alessandro Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Witam. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nigdy nie miałem styczności z ASG, przez całe życie strzelałem z wiatrówek. Od długiego czasu chodzi mi po głowie SWD, ale... nie chodzi mi o typowe strzelanki. Lubię po prostu strzelać do celu np. tarczy. Z powodu braku wiatrówki SWD, chciałbym się was zapytać jak to jest ze strzelaniem ze snajperek asg do celu, w tym wypadku chodzi mi o dystans 50 metrów. Mój budżet to tysiąc złoty. Obowiązkowo tylko drewno + metal. 1. Czy snajperka ASG zda ezgamin w strzelaniu do celu na dystansie 50 metrów ? 2. Sprężyna czy elektryk ? Wpadły mi w oko dwie opcje: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=24_36&%20products_id=1604 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=24_35&%20products_id=1915 Możecie coś doradzić ? Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Lepszym wyborem będzie wiatrówka. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Jeśli za trafienie do celu uznasz np trafienie w 5l butelkę i nie będziesz się przejmował, że nie udało się w środek to się nada. Trochę jeszcze będziesz musiał dołożyć na tuningu. Replika z pierwszego linku nie ma drewna. Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Mareq mylisz się bo ma drewno ;) Chociaż jego jakość jest dyskusyjna ;) Do autora to odpuść sobie ta lunetę bo to marna kopia a na 50 metrów nie jest ci potrzebna. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Fakt. Zasugerował em się zapisem na dole Wykonanie: Metal + ABSużytkown Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Za tysiaka kupisz używane swd a&k ( tuning pod fps.+ jakaś luneta) + precke promyka, taki set dajesz na składanie do Mendiego i już masz 70m skutecznego zasięgu w sylwetke kucającą Quote Link to post Share on other sites
Krzychu9978 Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Polecam i potwierdzam, Mendi robi najlepsze swd ale jeśli chodzi o strzelaninie do tarczy to lepsza wiatrowka. Mam hatsana 90 super sprawa crossmana 1077 automat na co2 stara slawie 630 i swd od ak po dobrym tuningu. W cenie swd możesz mieć dwie wiatrowki a i o amunicje duzo łatwiej bo ta do swd często robi spore problemy. Kulki drogie i ciężko dostać dobre bo każda partia inna. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts