Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z FPS M15 Classic Army

Recommended Posts

Czasem bywa tak, że nie mogę czegoś zrobić i przychodzę po radę :icon_biggrin:.

Emka Classic Army

W środku

Tłok SHS full metalowa szczęka

Prowadnica sprężyny łożyskowana

Głowica tłoka i cylindra SHS

Sprężyna tornado m120

Dysza Deep Fire 21.15mm wcześniej był SHS i stock CA

Komora HU CA z gumką zieloną gg i stock lufa.

Porażające 290fps przy 100% szczelności układzie cylindra...

Jedna osoba podsunęła, że komora może być nieosiowo z GB iii chyba tak jest :icon_biggrin:. Daję foto do oceny

http://scr.hu/56zt/cpe6r

Nie kwestionuję, że komora może być przesunięta, natomiast ciężko to stwierdzić na podstawie zdjęcia bo może to być po prostu kwestia perspektywy.

W każdym razie jeśli coś jest krzywo również w płaszczyźnie pionowej to z tej strony na pewno nie będzie tego widać.

Wracając do tematu, to sprężynę dociskową masz jakąś porządną na lufie, czy tylko tę parodię którą dają stockowo? :icon_biggrin:

Komory nie zmieniałeś z tego co widzę, więc może źle dobrana dysza?? Albo listwa popychacza nie pracuje jak powinna, może źle włożona sprężynka na niej.

Przecież pisał, że wczesniej miał 2 inne dysze w tym stockową...

Zamiast sprezyny wytnij kawałek gumy grubosci 2-3mm i naklej go na korpus gorny w tym miejscu gdzie jest otwór na kable we froncie. Chcąc wbić przedni pin przy skladaniu repliki musi gorny z dolnym korpusem scisnac. Wtedy nic ci komory nie odsunie. Osiowosc sprawdzasz przez swiecenie latarką w komin komory i patrzysz do lufy czy widać dyszę wycentrowaną. Jeśli jest krzywo to kombinujesz.

Miałem ostatnio u siebie podobny problem. Oprócz tego, komora (taka sama jak u Ciebie) raz nie podkręcała wcale a raz za bardzo. Wk*rwiłem się, kupiłem komorę accurate od Elementa i teraz emka śmiga wzorowo.

Widocznie coś z tymi komorami jest nie teges.

edit: swoją drogą, nie jestem zwolennikiem patentów, które już wchodzą w temat doklejania, docinania itp. Koszt nowej komory (a przynajmniej tej, o której piszę wyżej to około 30-40zł). Kombinowanie nie warte świeczki przy takich kosztach.

Edited by Mumin94