Nitro Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 Pytanie odnośnie konwersji gazowej do ak od big dragon shop.ehobbyasia.com/big-dragon-gas-blow-back-converstion-kit-for-dboy-ak74-aeg-steel.html Ktoś coś o tym może skrobnąć? Standard ghk? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 Tu masz dwa filmiki. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 5, 2015 Author Report Share Posted August 5, 2015 Widziałem już wczesniej. Interesują mnie jednak opinie forumowiczów. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 A to? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 5, 2015 Author Report Share Posted August 5, 2015 (edited) Dzięki, poczytam. Jednak jakby ktoś to cudo miał, to niech coś skrobnie. Btw pytanie do rusofilów. Czy rozstaw pinów zespołu spustowego jest taki sam dla akm, ak74 i type56? I czy chińczycy dobrze ściągnęli wymiary z ostrej do repliki? Edited August 5, 2015 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
zbojcerz_hegemon Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 (edited) Zamówiłem to kiedyś, bo wala mi się po domu rk-02 od boya, ale ze względów niezależnych nie udało się sfinalizować transakcji, po zwrocie pieniędzy odpuściłem, niemniej jednak dołączam się do prośby Nitro, jak ktoś miał styczność to niech się podzieli swoja wiedzą. Edited August 5, 2015 by zbojcerz_hegemon Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 Spójrz na magazynek: No i na ten. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 To ile jest standardów replik gazowych AK GBB? Bo ten mag jest zdecydowanie inaczej zbudowany. http://shop.ehobbyasia.com/ghk-48rd-aks-74-gas-magazine-for-ak-gbb-bakelite-type.html#.VcKGzIro6c1 Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 5, 2015 Author Report Share Posted August 5, 2015 To co ty podałeś to gen 2 do ghk >2011 Pierwsze ghk to były konwertowane ak w standardzie vfc, a kopią tego systemu jest wyżej wymieniony kit. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 Trochę popatrzyłam i, mimo że konwersja bardzo mnie urzekła, spadł mi zapał. Chińczycy skopiowali konwersje, ale żeby magi wypuścić to już nie pomyśleli. A tych orginalnych od ghk też nigdzie nie widać. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 Swoją drogą, czy aby rozsądne jest montowanie takiego zestawu w chińczykach ze znalowymi obsadami? Znaczy się akurat Nitro nie podejrzewam o posiadanie kałacha z gównolitowymi elementami, ale wspominam o tym, bo widzę jak ubija się znalowa obsada przy korzystaniu ze stalowej, płaskiej atrapy suwadła. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 6, 2015 Author Report Share Posted August 6, 2015 Tak,na którymś z filmików widziałem, że ostrzegali przed znalowym body. Ja to bardziej myślałem o ostrym type 56( nie RS^^) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts