bobek432 Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Witam zakładam temat bo nieznalazłem opini o tym http://gunfire.pl/product-pol-1152199200-Replika-karabinu-maszynowego-JG1101-RK-74.html trzymał warto ją kupić? jakie ma wady i zalety? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 (edited) Skoro już chcesz RPK kupować, to może zainteresuje Cię, że to coś ma korpus od zwykłego kałacha... Brak charakterystycznych wzmocnień w okolicy obsady lufy, do tego ma przetłoczenia przy gnieździe maga, czego palny nie ma: http://upload.wikime...Machine_Gun.jpg EDIT: znalazłem z przetłoczeniami, ale w dalszym ciągu zostaje przynajmniej kwestia braku wzmocnień. Edited February 21, 2015 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Zanim kupiłem LCT też się trochę interesowałem tym RPK od JG, głownie dlatego że w niektórych sklepach był opisany jako w pełni stalowy. Jednak po krótkich poszukiwaniach w necie dowiedziałem się, że jednak ze stali nie tam dużo części - w uproszczeniu pod tym względem replika wypada jak kałasze Cymy Cm.040 - cm.050, czyli obsada lufy i kolby jest ze ZnAlu. Za 960 zł to bym na pewno tego nie kupił, ale w promocji za te 620 (czyli normalna cena jak na AK nie-full-steel) można pomyśleć. Jeżeli skusiłeś się opisem, "Replika karabinu maszynowego wyprodukowanego przez JG wykonana została praktycznie w całości ze stali", to niestety tak nie jest. @Otto Tam jest więcej nieścisłości, aż szkoda zaczynać o tym pisać. Jeszcze przy takiej cenie :icon_wink: http://www.youtube.com/watch?v=4fmAQ2ATRCE Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 @Otto Tam jest więcej nieścisłości, aż szkoda zaczynać o tym pisać. Jeszcze przy takiej cenie :icon_wink: Ale o tym wspomniałem, bo to się dla mnie najbardziej rzuca w oczy :D Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Stalowa lufa przekonuje. Och jak ja żałuję że na rynku nie ma żadnego porządnego rpk74m :( Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted January 29, 2018 Report Share Posted January 29, 2018 Ciekawe jest to że to bardziej replika produktu norinco stworzonego na rynek cywilny, bo posiada standardową komore zamkową bez zmocnień oraz standardową szczerbinkę beż możliwości regulacji na "windage" ( nie wiem jak przetłumaczyć nastawę do poprawki na wiatr) oraz inne kąt kolby nawet jeśli uznajemy że to standardowe rpk na 7,62x39 to wciąż jest zbyt nisko oparta. A poza tematem estetyki ma ktoś może doświadczenia z korzystania w roli rkm oraz tuningu aby to było możliwe? Zastanawiam się czy silnik i zębatki są zdolne do uciągniecia dużej ilości kulek na spreżynie m140 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts