meehow Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Witam, Po kilkunastu latach przerwy (pobyt za granicą w niesprzyjających ASG krajach) chcę się znowu zacząć bawić. Przegrzebałem forum i generalnie widzę że pytania raczej są o najtańsze, lub "do xxxPLN". Jedynym PMem który dla mnie istnieje i w którym jestem absolutnie zakochany jest MP5SD z wysuwaną kolbą. Niestety od dawna już nie jestem na czasie i nie orientuję się jakiego wybrać i jakie firmy są raczej z wyższej pólki. Chcę żeby był przede wszystkim dobry, full metal i tak niezawodny jak to możliwe w przypadku AEG. Koszt jest kwestią drugorzędną - wolę wydać więcej z góry i mieć coś z czym będę mógł radośnie biegać po polach i lasach przez dłużej niż parę weekendów... Od razu mówię że nie interesuje mnie AK, M4 itp. Chodzi mi tylko i wyłącznie o MP5 ze ślicznym tłumikiem na dziobie i wysuwaną kolbą. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Jeżeli chodzi o wykonanie, to złotym grałem obecie jest SRC. Quote Link to post Share on other sites
W-Sumie-Nie Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 O tu można, przesyłka, jak pytałem, to 210 CZK http://airsoftshop.cz/index.php?cPath=404_409&sort=4a&filter_id=38 Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Dokładnie. W dodatku biorąc wersję z ograniczoną gwarancją dodatkowo oszczędzasz 400 koron. Quote Link to post Share on other sites
meehow Posted January 16, 2015 Author Report Share Posted January 16, 2015 Dzięki za info! Miał go może któryś z Was? Możecie mi coś powiedzieć o nim z własnego doświadczenia? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Jest temat na forum. Bardzo przyjemna replika. Najlepiej wykonana MP5 na rynku, charakteryzuje się korpusem nie gównolito ale jak w oryginale, z tłoczonej blachy Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 http://forum.wmasg.pl/topic/97426-sr5-a5-sttisrc/ Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Najlepiej wykonana MP5 na rynku, charakteryzuje się korpusem nie gównolito ale jak w oryginale, z tłoczonej blachy Nie no już nie przesadzajmy z takimi stwierdzeniami, z również stalowymi MX-5 Pro i TW-5 chyba nikt tego nie porównywał. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 (edited) A ja właśnie tak twierdzę. Wystarczy spojrzeć na fotki,żeby widzieć jak jest odwzorowana w porowaniu do palnego . Tw5 jest znalowe,a ics nie robi wersji SD. Fotki mojego esdeka: https://www.dropbox.com/sh/csnwn9z2xgpeed1/AACNMmWkbfLEudHLnHZJKUhJa?dl=0 Co jest wykonane ze stali w src: - Korpus repliki - cocking tube -Osłona tłumika - Rączka przeładowania -muszka -przednie ucho zawieszenia -podstawa przeziernika -przeziernik -piny Edited January 16, 2015 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Systema ze znalu :icon_eek2: , całe życie w kłamstwie :teethh: Co do SDka to racja, ics go nie robi. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 To Milcord( sklep) wprowadza w błąd ? http://www.milcord.p...olety-maszynowe Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Nie, z ICSów tylko MX-5 Pro ma stalowy korpus, wszystkie inne modele to znal. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Robi SD, ale z gównolitu. Może i ICSy Pro są stalowe. Tylko co z tego, jak mają OGROMNE prowadnice kolby suwanej. Quote Link to post Share on other sites
meehow Posted January 16, 2015 Author Report Share Posted January 16, 2015 Ok, w takim razie będę zamawiał tego. I jeszcze kolejne pytanie - czy można się nim bawić w stocku, czy zamawiać do niego jakiś tuning set, lufę czy inne bebechy? Jaką baterię polecacie? Biegałem kiedyś ze sprężynami i gazem, ale AEG to dla mnie nowość, więc wszelkie wskazówki będą mega mile widziane. Quote Link to post Share on other sites
meehow Posted January 17, 2015 Author Report Share Posted January 17, 2015 Jakieś sugestie Panie i Panowie? Chcę go zamawiać, a nie wiem co jeszcze do niego brać... Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Zależy do czego tą repliką chcesz. Cqb,las? Jak Ci do lasu starcza ~350 fps, to jedyne co potrzebujesz to nowa gumka, polecam systeme. Jak chcesz coś się bawić w tuning,to: Komorą hopka wymaga modyfikacji, lub wymiany. Tu polecam komorę cymy. Gearbox da ci więcej fps,jeżeli wymienisz cylinder na odpowiedni, czyli typ2. Poza tym to chyba wsio. Quote Link to post Share on other sites
meehow Posted January 17, 2015 Author Report Share Posted January 17, 2015 Dzięki za info. Chcę być w stanie używać go zarówno do CQB jak i do lasu itp. Wiem że jak cos jest do wszystkiego to jest do d..., ale jak narazie będzie to moja główna broń. Jak już sobie trochę pobiegam z ludźmi i popatrzę z czym oni biegają to zobaczę czy coś jeszcze mi się spodoba. Generalnie to chodzi mi po głowie coś snajperskiego, ale chcę się najpierw przekonać czy taki typ zabawy mi odpowiada. Czyli na początek gumka i komora HU. Lufę zostawiać taką jak jest? Jeszcze tylko pozostaje kwestia baterii - jakieś sugestie co będzie odpowiednie do tego konkretnego strzeladła? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Lufa w stocku jest ok. Mając wersją z rozsuwaną kolbą,będziesz musiał trzymać batkę we front gripie. Wejdą tam bez problemu listkowe, lub stickowe lipole. Silnik w tej replice to high torque, i na 7.4 rofem nie grzeszy. Tu sklaniałbym w stronę lipo 11,1. Zapewni ci to szybkostrzelność w granicach 19-21 bb/s, oraz natychmiastową reakcję na spust. Quote Link to post Share on other sites
meehow Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 Wielkie dzięki za info Nitro! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts