maciek241197 Posted September 17, 2015 Report Share Posted September 17, 2015 Siemka jestem rowniez poczatkujacym i mam takie pytanko co do okularow. Czytalem poradniki ale nie wiem jak to sie ma do rzeczywistosci. jaka jest szansa ze ochrona oczu nie zadziala lub zostanie przebita? I czy czeste sa przypadki gdzie dostaje sie kulka w twarz Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted September 17, 2015 Report Share Posted September 17, 2015 Są tematy na forum o najboleśniejszych wypadkach itd... Nic nie da 100% ochrony, jak chcesz żeby nie bolało to zrób tak jak ktoś napisał na forum owiń się folią bąbelkową ;) Okulary/gogle atestowane to podstawa! Do tego maska jak chcesz mieć pewność, ze nie zgubisz zębów bo to też się zdarza. Kulką w twarz dostać prosto bo z reguły żeby coś zobaczyć wychylamy głowę a nie nogę czy... więc to normalna sprawa. Uprzedzając pytanie, tak kupisz tanio oraz nie nie kupuj siatki oraz maska do paintballu to nie jest najlepsze rozwiązanie. Najlepiej na taki startowy komplet przeznacz 100zł to spokojnie kupisz i atestowane okulary/gogle oraz maskę. Maska stalker polecam nowe z 2 punktami trzymającymi ją na twarzy a gogle czy okulary podlinkuj to na 100% ktoś Ci pomoże. Ps. Przepraszam za literówki jeżeli się pojawiły. Quote Link to post Share on other sites
Cleon Posted September 17, 2015 Report Share Posted September 17, 2015 Trafisz na nieodpowiednią osobę po drugiej stronie to nawet pancerna szyba nie pomoże. Ochrona oczu to bezwzględna konieczność, a na forum znajdziesz poradniki na ten temat. Quote Link to post Share on other sites
Kamirusan Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 I czy czeste sa przypadki gdzie dostaje sie kulka w twarz Pierwsza kulka, którą dostałem, trafiła mnie w czoło. Może piętnaście minut później dostałem w maskę na twarz, więc pewnie gdzieś w nos by mogło trafić. Zdarza się często, ale dlatego właśnie są używane te akcesoria ochronne. ;) Nie martw się, to zazwyczaj tak bardzo nie boli, a jak masz dobrą ochronę, to nie ma zmartwień. ;) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 Z reguły zapewne próbujesz schować się za jakąś osłoną i wystawiasz tylko głowę. Zgadnij w co wtedy oberwiesz, skoro nic innego nie widać. Quote Link to post Share on other sites
maciek241197 Posted September 18, 2015 Author Report Share Posted September 18, 2015 (edited) A po takiej kulce moze zostac jakas trwala blizna? Edited September 18, 2015 by maciek241197 Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 Raczej nie. Zależy w co dostaniesz i z jakiej odległości. Ja ostatnio dostałem w nos i na razie został delikatny ślad. Ale to tylko dlatego, że tę strzelankę miałem niedawno. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 Ja w zimie dostałem solidny strzał w czoło. Miałem na głowie czapkę wełniano-polarową.. Wyrosła krwawa górka wysoka na jakieś 2cm. Minęło grubo ponad pół roku i mam bliznę. Nie jest to coś czym można się chwalić jak Mel Gibson w Zabójczej Broni ale jest. Było to co prawda w CQB i dostałem niemal z przyłożenia ale jak to mówią: wypadki się zdarzają. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted September 19, 2015 Report Share Posted September 19, 2015 W głowę dostaje się dosc często (przeważnie tylko głowa wystaje z za osłony) ale w lesie raczej nie jest to problem ze względu na dystans od graczy. W CQB najlepiej zaopatrzyć się w maskę i okulary balistyczne. Nie spotkałem się natomiast z przypadkami gdzie atestowane okulary ochronne renomowanych firm zostały przebite przez kulkę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts