octavian Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Na początku wypada się przywitać - więc witam wszystkich pasjonatów. Zacznę od tego że przeproszę forumowiczów za to że uważałem do niedawna że "pistoleciki" asg to marne zabawki dla dzieci z gimnazjum. SORRY :-). Stało się to od kiedy syn zaczął się interesować pistoletami, karabinami itd. W zeszłym tygodniu odwiedziliśmy sklep i ułożyłem w dłoni WALTHERA P99 - doznałem szoku. Poczytałem już troszkę i uprzedzam stwierdzenie - weź se w dłonie H&K 417 to się dopiero zdziwisz. Chodzi mi o to że za stówkę można mieć fajną "klamkę". Gaduła ze mnie i mógłbym tak do rana ale przejdę do sedna - żądanie syna to shotgun - Co polecacie jako pierwszy ASG w domu. Wcześniej miałem do czynienia z berettą 92FS co2, Dan Wesson 2,5" i 8", QB-36 - wisi na ścianie, hukowy bębenkowiec 6mm - wisi na ścianie. Quote Link to post Share on other sites
michal222 Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Niech pan powie ile chce pan przeznaczyć na tego shotguna,to wtedy będziemy w stanie coś doradzić. :) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Tanie, dobre, niezawodne http://azteko.pl/shotgun-short-003-p-4892.html Quote Link to post Share on other sites
michal222 Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Tanie, dobre, niezawodne http://azteko.pl/sho...003-p-4892.html Tak ten jest ponoć dobry na początek.Nie miałem go nigdy w rękach,ale go chwalą.A mówią też że wersja long jest celniejsza to jest prawda czy mit? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Mit, i nie mit. Technicznie to to samo, acz long ze względu na pełną kolbę może być stabilniejszy. Quote Link to post Share on other sites
octavian Posted July 13, 2015 Author Report Share Posted July 13, 2015 Dzięki za tak szybką reakcję. Jaka cena? Hmmmm - taka żebym ja był zadowolony, a syn jeszcze bardziej. A tak poważnie to własnie przejżałem propozycję i myślę że 5 dych to rewelacja. Ja liczyłem że za mniej jak 200 to nic nie znajdę. Przymieżałem się do GFG27 - 6mm, czy to nie jest przerost formy nad treścią? Czy nie kombinować i brać to co polecacie, a w przyszłości coś pomyślimy...... Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Wszystkie kulki mają średnicę 5.95mm, 6mm to taki skrót :P Quote Link to post Share on other sites
Olek094 Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 (edited) Posiadam ten model shotguna i mogę śmiało polecić tak jak większość osób. Wziąłem go ostatnio na strzelanie jako replikę zapasową, sporo osób nie mogło wyjść z podziwu jaka jest celna i jaki ma zasięg. Kumpel, który zaczął jej używać po tym jak padła bateria w jego replice bardzo dobrze sobie z nią radził. Edited July 13, 2015 by Olek094 Quote Link to post Share on other sites
Patrol303 Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Shotgun agm jest jednym z najlepszych cena/jakość choć trzeba na niego uważać. Mi upadł na podłogę i oderwaĺa się cała prowadnica pompki od korpusu. Poza tym jest gites majonez. Fps to 320 na 0,2 kulkach. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Upadek to jedno - większość replik do 500zł prawdopodobnie klęknie, kwiknie i pęknie przy upadku. Ważna rzecz przy użytkowaniu shotguna to wykonywanie pełnego cyklu przeładowania. To znaczy ruch rączki (chwytu) przeładowania maksymalnie do tyłu (do siebie), a potem maksymalnie do przodu (od siebie) i dopiero strzał. Oddanie strzału przed ukończeniem cyklu jest możliwe, ale może spowodować urwanie zaczepu cylindra, a naprawa tego jest bardzo trudna (prawdopodobnie bez wymiany częśći, na które trzeba polować na komisie, się nie obejdzie). Quote Link to post Share on other sites
octavian Posted July 13, 2015 Author Report Share Posted July 13, 2015 No to nie pozostaje mi nic innego jak kupić sprzęt. Rozumiem że wraz z bronią polecacie też ten sklep i w nim mogę dokonać zakupu bez zbędnych niespodzianek. Dzięki i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
michal222 Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Tak,ze sklepów ja polecę Azteko,Taiwangun i można też patrzeć na Gunfire.Na Tanie Militaria taki AGM w wersji short kosztuje aż 89.90 zł. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 No to nie pozostaje mi nic innego jak kupić sprzęt. Rozumiem że wraz z bronią polecacie też ten sklep i w nim mogę dokonać zakupu bez zbędnych niespodzianek. Dzięki i pozdrawiam. Proszę zadbać o odpowiednią ochronę oczu. Nie żadne pierwsze lepsze okulary, lecz odpowiednie i atestowane. Ochrona oczu to podstawa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts