Toczu-Toczu Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 Czy ktoś kupił już replikę glocka od E&L? http://gunfire.pl/product-pol-1152208763-Replika-pistoletu-E17.html Jakieś opinie lub przewidywania? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 Fajnie, że zrobili właściwą dla Gen4 żerdź, która jest bardzo charakterystyczna. Strzałem w stopę jest natomiast zastosowanie komory HU z kompaktowych Glocków - podobnie jak to zrobiło HFC. Po pierwsze, przez to nie zgadza się rozstaw zatrzasku zamka i kołka spustowego, po drugie - nikt chyba nie robi customowych komór do kompaktów (m. in. 19, 23, 26), a do G17 i owszem. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 Wewnętrznie replika jest kompatybilna ze standardem TM Ciekawe tylko, w ilu procentach :teeth: Quote Link to post Share on other sites
lukasb13 Posted September 11, 2015 Report Share Posted September 11, 2015 Ciekawe tylko, w ilu procentach :teeth: Pół na pół z ostrą :D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 Kupiłem. - nie ma oznaczeń - magazynek od G17 TM nie pasuje - zamek od Tm nie pasuje - korpus od TM nie pasuje - prowadnica sprężyny powrotnej itp nie pasują - lufa wewnętrza/zewnętrza nie pasuje a co pasuje? pokrywka magazynka póki co. Dalej nie chce mi się sprawdzać. Quote Link to post Share on other sites
Meri Posted September 20, 2015 Report Share Posted September 20, 2015 Hej, zamierzam kupić, ale zastanawiam się na drugim magazynkiem, którego od E&L nie ma. Pasuje jakiś inny? Poza TM. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 20, 2015 Report Share Posted September 20, 2015 Lesio, czy możesz opisać charakter tego niepasowania? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 20, 2015 Report Share Posted September 20, 2015 Lesio, czy możesz opisać charakter tego niepasowania? ciężko to opisać inaczej, niż 'nie pasuje'. Wymiary są inne. Udało się np. założyć zamek, ale nie da się go przeładować. Quote Link to post Share on other sites
Miuek Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 A jakby się on miał do ARMY'owego klocka? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Cięzko powiedzieć, bo raz, że to inny system (Army jest w systemie TM, E&L w autorskim), dwa, że inny Glock (Army Gen 3, tutaj Gen 4). Quote Link to post Share on other sites
Toczu-Toczu Posted October 6, 2015 Author Report Share Posted October 6, 2015 Warte swojej ceny?Jak z bebechami(co do jakości?Jak z celnością? Quote Link to post Share on other sites
wściekły królik Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 Jakie magi od niego pasują? WE podejdą? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 WE nie podejdą, bo są w systemie TM, a to nie jest system TM. Quote Link to post Share on other sites
marcin_ferenc Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 Witam, Mam tego Glocka ponad rok czasu. Kupiłem jeden z pierwszych egzemplarzy jakie pojawiły się na gunfire. Co chodzi o magazynki mam mag od Army i WE, oraz mag E&L dołączony do repliki. Wcześniej wspomniane Army i WE działają bez problemu. Moim zdaniem replika z magiem WE działa lepiej niż z dedykowanym E&L Zamierzam dokupić kolejne magi WE. W porównaniu go Glocka Army (R-17 gen 3.) który rozleciał się praktycznie od leżenia w szafce - nie ma co stawiać tych replik obok siebie. Ogólnie jestem zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts