warat Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Hej Czy ktoś wie,czy można gdzieś dostać takie zaczepy,jakich się używa w pasoszelkach s95,czy jedyne,co pozostaje,to kanibalizowanie tych zaczepów z ładownic? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Kiedyś były na rangershopie, ale rangershop już od pewnego czasu nie żyje. Swoją drogą, i tak taniej wychodziło kupić ładownicę do G3 za 5zł, niż samą zapinkę za 10 czy tam nawet 15 :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Jeśli zaś nie musi być koszernie to warto kupić sprzęt w molle i przymocować go do pasoszelek trytytkami. Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Marku mógłbyś opisać jak to przymocować trytytkami ? Bo za cholerę nie mogę sobie dać rady. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 Połóż ładownice na pasie, a paski od niej połóż pod pasem i zepnij zamknięcie pasków. Teraz weź trytytki i zamknij je tak, by przechodziły przez oczka od pasa i trzymały paski od ładownicy. Na koniec możesz dociągnąć trytytki kombinerkami (zawsze to o ząbek czy dwa ciaśniej) i uciąć końcówki. Nie ukrywam, że ładownica ma lekki luz, ale jeśli ktoś chce używać pasoszelek BW i np. ładownic do AK to dużego wyboru nie ma. Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 Dzięki ;) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 W razie potrzeby służę zdjęciami. Quote Link to post Share on other sites
warat Posted June 21, 2015 Author Report Share Posted June 21, 2015 Co do ładownic do AK:myślałem o kupnie klasycznych brezentowych i doszyciu do nich montażów od sprzętu BW,czy to dobry pomysł? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 Nie miałem "klasycznych" ładownic kałaszowych więc troche ciężko mi to ocenić, ale osobiście raczej wolałbym w molle - łatwiej w przyszłości przenieść takie do innej kamizelki czy pasoszelek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts