BARTOSZ_K Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Czołem! Mam zagwozdkę, ponieważ chcę założyć do swojego rk01 krótką szynę montażową zakładaną na/nad szczerbinką chodzi mi dokładnie o tą szynę i teraz pytania Gdzie znajdę coś takiego/podobnego? Jak się takie "cuś" montuje ? Znalazłem coś takiego, ale nie mam pojęcia jak to ma wyglądać zamontowane, ani nic http://allegro.pl/szyna-ris-krotka-do-beryl-picatinny-oryginal-wz96-i5082228308.html http://archiwumallegro.pl/beryl_szyna_montazowa_ris_do_beryla_krotka-2738037513.html Byłbym wdzięczny za jakieś zdjęcia, ew.linki Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Znajdziesz na allegro bądź z drugiej ręki, co do montażu - bez modyfikacji się nie obejdzie, bo AKS-74U nie ma wiele wspólnego z Mini. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 (edited) Raczej nie zamontujesz tego w suce bez specjalnej podstawy szczerbiny. Zastanów się nad czymś takim: http://www.wgcshop.c...item=HEP-AK-007 (sam możesz pokombinować z wstawieniem tam szyny) Edited March 3, 2015 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
czortkot Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Na zdjęciu dałeś szynę do miniberyla, która jest przymocowana na stałe do jego specjalnej podstawy, a w aukcji jest krótka szyna do długiego Beryla, mocowana na podstawie szczerbiny. Mając RK-01 poszukaj raczej szyn mocowanych na zawiasie pokrywy. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Ale przecież rk-01 to nie AKS-74U tylko AKS-74UN czyli można dać szynę na boczny montaż. Do szyny montowane na zatrzasku pokrywy trzeba by wymienić pokrywę. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Jasne że trzeba wymienić! Dlatego właśnie propozycja z linka trzyma się na zwykłej sukowej pokrywie... Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Trochę krótkawa... Eotecha tam nie upchasz :F Quote Link to post Share on other sites
BARTOSZ_K Posted March 4, 2015 Author Report Share Posted March 4, 2015 Znaczy jestem świadom możliwość zamocowania na jaskółke, jednak podoba mi się ta szyna w berylu. Czyli te które podałem w linkach z all to są do zamocowania na tej szczerbince w długim? Zależało mi na podobieństwie, ale może się skuszę na ta montowana w szczerbince. Kupie jakieś szyny i może coś wyrzeźbie. Miałby ktoś jeszcze jakiś pomysł do przybliżenia wizualnie tej szyny jak w miniberylu Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 (edited) Trochę krótkawa... Eotecha tam nie upchasz :teethh: Wiesz... :icon_razz: Wyjmujesz szczerbinę i jej blaszkę, bierzesz w łapę szynę, bierzesz dremla, robisz wcięcie w szynie tak żeby mieściło się między skrzydełkami od szczerbiny i wychodziła na tył dekla :icon_razz: Dzięki temu w sumie powinna być szyna całkiem nieźle ustabilizowana. Szynę przykręcasz do dekla albo na mocny. Może trochę barbarzyńskie z tym wierceniem, ale nowy dekiel boyi to są grosze za granicą. Masz w wyniku tego długą szynę, miejsce do zamontowania podobne jak w przypadku użycia montażu na jaskółkę, ale nie uniemożliwia Ci złożenia kolby. Pamiętaj też autorze że jeśli byś zamontował taką berylową szynę, to nie otworzysz zbytnio dekla. Edited March 4, 2015 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 W temacie o aksu pojawiła się taka propozycja: http://www.zenitco.ru/catalog/1717/1776/ Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Pisząc, że trochę krótkawa miałem na myśli szynę z linku do wgc do której się (chyba) odwoływałeś post wcześniej. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 (edited) Tak, wiem, w poście w którym Cię cytowałem chodziło mi o wzięcie zwykłej, długiej szyny, nie tej z linku. W efekcie wyszłoby coś takiego (hurr-durr, super profesjonalna fotoszopka): Edited March 4, 2015 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
BARTOSZ_K Posted March 5, 2015 Author Report Share Posted March 5, 2015 Chyba spróbuję połączyć pomysły @Otto z jego 4i 5 postu, mianowicie zamontowanie szyny takiej długiej jak w jego fotoszopce, ale tak wysoko jak w tym ruskim. Chodzi mi o to żeby powierzchnia którą mogę wykorzystać była większa, a dzięki podwyższeniu żadne "skrzydełka"nie będą przeszkadzały Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts