Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Na polskie lasy?

Recommended Posts

Witam, ostatnio zastawiam się nad kupnem munduru... mam nadzieje że mi pomożecie.

Który będzie wygodniejszy, dłużej potrzyma, lepszy na polskie lasy (który będzie się lepiej kamuflował)

1. Mundur Wojsk Specjalnych MultiCam ( http://allegro.pl/multicam-oryginalny-mundur-wojsk-specjalnych-i5437007104.html )

czy...

2. Mundur Wojsk Polskich wz.2010 ( http://allegro.pl/najnowszy-oryginalny-mundur-wz-2010-polowy-s-xs-i5428758106.html )

Głównie chodzi mi o funkcjonalność, wygodę, maskowanie i wytrzymałość takie munduru :)

Wygoda to kwestia gustu- musisz poprzymierzac.

Mam 123up/mon i jest bardzo wygodny. Mam tez starego dobrego flecka i jest jeszcze bardziej wygodny od polskiego.

Biorac pod uwagę kamuflarz to do polskich lasów moim zdaniem najlepiej pasuje wz

93/ wz.2010.

Ogolnie jednak rzecz biorac kamuflarz musi byc kwestia totalnie indywidulanie dopasowana.

Polski las brzozowy z trawami do pasa nierowny polskiemu lasowi pelnego starych sosen ze sciolka pelna igiel.

Poprzegladaj chociazby galerie- zobaczysz co gdzie lepiej sie kryje.

Oczywiście. Są tacy, co w starych jeansach grają i też dają radę, ale to nie oznacza, że niebieskie jeansy są lepsze do lasu od zielonego munduru. Co prawda w warunkach airsoftowych kamuflaż ma drugorzędne znaczenie, ale mimo to do lasu lepszy jest ubiór zielony niż żółty, czarny czy niebieski.

Edited by MarekMac