wgnsy123 Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Witam, otóż niedawno odkupiłem od kolegi RK-01w i chciałbym poznać waszą opinie na temat niego. Posiada kilka mankamentów, które według mnie to standard i nie przeszkadza. Mój brat sprzecza się ze mną, że kupiłem "shit" ale ja mu chce udowodnić, że jednak to jest standard dlatego potrzebuje waszych opinii :icon_wink: - Przyrządy celownicze na stockowej pokrywie zamka są złamane (widać na zdjęciu o jaką część chodzi.. - Drewienka z przodu lekko się ruszają jak chyba w większości. - Zamek pokrywy lekko się rusza gdy nie ma w środku baterii - jeżeli włożę baterie to się tyci tyci rusza - gdy założe szyne ris to ani drgnie i jest na swoim miejscu. - Kolba była złamana ale została zespawana. - Obluzowany selektor ognia. I czekam na wasze opinie czy to są poważne mankamenty czy jednak standard i mało ważne.. - selektor będe dokręcał jak coś, a drewienka przemalowywał itp. Zdjęcia: d Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Ile za to dałeś? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Selektor dokręć najlepiej na jakimś kleju do gwintów. Ile dałeś za replikę bo to determinuje czy to shit czy jednak uczciwa cena. Ogólnie nie ma tragedii i jeśli bebechy są ok to powinno być ok :) Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted February 10, 2015 Author Report Share Posted February 10, 2015 (edited) Ogólnie dałem za to 300 złotych :icon_biggrin: (razem z tym była beretta od STTI). Będzie jeszcze drewienko przemalowane na ciemniejszy i ogólnie body, zamek itp. na czarny obmalować. A przyrządy celownicze rozwaliły się na poczcie ^^ Edited February 10, 2015 by wgnsy123 Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Wg mnie uczciwa cena, aż tak źle nie wygląda, zaspawana kolba = nie do zniszczenia praktycznie (u siebie mam identiko :D ), selektora nie dokręcaj na siłę bo zjedziesz gwint na gb i wtedy tylko większa śrubka da radę. Tak jak wyżej mówione było - klej do gwintów. Pistolet też się zawsze przyda. Ułamany kawałek przy pokrywie i tak się do niczego nie przyda a sama pokrywa lata w każdym chińczyku. Ogólnie mogłeś negocjować mniej ale ujdzie ;) Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted February 10, 2015 Author Report Share Posted February 10, 2015 A o co chodzi z tym klejem gwintowym - co to i jak :D Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 To taki środek, który zapobiega odkręcaniu się śrubki pod wpływem drgań. Reszte chyba rozkminisz. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 (edited) O ile mechanizm jest w dobrym stanie, to jeszcze, jako tako, mieści się to w granicach opłacalności. Edited February 10, 2015 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted February 10, 2015 Author Report Share Posted February 10, 2015 Ogólnie będę spray'em malował replikę (korpus, pokrywa zamka, kolba) aby nie była tak zdziarana. Drewienko też walne jakąś lakierobejcą... W środku chodzi jak nowy - zasięg duży, roof itp. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 (edited) Roof? Znaczy dach? Rof się pisze w naszym hobby, ale mniejsza o to. Jeśli chodzi o wygląd - popraw drewienka, a reszte zostaw. Wytarty, pordzewiały Kałasz to Kałasz jak matka amunicja i ojciec Michaił przykazali. EMki są wymuskane, Kałasze są szorstkie, ale to tylko moja opinia, a nie jakiś nakaz. Edited February 10, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 . EMki są wymuskane, Kałasze są szorstkie, ale to tylko moja opinia, a nie jakiś nakaz. Tylko mało kto w boju jeździ po kałachu szlifierką :D Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted February 10, 2015 Author Report Share Posted February 10, 2015 Rof* - przepraszam ale na szybko pisałem i mi wlazło drugie "o". Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 (edited) Było się 2 miesiące temu zainteresować, Taiwangun miał je po 400zł :icon_razz: Zawias pokrywy widzę połamany, pewnie znalowy, w nowych są już stalowe. W sumie nie dałbym 300 za używkę w takim stanie, wolałbym już dołożyć te 190 do nówki, nawet kosztem berettki. Drewienko możesz usztywnić podkładkami filcowymi do mebli. Drewien nie rób lakierobejcą, tylko bejcą rustykalną jak już, daje w miarę spoko efekt. Edited February 10, 2015 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted February 10, 2015 Author Report Share Posted February 10, 2015 A idzie gdziekolwiek kupić taką pokrywę zamka z zawiasami? Szukałem lecz wszędzie są czyste pokrywy bez przyrządów celowniczych itp. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 (edited) Bo to zwykłe pokrywy. Na WGC widziałem takową pokrywę bojcową za kilkanaście USD, albo w gunfire, od EL, za bagatela 170zł chyba. Ewentualnie - samemu dorobić i zanitować do posiadanego dekla, to tylko kawałek blachy :icon_razz: Nie widzę ze zdjęcia - sam celownik posiadasz i jego sprężynko-blaszkę, czy ich też nie masz? Edited February 10, 2015 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Ja się pytam po co są dwa takie same tematy w dwóch różnych działach ?? Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted February 10, 2015 Author Report Share Posted February 10, 2015 (edited) Ogólnie nie potrzebne mi są przyrządy celownicze te na pokrywie zamka - raczej już skorzystam z jakiegoś kolimatorka. Właśnie wtf.. Wchodzę, a tu dwa tematy w innych działach :o Weźcie tamten usuńcie.. Edited February 10, 2015 by wgnsy123 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts