losiu1262 Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 (edited) witam wszystkich chciałbym kupić replikę dg-08 od dragon oto ona http://gunfire.pl/pr...inka-DG-08.html ale nie znalazłem o niej żadnych opini! i nie wiem czy warto ją kupić czy kupić coś innego (w podobnej cenie) poprzednią replike od dragona dg-07 bardzo ludzie chwalili więc myśle że ta replika też powinna być fajna napiszcie co myślicie tylko prosze szybko po jest w promocji :icon_smile: z góry bardzo dziękuję :icon_smile: pozdrawiam Edited September 22, 2015 by losiu1262 Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 Trzymaj się najlepiej z daleka od tej firmy. Chyba, że walczysz o każdą złotówkę i trafiłeś na dużą zniżkę. Jak nie, to w podobnej ciebie znajdziesz spartaki i plastikowe cymy, ewentualnie MP5 Galaxy. A najlepiej to dozbieraj do poziomu kałaszy Boyia. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 poprzednią replike od dragona dg-07 bardzo ludzie chwalili Kto i gdzie ją chwalił? I najważniejsze - ile miał lat? U mnie przed domem 7latki chwalą pistolety sprężynowe z kiosku, ale średnio mnie to przekonuje. Miałem DG w ręce kilka razy - i naprawdę nie wiem, kto za to daje więcej, niż 150 zł. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 W sumie to przez cenę zainteresowałem się tą repliką (czysta ciekawość, nie chęć zakupu) jakby ktoś się poświęcił, zakupił i zrobił reckę to by było bardzo fajnie. Byłoby wtedy można pokazać czarno na białym co dla nowych dobre a co nie, bo cena naprawdę kusi dla kogoś niedoświadczonego. Zgodzicie się ze mną prawda? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 Spytam koleżanki, czy nie chce lekkiego AK na dzwon, jak się zgodzi, to kupię i opiszę. Quote Link to post Share on other sites
losiu1262 Posted September 22, 2015 Author Report Share Posted September 22, 2015 bo cena 281zł (po przecenie -35%) kusi jak na 360fps i metalowy gearbox ale czy "dragon guns" jest aż taki zły? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 Jest cały z marnej jakości plastiku. Znalowe cymy łamią się ludziom na potęgę. Plastikowe cymy łamią się ludziom na potęgę. a znal i plastik cymy biją na łeb ten z DG. Nie mówię o tym modelu, bo go nie miałem, mówię o ichnim AKSU/rodzinie m4. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 Same się nie łamią. Jak będziesz ostrożny to replika powinna swoje wytrzymać. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 Same się nie łamią. Jak będziesz ostrożny to replika powinna swoje wytrzymać. Same się nie łamią, łamią się jednak często, sam nie widziałem połamanego g36, nie widziałem połamanej na pół mp5 (mówię również o plastikowych), ale kałach jest na tyle długi i smukły, że zahaczenie nim o coś nie jest trudne. Choć oczywiście, jeżeli będzie się bardzo uważać, to nic się nie stanie. Replika zamówiona, skrobnę reckę w wolnym momencie, jak dojdzie. Quote Link to post Share on other sites
losiu1262 Posted September 25, 2015 Author Report Share Posted September 25, 2015 myśle że dozbieram na coś droższego dzięki za odpowiedzi a i Lesio podaj link jak zrobisz recenzje :D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 Wg trackingu paka jeszcze nie przekazana kurierowi, więc w ten weekend się nie uda : c Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Losiu i Lesiu. Coś mi tu śmierdzi. To nie pierwsze ostrzeżenie za offtopic. Nie zdziw się jak dostaniesz dłuższy urlop od forum. Buniek Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 I przu okazji losiu łapie pierwsze ostrzeżenie za łamanie zasad regulaminu. Tutaj mamy małą tolerancję dla ćwierćpiśmiennych. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 Losiu i Lesiu. Coś mi tu śmierdzi. To nie pierwsze ostrzeżenie za offtopic. Nie zdziw się jak dostaniesz dłuższy urlop od forum. Buniek Czasem robię fejkowe konta, by móc ze sobą popisać. Taki mój urok. Quote Link to post Share on other sites
losiu1262 Posted September 27, 2015 Author Report Share Posted September 27, 2015 I przu okazji losiu łapie pierwsze ostrzeżenie za łamanie zasad regulaminu. Tutaj mamy małą tolerancję dla ćwierćpiśmiennych. a co zrobiłem źle? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 A zgadnij? PS Trzeciego ostrzeżenia nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
losiu1262 Posted September 27, 2015 Author Report Share Posted September 27, 2015 A zgadnij? PS Trzeciego ostrzeżenia nie będzie. ortografia? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 Nie, analfabetyzm i struganie idioty. Edit. 24 godziny na ogarnięcie. Doceń że tylko. Quote Link to post Share on other sites
sensu Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Lesio możesz już napisać coś o tej replice ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Miałem ją w ręce tylko chwilę, bo jeszcze nie wróciłem na stałe. Co mogę powiedzieć - z zewnątrz wszystko oprócz lufy zewnętrznej, selektora ognia i śrubek to plastik. CM.028 jest przy niej na wpół metalowa. :P Plastik jest naprawdę parchaty, nie ma nic wspólnego z takim od cymy czy jg, które i tak przecież są biedackie. Z zewnątrz system to połączenie TM i VFC. A trochę autorska kompozycja. Replika jest mega lekka, w sumie cała waga to ten GB, dlatego, że plastiki są BARDZO, BARDZO cienkie, Czy zakładaniu pokrywy zamka połamałem ją w jednym miejscu, a potrafię być delikatny, he he. Nie mogę powiedzieć jak strzela, gdyż nie dane mi było sprawdzić, rof na lipo na spory. Od razu wziął ją nowy z teamu i będzie w tym tygodniu sprawdzał w boju. A ja już dostałem prośbę o wzięcie drugiej, ale najpierw niech potestują... Quote Link to post Share on other sites
losiu1262 Posted October 2, 2015 Author Report Share Posted October 2, 2015 no to dobrze że nie kupiłem :D dzięki za informacje i za chęci Lesio Teraz kupie albo rk 02 boyi albo m4 cm 507 od cymy ale chyba rk lepsza co myślicie? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Tzn. za 280 zł to jeszcze nie jest jakaś tragedia okrutna, co nie zmienia faktu, że wg mnie w replikach AK najlepsza budżetowa opcja to seria RK, gdyż stosunek ceny do jakości jest genialny. Oczywiście jeżeli jesteś w stanie dołożyć coś do budżetu, to polecam FC, które są w pełni stalowe, ale jeżeli nie masz więcej kasy, to naprawdę - tylko RK. Quote Link to post Share on other sites
losiu1262 Posted October 6, 2015 Author Report Share Posted October 6, 2015 i jaktam testy w boju dobrze się sprawuje? na ile metrów kulka poleci ? :D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 i jaktam testy w boju dobrze się sprawuje? na ile metrów kulka poleci ? :icon_biggrin: Nowemu się podobał zasięg, będzie sobie zamawiał, dziewczynie się podobało, bo wyważenie jest inne niż w typowym ak (cała masa nad chwytem pistoletowym). WIZUALNIE jest o wiele lepsze niż cm028/031 i te nowe jeszcze bardziej budżetowe cymki. Ale materiałowo wypada gorzej od nich z zewnątrz. W bebechach nie grzebałem, gdyż nigdy tego nie robię sam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts