javelin Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 Hehe, to albo ja mam źlespasowane części albo muszę popracować nad ustawianiem zamka pod odpowiednim kątem :) Wyjęcie i złożenie pozostałych elementów zajmuje mi kilka sekund i mogę to zrobić z zamkniętymi oczami... tylko ten głupi zamek, który za cholerę nie chce się dopasować. Jutro pomyślę nad wygięciem blaszki. EDIT: Do moderatora - co Ci nie pasuje w słowie "ujowo"? :P :wink: Quote Link to post Share on other sites
Michu_Śrem Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 Mam pomysł i napiszę go tutaj by niezaśmiecać forum A dokładniej wykonanie regulacji Hop-Up'a do WinGuna Wystarczy wywiercić małym wiertłem dzurkę nad wybrzuszeniem w gumce nagwintować i dobrać odpowiednią śrubkę Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 a ja mam nastepujace pytanie : czy wie ktos gdzie mogE dostac magazynki do tego guna ( przydal by sie chociaz jeden zapasy ) ?? :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Michu_Śrem Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 W przyszłej dostawie do tajgune będą więc trzeba czekać Quote Link to post Share on other sites
dragon69 Posted October 30, 2005 Report Share Posted October 30, 2005 Nie uważacie ze ten pistolet ma troche za słabego hop-upa? Próbował ktoś zmieniać gumke lub go jakoś przerobić? Lufa za prezycyjna też nie jest.. Próbował ktoś z zestawem upgradującym do sigmy co2 z military.pl? (preclufa + komora hop-up + tłumik) Podejrzewam że z troche podkręconym hop-upem i dłuższa lufą pistolet by wymiatał :) Ale pewnie komora hop-upa nie będzie pasować.. EDIT: http://military.pl/s/m/CG323080.html - chodzi o ten zestaw do sigmy Quote Link to post Share on other sites
Sybir Posted November 1, 2005 Report Share Posted November 1, 2005 Przepraszam wszystkich zainteresowanych i pytających za brak wcześniejszych wyjaśnień. Niemniej jednak z perspektywy 2 miesięcy częstego użytkowania tego pistoletu parę rzeczy warto opisać. U mnie też wystąpił 1 raz problem ze spustem - sytuacja identyczna jak opisywana powyżej. Jednakże po rozebraniu pistoletu i ustawieniu prowadnic we właściwym położeniu problem się nie powtórzył. Podczas strzelania pod wodą (sic!) siły rozprężające gazu były tak duże, ze doszło do zerwania plastikowych zaczepów zamka. Nie zachęcam nikogo do powtarzania moich niezbyt mądryh eksperymentów, niemniej jednak jest to wskazówka co do słabości konstrukcji i kiepskiej jakości plastiku. Wspomniane zaczepy zastąpiłem metalowymi pinami (poprzez wtopienie na gorąco) co poprawiło decydowanie komfort rozbierania n(nie ma już obaw co do "kruchości" tego elementu). Mój egzemplarz ma dobrze wyregulowany hop-up do kulek 0.25, nie było żadnego problemu z tym elementem. 1 kapsuła wystarcza na ok. 80 strzałów bez straty energii. Potem kulki znacząco tracą na mocy i zasięgu. Co do kwestii jakość do ceny: opłaca się, jeżeli ktoś trafi na dobry egzemplarz (tak jak mój) no i oczywiście jeżeli ktoś preferuje CO2 i pistolety NBB. Pozdrawiam Sybir Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted November 13, 2005 Report Share Posted November 13, 2005 W ramach odgrzewania tematu i dorzucenia swoich 0,3 zł :] W czwartek odebrałem Guna i muszę przyznać, że w sumie jedynę czego można się przyczepić wizualnie to plastkikowość zamka - lekko gumowana rękojeść czy cała reszta dla mnie śliczna :) Z tytułu, że w moim teamie robię za strzelaca wyborowego kupiłem go jako broń boczną i z takim właśnie nastawieniem będę opisywał działanie więc nie bijcie :) Do rzeczy! Jak to zwykle ja po wystrzeleniu 2 kapsułek CO2 [ok 150 kulek] byłem średnio zadowolony. Zasięg był raczej mniejszy od oczekiwanego [ok 20-25 m] ale zauważyłem, że wina leży w HU, który poprostu był zbyt słabo dociśnięty i nie podkręcał należycie kulek [bo widać było, że sam gun moc ma naprawdę straszną!!!]. Problem rozwiązałem w sposób conajmniej nieoczekiwany ale prosty, tani i nawet skuteczny :) mianowicie dorobiłem swoistą regulację do HU. W miejscu wgłebienia na górze lufy wstawiłem cieniuteńki kawałeczek blaszki [tak żeby wymiarami odpowiadał idealnie owemu wgłębieniu] po czym złożyłem cały zespół i nad blaszką wkręciłem krótką śróbkę dociskającą blaszkę a tym samym HU. Po jakoś 20 strzałach mam zasięg +/- 40 m na kulkach 0,28 i jestem bardziej niż zadowolony :P [na 40m kulka dopiero zaczyna opadanie więc mówimy tu o skutecznym :D] Po 5 kapsułce CO2 problem ze spustem nadal nie wystąpił, więc może mam dobry egzemplarz :) znajomym na strzelance ślinka pociekła jak go dzisiaj zobacyzli w akcji :D sprawdził się idealnie jako broń dodatkowa do CQB i dodatek do Snajperki. Ogólnie gorąco polecam! [co do celności - 0 problemu kulki lecą ładnie i prościutko, dokładnie tam, gdzie powinny] Pozdrawiam Kakaroth Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 Michu napisałeś mi , że podobno magi miały być na tajgunie , a dalej ich nie ma :smutny: Quote Link to post Share on other sites
Michu_Śrem Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 No i mają być z kolejną dostawą ale ta dostawa przewidywana jest na styczeń dopiero Quote Link to post Share on other sites
zibid Posted November 24, 2005 Report Share Posted November 24, 2005 A czy ktoś już wykombinował coś z tłumikiem? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts