-=Fox=- Posted August 30, 2005 Report Share Posted August 30, 2005 Byłem, zobaczyłem i stwierdziłem, że są to targi na naprawde bardzo wysokim poziomie:). Troche moich zdjęć: Ciekawe były niektóre wystawy, można było np. wejść do rysia z karabinem zdalnie sterowanym i "pobawić" się tym sprzętem, podobnie byłu na stoisku Rafael'a, który udostepnił symulator śmigłowca bojowego. Zaprezentowano "polskie" hummery w akcji, brakowało mi natomiast czołgów, pt91 i loary. Ale byłem tylko jeden dzień, więc sądze, ze w następnych dniach targów pokaże się coś więcej. Link to post Share on other sites
Mack PL Posted August 30, 2005 Report Share Posted August 30, 2005 dzięki za fotki stary :wink: Link to post Share on other sites
Jerz Posted August 30, 2005 Report Share Posted August 30, 2005 Dlaczego na tabliczce opisującej nasz karabin przeciwsprzętowy widnieje nazwa "WKW Wilk"?? (ostatnie foto) Sądziłem że ostatecznie otrzymał nazwę "Tor"... 8O Link to post Share on other sites
Robson Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 super fotosy! zawsze chciałem pojechac na te targi. Link to post Share on other sites
REMOV Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 Zmartwychwstanie, czyli TKS. Niedługo na chodzie, gdy wyremontowany zostanie silnik. Dzik-2 w barwach ŻW Dzik-3, czyli Ain Jaria 1 ;) Irbis, czyli Ryś 6x6 albo co jeszcze można zrobić ze starego SKOT-a ;) ...a tutaj fińska odpowiedź - Rosomak R-x (AMV 6x6). Poprad eksportowy. Lewiatan ciągle czeka na swoją szansę. Zombie na MSPO, czyli LOSOT (ex-Terrier). Ciągle nadzieja na to, że ktoś go kupi? A to coś, to w ogóle jakieś dziwactwo. Polski samochód "opancerzony" (z tą osłoną przeciwminową to dobrze nie jest, zaglądając pod podwozie) 4x4 Jenot. Link to post Share on other sites
Mateo Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Na bazie czego zrobili tego Jenota? Link to post Share on other sites
REMOV Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Honkera. Link to post Share on other sites
izi Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Zawieszenie wygląda na Honkera. Edit: REMOV mnie ubiegł ;) Link to post Share on other sites
Mateo Posted September 6, 2005 Report Share Posted September 6, 2005 Po przednim moście Izi poznałeś? :-) Link to post Share on other sites
izi Posted September 6, 2005 Report Share Posted September 6, 2005 Naprawiałem kiedyś takie ustrojstwa i troszke mi w pamięci zostało ;) REMOV, nie wiesz jak jest ze środkiem ciężkości tego pojazdu? Honkery są strasznie wywrotne i zastanawia mnie, czy to "coś" zachowuje się tak samo. Link to post Share on other sites
REMOV Posted September 6, 2005 Report Share Posted September 6, 2005 Zobaczyłem to dziwo po raz pierwszy na MSPO, jak możesz się domyślić ostatnim pytaniem, jakie przyszło mi do głowy było jak jest rozmieszczony środek ciężkości ;) Link to post Share on other sites
PONS Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 Spędziłem sporo czasu na targach w tym czymś i musze powiedzieć ze kilka elementów ( niedociągnięć honkera) jest powielanych w tym pojeździe np.: Fotel kierowcy za mała regulacja ( jak dla mnie 184 to jej wręcz nie ma i wciśnięcie hamulca jest trudne :/ ) Pojazd jest dosyć niski wiec chyba nie jest tak źle z wywrotnością a w razie draki jest zamknięty wiec grozi w zasadzie tylko poturbowanie ;) Można powiedzieć ze jest wygodny ( poza kierowca) 4 siedziska w tyłu gwarantują nawet względny komfort ( oczywiście do jazdy). Jak dla mnie to powinien być pokazany w zeszłym roku, gdy jeszcze byliśmy w Iraku ( byliśmy - bo w zasadzie ostatnia zmiana jest na półmetku). Wielki znak zapytania stawiałbym czy ten silnik wytrzyma. /Ale oddać go do jakiegoś zakładu Tuningowego i oni go tam poprawia :) / Link to post Share on other sites
Mateo Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 Z tym Honkerem to jest tak, że z normalnego samochodu terenowego ktoś na siłę chce zrobić uniwersalny wóz terenowy w stylu Hummera. A nie do tego tworzony był Honker. Jak na somovchód terenowy to nie jest najgorszy i na prawdę wiele potrafi. Pomijam jakoś wykonania, stosowane we wcześniejszych wersjach silniki itd. Kiedys jechałem Honkerem z silnikiem Iveco i na prawdę mozna było nim powalczyć w terenie. Moim zdnaiem już lepszy jest Dzik do zadań patrolowych, transportowych w czasie misji stabilizacyjnych niż ten Jenot. Link to post Share on other sites
Recommended Posts