gloomer Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Czasem bywa tak, że nie mogę czegoś zrobić i przychodzę po radę :icon_biggrin:. Emka Classic Army W środku Tłok SHS full metalowa szczęka Prowadnica sprężyny łożyskowana Głowica tłoka i cylindra SHS Sprężyna tornado m120 Dysza Deep Fire 21.15mm wcześniej był SHS i stock CA Komora HU CA z gumką zieloną gg i stock lufa. Porażające 290fps przy 100% szczelności układzie cylindra... Jedna osoba podsunęła, że komora może być nieosiowo z GB iii chyba tak jest :icon_biggrin:. Daję foto do oceny http://scr.hu/56zt/cpe6r Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 A jak jest góra-dół? Wywaliłeś łożyskowanie z głowicy tłoka? Tłok swobodnie się przemieszcza w gb bez sprężyny? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 28, 2015 Author Report Share Posted March 28, 2015 Ewidentnie jest problem osiowości bo dysza podczas pracy gb nie wchodzi całkowicie w komore. Praca gb jest wzorowa a tłok swobodnie porusza się w prowadnicach bo to też już prawdzałem Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Jak już dajesz foto to daj od strony okna wyrzutowego a nie od dołu gdzie nic nie widać... Szkielet jest stockowy od tej emki? Sprawdzałeś na innej komorze? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 28, 2015 Author Report Share Posted March 28, 2015 Wydawało mi się to sensowne zdjęcie bo mi się wydaję że komora jest dopchnięta w jedną stronę bardziej. Szkieley stock a komora jg nie chciała wejść w gorny korpus. Jeszcze będę próbować na komodze aresowej Quote Link to post Share on other sites
wojtas89 Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Ewidentnie jest problem osiowości bo dysza podczas pracy gb nie wchodzi całkowicie w komore. Komory nie zmieniałeś z tego co widzę, więc może źle dobrana dysza?? Albo listwa popychacza nie pracuje jak powinna, może źle włożona sprężynka na niej. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Nie kwestionuję, że komora może być przesunięta, natomiast ciężko to stwierdzić na podstawie zdjęcia bo może to być po prostu kwestia perspektywy. W każdym razie jeśli coś jest krzywo również w płaszczyźnie pionowej to z tej strony na pewno nie będzie tego widać. Wracając do tematu, to sprężynę dociskową masz jakąś porządną na lufie, czy tylko tę parodię którą dają stockowo? :icon_biggrin: Komory nie zmieniałeś z tego co widzę, więc może źle dobrana dysza?? Albo listwa popychacza nie pracuje jak powinna, może źle włożona sprężynka na niej. Przecież pisał, że wczesniej miał 2 inne dysze w tym stockową... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 28, 2015 Author Report Share Posted March 28, 2015 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 No dobra, z tą blachą to i tak nic nie widać :teethh: Ponawiam pytanie o sprężynkę: Wracając do tematu, to sprężynę dociskową masz jakąś porządną na lufie, czy tylko tę parodię którą dają stockowo? :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 28, 2015 Author Report Share Posted March 28, 2015 Stockowa Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 To załóż coś lepszego na lufę - jeśli komora jest krzywo i ma luz to może się naprostuje pod wpływem większego nacisku. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 28, 2015 Author Report Share Posted March 28, 2015 Na lufę niestety nie wrzuce sprężyny bo po prostu się to nie zmieści. Dałem lepszą sprężynkę od długopisu i wyszło 350fps -.- więc jest progress. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 (edited) Daj coś lepszego w tamto miejsce albo na komorę HU EDIT: A sprawdzałeś na różnych magach? Może mag odsuwa Ci komorę od GB i masz nieszczelność... Edited March 28, 2015 by pan kozaq Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Zamiast sprezyny wytnij kawałek gumy grubosci 2-3mm i naklej go na korpus gorny w tym miejscu gdzie jest otwór na kable we froncie. Chcąc wbić przedni pin przy skladaniu repliki musi gorny z dolnym korpusem scisnac. Wtedy nic ci komory nie odsunie. Osiowosc sprawdzasz przez swiecenie latarką w komin komory i patrzysz do lufy czy widać dyszę wycentrowaną. Jeśli jest krzywo to kombinujesz. Quote Link to post Share on other sites
Mumin94 Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 (edited) Miałem ostatnio u siebie podobny problem. Oprócz tego, komora (taka sama jak u Ciebie) raz nie podkręcała wcale a raz za bardzo. Wk*rwiłem się, kupiłem komorę accurate od Elementa i teraz emka śmiga wzorowo. Widocznie coś z tymi komorami jest nie teges. edit: swoją drogą, nie jestem zwolennikiem patentów, które już wchodzą w temat doklejania, docinania itp. Koszt nowej komory (a przynajmniej tej, o której piszę wyżej to około 30-40zł). Kombinowanie nie warte świeczki przy takich kosztach. Edited April 3, 2015 by Mumin94 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts