Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zestaw do ASG dla nowicjusza ok. 1000-1500zł

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Według mnie jeżeli juz chcesz sie bawić na poważnie to kolimator to bardzo dobra rzecz.

Nie musisz przymykac oka i patrzeć na celownik tylko patrzysz na cel i zeby czerwona bądź zielona kropka była na nim :) koli to dobra rzecz.

A replikę ja osobiście wole kupic np. Cos zepsutego ale. Dobrym body np. Metalowym i wymienić czesci na jakies tuningowe i jakiegoś springa mocniejszego i mozna osiągnąć 500 fps :)

Ale kwestia tego czy sie chcesz bawić w tuning czy kupic replikę i isc strzelać

Cześc

Szukałem sporo informacji, niestety moderacja to utrudnia. Odsyła do wyszukiwarki, z której korzystałem przed napisaniem postów (wolę po prostu poszukać niż pisać) i twierdzi, że każdy model jest taki sam, skoro jest już temat o tej marce ale innym modelu :D

W każdym bądź razie, po wertowaniu googla, każdy chwali swoje.

Trzy opcje wybrałem:

G&P za około 1320zł, bez blowbacku - dodatkowy element do ew. naprawy

EA za 1060zł

Specna Arms SA-B13 za 970zł bez rabatu, po rabacie 880zł jakieś.

Mniej więcej opinie wyglądają tak:

G&P jest świetne, mam, reszta się chowa - posiadacze G&P

EA - EA jest dobre, bo jest dobre i bateria gratis

SA - doba replika w dobrej cenie - posiadacze SA | To jest dziadostwo jeśli chodzi o body - posiadacze G&P

Dużo naczytałem się, rozmawiałem z serwisantem - EA odradził ze względu na małą popularność. Zostało mi do wyboru SA i g&p. 400zł rożnicy w cenie, postanowiłem nie dopłacać jednak. Nie widzę negatywnych opinii od posiadaczy SA.

Na dodatek, przeczytałem w necie o kolesiu, który miał najtańszą chińską m4 i wymienił cały środek. Nigdy nie narzekał na tanie aluminium.

Zdaje sobie doskonale sprawę, że g&p jest lepsze, ale jestem też prawie pewien, że SA mi wystarczy.

Hmmm. Zła moderacja? Zgłoś to do administracji. To wolne forum. Co do tematu:

1. Żadna z tych replik nie ma blowbacka (jedynie niektóre serie G&P mają Recoil System, w co bym nie wchodził)

2. EA nie ma w baterii w zestawie

3. SA to fajny chińczyk, jednak powyższe repliki przewyższają je o klasę

Mając kasę brałbym repliki w tej kolejności: G&P, EA, SA.

Miałem SA, sprzedałem po kilku miesiącach, teraz mam G&P i moim zdaniem opłaca się dopłacić. Spasowanie i jakosc elementów jest nie do porównania. Nawet najdrobniejsze części są lepiej wykonane. Jeśli budżet na to pozwala to bez wahania bierz G&P, nie zawiedziesz się.

Edited by slawek96

Na dodatek, przeczytałem w necie o kolesiu, który miał najtańszą chińską m4 i wymienił cały środek. Nigdy nie narzekał na tanie aluminium.

Najtańsza chińska eMka (prawie najtańsza, pomijam te za sto czy dwieście złotych) nawet po wymianie środka na najlepszy, zrobiony przez samego Boga gearbox nadal będzie tandetna. Wystarczy jeden upadek i wsio w pizdu. Jak komuś nie upadnie to nie będzie narzekał, ale wypadki się zdarzają.

Dlatego mój wybór idealnie podsumowuje:

Zdaje sobie doskonale sprawę, że g&p jest lepsze, ale jestem też prawie pewien, że SA mi wystarczy.

Nie chciałem też bóg wie jakich pieniędzy wydawać. Z mundurem, akcesoriami (celownik itd) wychodzi... 2000zł prawie.

Na + udało mi się kupić ess ice 3ls bez ciemnej szyby za 108zł.

Przy wyborze brak argumentów był, zwłaszcza za EA. W każdym bądź razie, mam nadzieję, że będę zadowolony.

Chciałbym każdemu też podziękować za udzieloną mi pomoc!

Edited by grzech1991

Ja o ile można dodając swoje 3 grosiki to napewno nie szedłbym w GG ... To już lepiej poszukać jakiegoś G&P w promocji albo dogadać się ze sklepem. Ew. Wyrwać Specne w fajnej cenie i reszte budżetu poświęcić na wyposażenie munduru etc. A kolimator postawić na ostatnim miejscu, bo nie jest on niezbędny podczas strzelań...

G&P jednak mocno na plus. Specna vs EA - zależy od różnicy w cenie. Specna na pewno jest przyjemniejsza podczas mocniejszego tuningu. Bez tuningu lub z planami na niewielki, lepiej wziąć EA, chyba że jakaś Specna strasznie mocno przemawia do Ciebie wyglądem. Trzeba przyznać, mają grom modeli do wyboru, EA niestety dużo skromniej.

edit

Obecnie kiepsko z cenami Specn, dolar mocno stał kiedy zawitała dostawa w kraju. Może nie widać na pierwszy rzut oka, ale ja wcześniej za SA-B03 płaciłem 600zł z kawałkiem. Obecnie? Sprawdź, jest dużo mniej przyjemnie.

Edited by Emcet