Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

1 Replika

Recommended Posts

Jako iż jestem tu nowy na początku chcę się przywitać. A więc cześć, jestem Bartek.

Zastanawiałem się nad kupnem repliki, budżet to ok. 300zł. Pierwsze co mi przyszło do głowy to kupienie czegoś używanego i natrafiłem na to:

http://olx.pl/oferta...67-IDaxx6W.html

oraz

http://olx.pl/oferta...67-IDb7suL.html

Czy któryś z tych jest warty swej ceny? Oba teoretycznie mogę zobaczyć bo są z Wrocławia.

Z nowych zainteresował mnie model MP5 Galaxy.

Pozdrawiam.

UMP jest uszkodzone i sam sobie z tym nie poradzisz, poklejone mocowania to też zła opcja. Może się okazać że komora się przekręca i replika będzie waliła na boki. Co do tej cymy to popękane plastikowe body też może spowodować problemy z repliką. Sprzedający raczej na serwisanta nie wygląda więc nie masz gwarancji że to pochodzi jakiś czas. Ogólnie odradzam zakup używanego karabinu jeśli dopiero zaczynasz. Chyba że kupujesz od kogoś uznanego i znającego się na rzeczy, ale takie repliki potrafią kosztować więcej niż nowe.

Jeśli myślisz o nowym MP5 Galaxy to myślisz bardzo dobrze. Na początek ideał. FPS na poziomie pozwalającym wejście na CQB i wystarczających (przy odpowiedniej kreatywności) do lasu. Do tego GB V3 - wytrzymały szkielet. Gwarancja też dla początkującego jest wygodna - nie musisz sam walczyć z awariami. Jak już wpadniesz w szał zakupów to kupisz coś dłuższego. Wtedy albo zostawisz MP5 jako zapas albo bez problemu sprzedasz. Ale budżet musisz powiększyć o lepszy akumulator i ładowarkę oraz ochronę oczu. Warto też wymienić gumkę HopUp (kupując gumkę razem z repliką możesz poprosić sklep o bezpłatną wymianę - replika przyjedzie na gotowe).

Tak sobie przed chwilą pomyślałem żeby poczekać do świąt. Może jakaś fajna promocja wpadnie albo trochę więcej kasiory. :icon_smile:

Jak tak stawiasz sprawę, to zdecydowanie zaczekaj. Po co ładować kasę w plastikową replikę, która z czasem zacznie wkurzać wykonaniem.