieni mi dosyć tanio sprężynę na M100... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts