Buniek92 Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 AUG to rembrand APS, jest temat na forum w drugiej klasie. Co do emki to chyba mogę uchylić rąbka tajemnicy i powiem, że w przeciągu miesiąca pojawi się recenzja na Wmasg. Oprócz tego, że z całości jest z plastiku to fajna replika, lecz ja dozbierałbym do AUGa. Link to post Share on other sites
suharex Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Błagam, nie pchaj się w żadną tanią emke, a już na pewno nie tą. Bierz Galaxy i będziesz zadowolony :) Link to post Share on other sites
Centiimel Posted February 21, 2015 Author Report Share Posted February 21, 2015 Ok dzięki :) Link to post Share on other sites
suharex Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 No chyba, że masz jakiś grosz dołożyćto możesz sie pokusić o jakąś G36 od JG lub RK 01 od BOYI. Link to post Share on other sites
Centiimel Posted February 21, 2015 Author Report Share Posted February 21, 2015 Nad g36 się zastanawiałem. A wszystkie "kałacho" podobne odpadają ze względów estetycznych XD Link to post Share on other sites
knucik Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Witam Jaką baterie polecacie do JG0538 ?? Link to post Share on other sites
Centiimel Posted March 3, 2015 Author Report Share Posted March 3, 2015 Dozbierałem trochę funduszy na replikę i teraz zastanawiam się jaką kupić do 700 zł Replika ma być do rozgrywki w lesie. Zastanawiałem się nad czymś od cymy (cm.008,cm.005) albo nad tym http://gunfire.pl/pr...-RASII-CQB.html z góry mówię że nie chcę "kałachów" Na forum trochę jest o tych cymach i o tej replice boyi, uważnie przeczytałem te tematy, mimo to nadal jestem niezdecydowany. Może istnieje lepszy wybór niż podane prze ze mnie repliki ? Link to post Share on other sites
suharex Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Już lepsze od tego będzie cos ze Specny..ale to nadal lipa jak na emke. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 EMki Boya to kupa, a kupa śmierdzi. Link to post Share on other sites
Centiimel Posted March 3, 2015 Author Report Share Posted March 3, 2015 EMki Boya to kupa, a kupa śmierdzi. heh :icon_lol: A te cymy ? w szczególności interesuje mnie cm.008 Link to post Share on other sites
suharex Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 W sumie to samo :) Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Miałem cymę i specnę, specna o wiele lepsza. Jak masz 700zł możesz kupić taktyczne ak z serii cm.040, mp5 cymy (wbrew pozorom świetna do lasu, każdy użytkownik Ci to powie), ewentualnie ak boyia + tuning ;) Link to post Share on other sites
Centiimel Posted March 4, 2015 Author Report Share Posted March 4, 2015 To ak mi nie pasuje estetycznie, Specny na GF są fajne, i nie wykraczają bardzo za mój budżet (nie mowie o tych 1000zł <) Jaką miałeś ? Ciekawi mnie ten system szybkiej wymiany sprężyny, nie jest on jakiś awaryjny ? Link to post Share on other sites
suharex Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 W pierwszej serii wcale nie jest taki szybki :-) Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Miałem B02, zewnętrzne zajebista, wewnętrznie wypadałoby, ogarnąć trochę (podkładkowanie, smarowanie, gumka HU tłok, głowica tłoka i dysza), ale po tym replika świetnie działa. Aktualnie braĺbym jakąś dłuższą wersje. Miałem B02, zewnętrzne zajebista, wewnętrznie wypadałoby, ogarnąć trochę (podkładkowanie, smarowanie, gumka HU tłok, głowica tłoka i dysza), ale po tym replika świetnie działa. Aktualnie braĺbym jakąś dłuższą wersje. Link to post Share on other sites
Centiimel Posted March 4, 2015 Author Report Share Posted March 4, 2015 Mi osobiście do gustu przypadła B-04 Link to post Share on other sites
blunk Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 (edited) No ja z tym budżetem brał bym mp5 cymy. Mp5 może być, czy m4 musi? Bo nic innego lepszego niż specna nie ma, która i tak wymaga przesmarowania w środku, bo wiele osób pisze, że albo za mało smaru albo nawalone go za dużo. Edit: A i dziwne, że akurat w specnie taki problem, jest to chińczyk to mogłoby się to zdarzać w innych replikach, a jakoś o tym nie słychać. Albo goście u których to czytałem mieli awaryjne sztuki. Edited March 4, 2015 by blunk Link to post Share on other sites
Centiimel Posted March 4, 2015 Author Report Share Posted March 4, 2015 Mp5 może być, ale wolał bym coś dłuższego przypadła mi do gustu b03 od specny, miał ktoś z nią doczynienia ? Dobra, polecacie ?coś wymienić odrazu przy zakupie ? Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Doczep do mp5 ćwierć metra tłumika i masz upragniony kij do kiełbasek. Jeśli chodzi o opłacalność zakupu (tym bardziej dla nowego) to mp5 bym proponował, jeśli bardziej o Cool Factor to oczywiście emeczka. 94 posty w temacie, może czas podjąć męską decyzję? :icon_neutral2: Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Wszystko jest w temacie o specnach. Link to post Share on other sites
Centiimel Posted March 4, 2015 Author Report Share Posted March 4, 2015 Doczep do mp5 ćwierć metra tłumika i masz upragniony kij do kiełbasek. Jeśli chodzi o opłacalność zakupu (tym bardziej dla nowego) to mp5 bym proponował, jeśli bardziej o Cool Factor to oczywiście emeczka.94 posty w temacie, może czas podjąć męską decyzję? :icon_neutral2: Hehe Zdecydowałem się na tą specne, ewentualnie może zmiennie zdanie na mp5 , bo faktycznie wszyscy mi ją doradzaja, tłumacząc że zawsze mogę zrobić downgreada i mieć świetną replikę do CQB natomiast m4 wygląda po prostu bosko :D Link to post Share on other sites
suharex Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Bosko to ona będzie wyglądać na ścianie jak Ci odmówi posłuszeństwa ew. kup wydmuszke i powieś na ścianie. Jak chcesz to Ci sprzedam SA B01 :D strzelać strzela, gwarancji nie ma ale będziesz miał boską emke za małe pieniądze :D Link to post Share on other sites
Centiimel Posted March 5, 2015 Author Report Share Posted March 5, 2015 Hehehe :D Link to post Share on other sites
blunk Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 To wymień gumkę HOP-UP, i lufe też by można było. Link to post Share on other sites
Centiimel Posted March 5, 2015 Author Report Share Posted March 5, 2015 Zniecheciliscie mnie do tej emki :P Kierując się waszymi radami wybralem cm.041B Jest w niej coś do wymiany ? Link to post Share on other sites
Recommended Posts