oko987 Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Cześć wszystkim! Przymierzam się do kupna MP7, najlepiej gazowego z blowbackiem (używanego). Zależy mi na jakości materiałów oraz wykonaniu. Oczywistą odpowiedzią byłoby TM, lecz niestety, jestem gimbazjalistą, który odkłada pieniądze z reszty z zakupów ;) Jaką fajną, tanią, dobrą i w miare wytrzymałą (skoro zamierzam być drugim właścicielem) alternatywę dla TM polecilibyście? Mój budżet to ca. 300zł. Z góry dziękuję :) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Jak wyciągniesz z rodziców jeszcze min 700zł to możesz kupić mp7 a na razie to cóż zostają tylko gry komputerowe. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Jak masz mało kasy i bardzo ograniczony budżet, a na dodatek nie masz stałego źródła pieniędzy, to po cholerę kupujesz replikę gazową? Żeby po miesiącu nie mieć za gaz i sprzedać, tracąc połowę wartości? Już nawet nie wspominam o serwisowaniu co pół roku i przeglądzie co tydzień. Kup MP5K Galaxy i nie fantazjuj o replikach z wysokimi kosztami eksploatacji. Ludzie, kiedy wy się wreszcie nauczycie że gaziaki kosztują? Quote Link to post Share on other sites
oko987 Posted January 28, 2015 Author Report Share Posted January 28, 2015 Aktualnie mam już jedną relpikę gazową i wiem jaki jest koszt użytkowania replik gazowych, dlatego nie musisz się martwić że po miesiącu nie starczy na gaz :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 W Twoim budżecie nie ma gazowej repliki MP7, którą można polecić, bo w tej cenie trafisz na egzemplarze z bogatą historią albo kompletnie zajechane, nie warte reanimacji szroty, albo na SMG8 WE, które już na starcie jest szrotem. Zbieraj resztę z zakupów, psy sąsiadom wyprowadź, niepotrzebne graty na allegro sprzedaj i oszczędzaj. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Najtańsze mp7 gbb jakie znam kosztuje okolo 190usd + wysylka. Nic nie dorwiesz poniżej tej kwoty. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Pamiętaj też koszty używania gazówki to nie tylko cena repliki + kulki + gaz. Gazówki mają to do siebie że o wiele szybciej zużywają się części wewnętrzne. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 O tym mówiłem - koszty serwisowania. Już nawet nie wspominam o magazynkach za co najmniej stówę za sztukę. Śmieszą mnie ludzie z gaziakami i tylko jednym magiem. Chyba że tylko jako zapychacz kabury się gaziaka używa. Quote Link to post Share on other sites
skaut413 Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 Zapytał- odpowiedzieliscie- wyluzujcie bo tez kiedys byliscie w gimnazjum. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 A ja nie byłem w gimnazjum. Taki mądry jestem, że odrazu przeszedłem z podstawówki do średniej. Quote Link to post Share on other sites
skaut413 Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 To nie madrosc tylko system :) Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Ktoś może coś powiedzieć o tym: https://shop.jkarmy.com/new-wave-small-rice-7-airsoft-gas-blowback-gbb-bk.html Podobno jest na poprawionych podzespołach WE SMG8. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts