Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wybór repliki.

Recommended Posts

Witam was. Jako, że mam zamiar zacząć przygodę z AirSoftem, to postanowiłem zakupić moją pierwszą elektryczną replikę, która będe mógł się postrzelać. Mam niestety ograniczony budżet i podaję wam repliki, które mnie zainteresowały:

http://gascolt.pl/index.php?id_product=4309&controller=product&id_lang=1 SRT-13

http://gascolt.pl/index.php?id_product=4343&controller=product&id_lang=1 JG513MG

http://gunfire.pl/product-pol-1152203541-Replika-karabinka-SRT-08.html SRT-08

(Oczywiście nie kupuję z tych sklepów)

Mam nadzieję, że pomożecie mi dokonać własciwego wyboru. Pozdrawiam :)

Taak ja preferuje styl AK, więc w niego się będe zagłębiał. Niestety mogę tylko do 350 (+-20). I tak jak mówiłem NIE KUPUJE Z TYCH SKLEPÓW, tylko zamawiam na allegro bo taniej poprostu a towar ten sam. Pytam tylko który model z tych 3 podanych wyżej proponujecie. Moim zdaniem najlepiej wypada SRT-13, ale pytam bo może któryś z tych, które podałem przewyższa SRT-13

Edited by dziuby300

Wybierasz sprzęt z niższej półki niż te polecane, które są z najniższej półki wartej polecenia. Czeka cię loteria, bo możesz trafić do grona szczęśliwców, którzy trafili udany egzemplarz a możesz mieć też pecha. Może akurat to co innym nie pasuje, dla ciebie będzie wystarczające. Jak cię ASG wciągnie to pewnie znajdziesz pieniądze na coś lepszego a ten karabinek ci zostanie, bo nie będzie go warto sprzedawać za grosze lub nie będzie chętnych.

Twoje pieniądze, twoja replika to i twój wybór. Teraz decyduj: słuchasz innych albo nie.

czytałeś artykuł? http://wmasg.pl/pl/articles/show/232920 Tam znajdziesz swoją odpowiedź.

Co do replik. Nie wnikam czemu uparłeś się na te konkretne modele, ale najlepszym wyborem jest JG. Sprawdzone chińskie replik. Co do Spartaca, to się nie wypowiadam. Nie miałem ich nigdy, nie miałem okazji macać ani strzelać. Szczerze powiedziawszy popieram moich przedmówców, lepiej dozbierać kilkanaście złotych więcej i kupić RKę od Boya.

JG zdaje się klon CM 028, może troszke ładniejsze. Ten od JG ze składaną kolbą pewnie szybko ją straci (tak jak straciło kolbe 99% Cym 028 B i S) - nie warto.

Ze Spartaków wybrałbym 08 (ze względu na kolbę - eMkowych kolb w Kałaszach nie lubie), ale ten drugi ma całkiem fajny chwyt przedni (identyczny jest w którejś wersji CM 028 - kumpel ma taki). Jednakże:

Sraptaki to niski poziom bebechów oblanych plasticzaną polewą. Strzelać, strzelają. Nie polecam jednak na początek, ani nigdy z prostego względu. Te repliki to miernoty, jeśli od airosftu oczekujesz czegoś więcej niż kulek wylatujących z lufy, to się zawiedziesz.

Replika szybko przestanie Cię zadowalać, do tego nie ma absolutnie żadnej przyszłości. Jej tuning to wycieczka z Gdańska do Warszawy przez Kraków. Koszty doprowadzenia tego do jakiegoś przyzwoitego poziomu wizualnego i użytkowego, kilkukrotnie przerosną koszt, nowej fajnej repliki.

Produkt dla narwanych gimbów, którym ciężko dozbierać kilka dych do czegoś przyzwoitego.

Jeśli zaś mnie pamięć nie myli to Spartaki to również klony legendarnej Cymy 028 tylko bardziej plastikowe (a pod tym względem to Cyma też furory nie robiła więc "bardziej plastikowe" oznacza dno).

To co było prawdą, gdy ja zaczynałem kariere na tym forum nadal jest prawdą (z niewielkimi wyjątkami) - najtańszym opłacalnym Kałaszem jest Cyma 028/031 (ale należy omijać wersje ze składaną kolbą). Wyjątek stanowi pare Kałaszy z serii RK Boyi, które czasem na promocjach są tańsze od Cymy 028.

To poleć mi jakąś inną replikę do 350 zł, która będzie lepsza od tych.

Wybłagaj gdzieś 50zł i weź tego RK, którego polecił Ci Buniek. Zerknąłem na GF by sprawdzić czy tam nie będzie nic o lepszym stosunku cena/jakość. Nie ma. Na rynku tanich Kałaszy liczyły się od lat i nadal liczą tylko dwie firmy - Cyma i Boyi, a wydaje się, że obecnie najtaniej wyrwiesz RK 12 na Azteko.

Tu masz pare złotych drożej, ale inną wersje - RK 01W.

Edited by MarekMac