Nath Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Napisz jeszcze proszę co to za pmag. PTS? Green label Star/PTS? Beta Project? ACM? Quote Link to post Share on other sites
Kudłaty_PL Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Pmag PTS. Lancer (właśnie przyniósł go listonosz) wpina się i podaje, replika trzyma na nim poziom 340-350 fps. Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted November 18, 2015 Report Share Posted November 18, 2015 Zmiana magazynka i spadek fpsow o 60? Ja piernicze... Quote Link to post Share on other sites
gdylu Posted November 19, 2015 Report Share Posted November 19, 2015 Kudłat_PL dzięki za recenzje, ja posiadam FC-109 więc w sumie to samo tylko z tą dziwną szyną którą już zamieniłem na kolbe. Czy możesz napisać co warto zmienić w tej replice, oraz czy można zamontować inną sprężynę dla zwiększenia fpsów? Jeżeli tak to na jaką najlepiej żeby zaraz nie wymieniać całego gearboxa. Wiem że replika została zaprojektowana do CQB ale częściej będę jeździć w teren więc zastanawiam się czy nie zwiększyć ilość fpsów np do 410-420? Wyprzedzam pytania po co kupiłem broń do CQB skoro będę jeździł do lasu ( jestem nowym w ASG i zakupiłem replikę pod wpływem emocji promocji :) Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted November 19, 2015 Report Share Posted November 19, 2015 (edited) @gdylu: piąty i dwunasty post w tym wątku - masz wypowiedzi specjalistów. Edited November 19, 2015 by Majkhel Quote Link to post Share on other sites
miweq Posted November 19, 2015 Report Share Posted November 19, 2015 Hej, czy ktoś z Was miał do czynienia z replikami FC-102/FC-103/FC-104? Jeżeli tak, to mam kilka pytań :) Jakie magazynki pasują? Cymowe wejdą? Czy sposób umiejscowienia magazynka w jakiś sposób wpływa na osiągi i całokształt sprawowania się repliki? Bateria chowana w puszce to wygodne rozwiązanie? Z góry dzięki za odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
Kudłaty_PL Posted November 19, 2015 Report Share Posted November 19, 2015 @miweq - elementy hopup'u i gearboxa w replice FC-108 i FC-109 są identyczne wobec czego jestem pewien, że w pozostałych modelach, o których wspominasz wystąpi ta sama sytuacja - bebechy takie same, tylko "obudowy" inne. Wszystko na temat magazynków już napisałem - które podają, które się wpinają i z jakim skutkiem. Nie mam niestety na testy maga Cymy, więc konkretnie Ci nie odpowiem. Tabelka z porównaniem fps'ów jest kilka postów wyżej. Co do baterii w puszcze - jak dla mnie spoko, warto tylko wymyślić jakiś patent na ukrycie wtyków bo wystające okablowanie trochę psuje widok "koksa" :P Quote Link to post Share on other sites
miweq Posted November 19, 2015 Report Share Posted November 19, 2015 Wic polega na tym, że wymienione przeze mnie modele są zasilane magazynkami od P-90 :) Temat przeczytałem dokładnie, ale informacji na temat tej pokracznej konstrukcji nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
Kudłaty_PL Posted November 19, 2015 Report Share Posted November 19, 2015 A przepraszam, zwracam honor :) Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted November 20, 2015 Report Share Posted November 20, 2015 (edited) Kudłaty Zainstaluj sobie mini t-deans :icon_wink: Ja napisałem w poście swoim jak pasują cymowskie magi. 3 strony ma temat a i tak nie czytają :v Napiszę jeszcze raz. Magi wchodzą ale są spadki fps. Niekiedy nie podają. Edited November 20, 2015 by Brzuski Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 20, 2015 Report Share Posted November 20, 2015 Co to za magazynek na zdjęciu? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 20, 2015 Report Share Posted November 20, 2015 Chyba rzeczony lancer. Quote Link to post Share on other sites
Kudłaty_PL Posted November 22, 2015 Report Share Posted November 22, 2015 Tak, to Lancer. Brzuski, właśnie o miniówkach myślałem docelowo :) Quote Link to post Share on other sites
Bieniek 13 Posted November 22, 2015 Report Share Posted November 22, 2015 Kupiłem ta replikę i chciałbym dokupić sobie mid-cap , jakiej firmy najlepiej pasują ? Od specny wchodzą na początku trochę ciężko ale wsadzisz parę razy i się trzyma i podaje Quote Link to post Share on other sites
gdylu Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 @Kudłaty_PL Zastanawiam się nad lekkim tuningiem tej repliki aby uzyskać jakieś 390-410fps ( więcej będę biegał w terenie) ale gdyby przyszła ochota na CQB to czy nie wystarczy zmienić magazynki na G&G i replika dostaje znowu jakieś 350fps ? Co myślisz ( myślicie ) o takim pomyśle? Idealna sprawa wystarczy zmienić magazynki aby replika była dostosowana do CQB :)) Quote Link to post Share on other sites
Kudłaty_PL Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Hehe, jest to jakiś pomysł ale pod warunkiem, że magazynki G&G i Specny za każdym użyciem obniżą osiągi. W innym przypadku przygotuj się na ewentualne kwasy. Quote Link to post Share on other sites
gdylu Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 (edited) Kudłaty_PL Wymieniałeś gumkę na inną oraz baterię na Lipo? Jeżeli tak to czy zauważyłeś znaczącą poprawę? Na jaką baterię najlepiej wymienić? 7,4V czy 11,5V Jeżeli zdecydowałbym się na srpężynę M130 jakiej firmy będzie idealna do tej repliki? Edited December 3, 2015 by gdylu Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Jeśli chodzi o baterię przy sprężynie 130 (zwłaszcza jeśli byłaby to sprężyna Guardera), to lipo lepiej brać 11.1V. 7.4 może mieć problemy z uciągnięciem 130 - specyficzny dźwięk silnika, szybsze rozładowywanie baterii. Quote Link to post Share on other sites
Kudłaty_PL Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Gdylu, jeszcze nic nie wymieniałem. Replika działa w pełnym stocku, zaliczyłem trzecią strzelankę i jestem bardzo zadowolony z osiągów. Resztę wyjaśnił Majkhel :) Quote Link to post Share on other sites
husarrr Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 Witam ;) użytkuję replike FC-109 już od ponad miesiąca i zastanawiam się nad zmianą kolby. I tutaj moje pytanie. Czy w miejsce trzymająca stockową "drucianą" kolbę mogę wkręcić normalnie prowadnice kolby? Normalnie jest tam wkręcona taka imitacja prowadnicy dołączona do repliki. Po jej odkręceniu ukazuje się "gniazdo" lecz nie wiem czy jest ono średnicy odpowiedniej do gwintu prowadnicy. Niżej zamieszczam zdjęcia ;) Quote Link to post Share on other sites
gdylu Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 Jak najbardziej ja zamówiłem do niej Prowadnice kolby AR/M4 Boyi i pasuje poniżej zdjęcia, kolbę pomalowałem na czarny mat bo kolor fabryczny kolby był inny niż repliki :) Quote Link to post Share on other sites
xGhostX Posted December 7, 2015 Report Share Posted December 7, 2015 Co do ruszania się komory hop-up,założyłem na jej koniec starą gumkę hop-up(w miejscu gdzie komora styka się z lufą)gumką ładnie wpasowuje się w otwór gdzie wchodzi lufa wraz z komorą,na razie trzyma się bardzo pewnie ale nie jest powiedziane czy ta gumka się po pewnym czasie nie "ubije". Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 (edited) O metalowe boyi - lowy czy midy (wpinają się, podają i nie zaniżają fps) chodzi? Edited January 4, 2016 by Mrozoso Quote Link to post Share on other sites
prezes5281 Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Witam, posiadam wersje FC-120... i jestem naprawde ale to naprawde zadowolony. Jak już ktoś wyżej wspomniał..smar, a raczej skorupa która była w GB. po wyczyszczeniu, wypodkładkowaniu replika śmiga jak ta lala. założona M-setka do środka, zasięg skuteczny (rozumiem przez to kartke a4) +- 50m. przy m130 da rade trafić z 80-90 metrów ;) Quote Link to post Share on other sites
White1981 Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 90 metrów? Radzę zmierzyć realny zasięg niż wypisywać takie głupoty na ogólnodostępnym forum. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts