Obi-Wan Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Jak w temacie. Wymagania: Dowolny leśny kamuflaż, ale NIE flecktarn i NIE pantera wz.93. Najmilej widziany DPM. Na korpusie coolmax, a nie zwyczajna bawełna. Na łokciach ochraniacze lub miejsca na ochraniacze. Mogą być zwykłe kieszenie na karimatę a la UBACS. Rozsądna cena. Rozmiar średni, przeciętny, medium. Zarówno wzdłuż jak i wszerz. Wiadomo, kieszenie i rzepy na ramionach. Polećcie coś. Zastanawiałem się nad oliwkowym, ale boję się że będzie kiepsko maskować. Rozważałem też zatrudnienie krawcowej Grażynki do przyszycia rękawów od bluzy DPM do zwykłej coolmaxowej koszulki. Co o tym sądzicie? Wszelkie uwagi i spostrzeżenia mile widziane. Jak ktoś ma używkę na sprzedaż to też chętnie rozpatrzę. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Zdefiniuj "rozsądną cenę". Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 UBACS? :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 12, 2015 Author Report Share Posted May 12, 2015 Zdefiniuj "rozsądną cenę". Powiedzmy około 100 zł (albo i mniej) Yahalom, znajdź mi UBACS-a w leśnym camo Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 :hahaha: To już chiński chłamlikon z pseudo-termo to jakieś 150zł a ty chcesz coolmax za 100 XD Za tyle to rzeczywiście jedyna opcja to UBACS i Pani Grażynka. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Yahalom, znajdź mi UBACS-a w leśnym camo http://www.ebay.co.uk/itm/BRITISH-ARMY-DPM-CAMOUFLAGE-BROWN-BODY-UBAC-GRADE-2-LARGE-ZE433-/181699885042?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2a4e2837f2 Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 12, 2015 Author Report Share Posted May 12, 2015 Nie wysyła do Polski. :hahaha: To już chiński chłamlikon z pseudo-termo to jakieś 150zł a ty chcesz coolmax za 100 XD Nie podaj ceny - źle. Podaj cenę - jeszcze gorzej. Jak napiszę że 150 zł to będziesz zadowolony? Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 UBACS w DDPM + saszetka ciemnooliwkowego simplicola w pralce. Cud, miód, orzeszki za taką cenę ;) Jak coś to mam takowego, mogę obfocić, a nawet odsprzedać :F. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Tak jak Fishbonee napisał-ubacs ddpm zafarbowany simplicolem (w domu spoko pofarbujesz). Z daleka jak atacs fg, z bliska już bardziej jak sraka praptaka, ale robi robotę. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 http://wmasg.pl/board/topic/95449-ubacs/page__st__40 Tu są efekty farbowania. Jedna saszetka na dwa ubacsy to jednak za mało. Na Twoim miejscu brałbym to http://art-fox.pl/bluza-brytyjska-ubacs-mtp-multicam-olive-pcs-p-962.html i nie bawił się w półśrodki. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Kup sobie samego coolmaxa za 20zl, bluze dpma i oddaj do krwacowej. Moze drożej niz 100 cie wyjdzie, ale za to szyte na miarę. Sam tak zrobilem jak frogi w leśnym marpacie mialy chore ceny i uzywam do teraz. Plusem takiego rozwiązania jest to ze szyjesz od podstaw i mozesz sobie za życzyć co chcesz (uklad kieszeni itp) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Wybacz Obi-wan, ale ubacs + farbowanie albo pani Grażynka. Są pewne granice cenowe poniżej których masz tylko jeden produkt. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Tak to wygląda, położyłem obok dla porównania combata wz93 od Preslej Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 13, 2015 Author Report Share Posted May 13, 2015 Ace, pokażesz zdjęcia swojego custom ubacsa? Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 A ja nie rozumiem problemu. Buniek dobrze wskazał na MTP, zwlaszcza ten z zielonym korpusem. Stricte leśny kamuflaż to to nie jest, no ale Panie, bez obaw! Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 13, 2015 Author Report Share Posted May 13, 2015 Mam UBACS-a MTP. Ale nie jest wystarczająco leśny. Może go jakoś przyzielenię. Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Ee to już lepiej farbowac osobno ddpm. A może dołóż jeszcze 40 zł (:P) i kup to. http://www.currahee.pl/produkt/combat-shirt-oliwkowy Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Mam UBACS-a MTP. Ale nie jest wystarczająco leśny. Może go jakoś przyzielenię. Może udałoby Ci się go przyzielenić tak jak się ubacsa ciemnooliwkowym farbuje - efekt mógłby być ciekawy :D Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Mtp tropic:) Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted May 15, 2015 Report Share Posted May 15, 2015 Ace, pokażesz zdjęcia swojego custom ubacsa? proszszsz airsoftphotos.net/album/show/517969 Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 16, 2015 Author Report Share Posted May 16, 2015 (edited) Dzięki. Na razie daję sobie spokój z poszukiwaniami leśnego CS-a, bo szkoda zachodu. Będe zasuwał w zielonym longsleevie jak będzie gorąco i zielono Edited May 16, 2015 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts