Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Ja chcę sobie kupić pistolet do ogródka żeby od czasu do czasu postrzelać z nudów. To moglibyście mi polecić coś lepszego za tą cenę? Chodzi mi głównie o jakość wykonania itd. Może ktoś ma jakiegoś sprawdzonego sprężynowca i mógłby go polecić?

O KWC także widziałem dość pozytywne opinie. Jednakże patrząc na zdjęcia zalinkowanej przez Ciebie repliki w pierwszym poście, stwierdzam, że wolałbym dołożyć 50zł do Marujca, który jest dostępny na specu: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1126&name=Tokyo_Marui_-_M1911_Government_-_HopUp_-_HG_-_Sprezynowy

Wspominałeś kwestię wykonania - KWC z pierwszego posta ma widoczne zewnętrzne śrubki na zamku (wygląda to cokolwiek paskudnie). TM ich nie posiada, do tego ładne wgłębne oznaczenia. Do tego magazynek KWC sprawia wrażenie mało solidnego i nijak nie przypomina oryginału, czego nie można zarzucić TMce: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_98_99&products_id=2191&name=Tokyo_Marui_-_Magazynek_M1911__-_Sprezynowy_

Ode mnie to tyle.

Mam Colta z Tokyo Marui i gorąco polecam.

Wykonany bardzo solidnie. Używam go na spotkania ASH i sprawdza się bardzo dobrze na krótkich dystansach. Mankamentem jest konieczność "przeładowywania" po każdym strzale ale to w końcu sprężyna a "w ogródku" nie ma to większego znaczenia.

Kupowałem przez Zbrojownię, magazynki dodatkowe również ale na wszystko trzeba niestety poczekać.

Ale gdzie tu opłacalność, 150zł za pistolet sprężynowy? 100zł to i tak jest już górna granica moim zdaniem. Dzięki za rady ale już kupiłem tego Colta. Być może w przyszłości kupię sobie coś mocniejszego ale na razie wystarczy mi sprężynowiec ;)

Moim zdaniem nie opłaca się wydawać dodatkowych 50zł za kilka szczegółów. Tym bardziej że KWC jest bardzo dobrą firmą a pistolet jest wykonany częściowo z metalu i ma dobre recenzje na tym forum. Otto sam mówisz że pistolet sprężynowy jest nieopłacalny, więc jaki sens jest wydawać aż 150zł za lepszy wygląd magazynka itd? Dodam że ja zamierzam używać ten pistolet w ogrodku więc nie wiem po co to oburzenie. Dzięki za rady ale po prostu 150zł to dla mnie za duża kwota ;)