qbis Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 Cześć Kiedy przestajemy używać naszego gaziaka, to zostawiamy w magu trochę gazu. Słyszałem, że psikanie olejkiem silikonowym w otwór na górze maga jest bezpieczniejsze, ponieważ zawory nie są ciągle napięte. Co o tym myślicie? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 Ja trzymam magi nabite i od ponad roku działają poprawnie i trzymają szczelność. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 Trzymać, tak, jak Pan Jezus powiedział. Quote Link to post Share on other sites
Van Helsin1978 Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 Trzymać! i jeszcze raz trzymać! Dotyczy to wszystkiego co na gaz tj. magazynków, granatów jaki i zbiorników na gaz. Bez gazu jak również silikonu w nim zawartego uszczelki parcieją i tracą swoje właściwości. Sprawdzone! Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted September 2, 2015 Author Report Share Posted September 2, 2015 Mag na czas spoczynku ma mieć minimalną ilość gazu czy ma być nabity na full? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 3, 2015 Report Share Posted September 3, 2015 To już chyba bez znaczenia. Przez ostatnie x lat zostawiałem i pełne, i prawie puste, i rozszczelnił mi się tylko jeden - ten który, był wystrzelany do zera. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted September 3, 2015 Report Share Posted September 3, 2015 Zostawiam nabite na full. Jak mnie czasem coś trafi, żeby postrzelać do puszek w międzyczasie to o ile nie wystrzelam do zera, nie dobijam dalej. Najstarszy mag przetrwał tak jakieś... 9 lat? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 3, 2015 Report Share Posted September 3, 2015 Mag na czas spoczynku ma mieć minimalną ilość gazu czy ma być nabity na full? Musi mieć po prostu trochę gazu, powiedzmy tyle żeby oddać jeden-dwa strzały. Jedyny mag który mi się rozszczelnia bez względu na to ile ma gazu to ten stockwy z colta army, ale on jest zwyczajnie gówniany. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted September 3, 2015 Report Share Posted September 3, 2015 Nie wiem czy wam to w czymś pomoże ale butle nurkowe nabijane do koło 15 bar (nie piszę o tym, że nie można je nabić np. do 20), magazynuje się z ciśnieniem na poziomie 4 bar. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 Trzymaj z gazem, bez gazu potrafią się rozszczelnić. Tapnięte z mojego E2105 Quote Link to post Share on other sites
Hammerstin Posted November 21, 2015 Report Share Posted November 21, 2015 Ja swoje trzymam nabite 40-50%. Być może nie mam racji ale przezornie wolę nie narażać uszczelek na wyższe ciśnienie (nawyk z Co2). Magazynki trzymam w domu więc mają ciepło. Z drugiej strony lepiej trzymać naładowany na 100% niż pusty. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts