ArkosławQ Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Witam jestem nowym forumowiczem wiec wypada się przedstawić :) Nazywam się Arek mam 14 lat i chcę wejść w airsoft głębiej. Przejdźmy do tematu zastanawiam się co kupić.(z góry uprzedzam moja przeglądarka jest widoczna zdj.) Setup Asg #1: http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/cdb62c2a2d6e1e34 Setup Asg #2 http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/990cf466b86ebd23 Ogólnie jestem bardziej przychylny zestawowi #2 ponieważ o wiele tańszy :) Na razie mój Setup wygląda tak : http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/5737cb662de68625 Nie byłem z nim na żadnej imprezie asg bo nie było okazji w wieku 13 lat :( mam tą replikę od marca i strzelałem do puszek i tarcz. Chciał bym uzyskać waszą opinię a temat tych paso-szelek ponieważ nie chcę kupić kamizelki na której nie będę miał co nosić. Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Powyższe pasoszelki jak za taką cenę są całkiem przyzwoite. Oczywiście to chińczyk i z powtarzalnością produkcji jest kiepsko, ale zanim się rozpadną pewnie zdążysz już kupić coś lepszego. Magi G36/AK do ładownic na stanagi to mocno średni pomysł. Olejek silikonowy jest całkowicie zbędny. Porównania G36 vs. CM028 znajdziesz bez problemu na forum. PS. Kup sobie jakieś ludzkie okulary, bo te gogle to znając życie na 99% chińczyki. Quote Link to post Share on other sites
ArkosławQ Posted September 29, 2015 Author Report Share Posted September 29, 2015 (edited) Wiem okularki muszę lepsze kupić od tych chińczyków :) Jeżeli nie polecasz tych ładownic to co mam kupić na te magi ? Co do oleju to czytałem że jak używa się mid cap'ów to warto go posiadać :) i nwm czy kupno mid cap'a to dobry pomysł :) Zapomniałem wspomnieć że nie chcę wydać więcej niż 600zł bo nie wiem czy rodzice pozwolą wydać na "zabawki" 600zł i w górę :/ A jak jest ze imprezami asg wpuszczą mnie ? Edited September 29, 2015 by ArkosławQ Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Wiem okularki muszę lepsze kupić od tych chińczyków :icon_smile: Jeżeli nie polecasz tych ładownic to co mam kupić na te magi ? Co do oleju to czytałem że jak używa się mid cap'ów to warto go posiadać :icon_smile: i nwm czy kupno mid cap'a to dobry pomysł :icon_smile: Zapomniałem wspomnieć że nie chcę wydać więcej niż 600zł bo nie wiem czy rodzice pozwolą wydać na "zabawki" 600zł i w górę :/ A jak jest ze imprezami asg wpuszczą mnie ? Sam na początku myślałem o tym, by lać olej w midcapy. Było wiele dyskusji na ten temat, ale koniec końców sam nie psikam olejem w magi i była to dobra decyzja. Wszystkie moje midcapy działają idealnie. Olejek w magazynku przyciąga tylko syf, piach etc, co będzie prowadzić do zacięć. Jeśli więc sypiesz w midcapy dobre kulki to się one nie będą ciąć. Dobra ochrona oczu to podstawa, więc jeśli masz jakąś "chińską, nieatestowaną" to polecam ci wstrzymać się z zakupem pasa, midcapów i ładownic, a zainwestować w dobre okulary/gogle. Ludzie raczej niechętnie strzelają się z nieletnimi, tym bardziej, jeśli nie mają dobrej ochrony oczu. Quote Link to post Share on other sites
ArkosławQ Posted September 29, 2015 Author Report Share Posted September 29, 2015 Sam na początku myślałem o tym, by lać olej w midcapy. Było wiele dyskusji na ten temat, ale koniec końców sam nie psikam olejem w magi i była to dobra decyzja. Wszystkie moje midcapy działają idealnie. Olejek w magazynku przyciąga tylko syf, piach etc, co będzie prowadzić do zacięć. Jeśli więc sypiesz w midcapy dobre kulki to się one nie będą ciąć. Dobra ochrona oczu to podstawa, więc jeśli masz jakąś "chińską, nieatestowaną" to polecam ci wstrzymać się z zakupem pasa, midcapów i ładownic, a zainwestować w dobre okulary/gogle. Ludzie raczej niechętnie strzelają się z nieletnimi, tym bardziej, jeśli nie mają dobrej ochrony oczu. co polacecie na ochronę oczy tak do ? Czy do ok 60 zł znajdę coś pożądnego ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Z okularów Specsy, Uvex I-vo, a z gogli (jeśli nie podrożały) Bolle Defender (tylko, że parują i są szerokie). Quote Link to post Share on other sites
ArkosławQ Posted September 29, 2015 Author Report Share Posted September 29, 2015 To co myślicie ? Lepiej odpuścić sobie paso-szelki i ładownicę i kupić okularki ? Powiem tylko tyle że na Taiwangun nie mam żadnych okularków a tam robię zamówienie :) Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Na ochronie wzroku NIE OSZCZĘDZAMY! Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Jak masz zamiar kupić jeden magazynek, to odpuść sobie pas i ładownicę. Magazynek wsadzisz do kieszeni. Okulary kup gdzie indziej. Przy okazji kulki też weź lepsze. Jak masz zamiar latać z jednym magazynkiem w zapasie to spraw sobie szybkoładowarkę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts