Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

replika ak-74 dg-08 firmy dragon co myślicie?

Recommended Posts

witam wszystkich chciałbym kupić replikę dg-08 od dragon

oto ona

http://gunfire.pl/pr...inka-DG-08.html

ale nie znalazłem o niej żadnych opini!

i nie wiem czy warto ją kupić czy kupić coś innego (w podobnej cenie) poprzednią replike od dragona dg-07 bardzo ludzie chwalili więc myśle że ta replika też powinna być fajna

napiszcie co myślicie tylko prosze szybko po jest w promocji :icon_smile:

z góry bardzo dziękuję :icon_smile:

pozdrawiam

Edited by losiu1262

W sumie to przez cenę zainteresowałem się tą repliką (czysta ciekawość, nie chęć zakupu) jakby ktoś się poświęcił, zakupił i zrobił reckę to by było bardzo fajnie. Byłoby wtedy można pokazać czarno na białym co dla nowych dobre a co nie, bo cena naprawdę kusi dla kogoś niedoświadczonego. Zgodzicie się ze mną prawda?

Same się nie łamią. Jak będziesz ostrożny to replika powinna swoje wytrzymać.

Same się nie łamią, łamią się jednak często, sam nie widziałem połamanego g36, nie widziałem połamanej na pół mp5 (mówię również o plastikowych), ale kałach jest na tyle długi i smukły, że zahaczenie nim o coś nie jest trudne.

Choć oczywiście, jeżeli będzie się bardzo uważać, to nic się nie stanie.

Replika zamówiona, skrobnę reckę w wolnym momencie, jak dojdzie.

Miałem ją w ręce tylko chwilę, bo jeszcze nie wróciłem na stałe. Co mogę powiedzieć - z zewnątrz wszystko oprócz lufy zewnętrznej, selektora ognia i śrubek to plastik. CM.028 jest przy niej na wpół metalowa. :P Plastik jest naprawdę parchaty, nie ma nic wspólnego z takim od cymy czy jg, które i tak przecież są biedackie.

Z zewnątrz system to połączenie TM i VFC. A trochę autorska kompozycja. Replika jest mega lekka, w sumie cała waga to ten GB, dlatego, że plastiki są BARDZO, BARDZO cienkie, Czy zakładaniu pokrywy zamka połamałem ją w jednym miejscu, a potrafię być delikatny, he he.

Nie mogę powiedzieć jak strzela, gdyż nie dane mi było sprawdzić, rof na lipo na spory. Od razu wziął ją nowy z teamu i będzie w tym tygodniu sprawdzał w boju. A ja już dostałem prośbę o wzięcie drugiej, ale najpierw niech potestują...

Tzn. za 280 zł to jeszcze nie jest jakaś tragedia okrutna, co nie zmienia faktu, że wg mnie w replikach AK najlepsza budżetowa opcja to seria RK, gdyż stosunek ceny do jakości jest genialny. Oczywiście jeżeli jesteś w stanie dołożyć coś do budżetu, to polecam FC, które są w pełni stalowe, ale jeżeli nie masz więcej kasy, to naprawdę - tylko RK.

i jaktam testy w boju dobrze się sprawuje?

na ile metrów kulka poleci ? :icon_biggrin:

Nowemu się podobał zasięg, będzie sobie zamawiał, dziewczynie się podobało, bo wyważenie jest inne niż w typowym ak (cała masa nad chwytem pistoletowym). WIZUALNIE jest o wiele lepsze niż cm028/031 i te nowe jeszcze bardziej budżetowe cymki. Ale materiałowo wypada gorzej od nich z zewnątrz. W bebechach nie grzebałem, gdyż nigdy tego nie robię sam.