Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Co wybrać ?

Recommended Posts

Witam jestem nowym forumowiczem wiec wypada się przedstawić :) Nazywam się Arek mam 14 lat i chcę wejść w airsoft głębiej.

Przejdźmy do tematu zastanawiam się co kupić.(z góry uprzedzam moja przeglądarka jest widoczna zdj.)

Setup Asg #1:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/cdb62c2a2d6e1e34

Setup Asg #2

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/990cf466b86ebd23

Ogólnie jestem bardziej przychylny zestawowi #2 ponieważ o wiele tańszy :)

Na razie mój Setup wygląda tak :

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/5737cb662de68625

Nie byłem z nim na żadnej imprezie asg bo nie było okazji w wieku 13 lat :( mam tą replikę od marca i strzelałem do puszek i tarcz.

Chciał bym uzyskać waszą opinię a temat tych paso-szelek ponieważ nie chcę kupić kamizelki na której nie będę miał co nosić.

Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam

Powyższe pasoszelki jak za taką cenę są całkiem przyzwoite. Oczywiście to chińczyk i z powtarzalnością produkcji jest kiepsko, ale zanim się rozpadną pewnie zdążysz już kupić coś lepszego.

Magi G36/AK do ładownic na stanagi to mocno średni pomysł. Olejek silikonowy jest całkowicie zbędny.

Porównania G36 vs. CM028 znajdziesz bez problemu na forum.

PS. Kup sobie jakieś ludzkie okulary, bo te gogle to znając życie na 99% chińczyki.

Wiem okularki muszę lepsze kupić od tych chińczyków :) Jeżeli nie polecasz tych ładownic to co mam kupić na te magi ? Co do oleju to czytałem że jak używa się mid cap'ów to warto go posiadać :) i nwm czy kupno mid cap'a to dobry pomysł :) Zapomniałem wspomnieć że nie chcę wydać więcej niż 600zł bo nie wiem czy rodzice pozwolą wydać na "zabawki" 600zł i w górę :/ A jak jest ze imprezami asg wpuszczą mnie ?

Edited by ArkosławQ

Wiem okularki muszę lepsze kupić od tych chińczyków :icon_smile: Jeżeli nie polecasz tych ładownic to co mam kupić na te magi ? Co do oleju to czytałem że jak używa się mid cap'ów to warto go posiadać :icon_smile: i nwm czy kupno mid cap'a to dobry pomysł :icon_smile: Zapomniałem wspomnieć że nie chcę wydać więcej niż 600zł bo nie wiem czy rodzice pozwolą wydać na "zabawki" 600zł i w górę :/ A jak jest ze imprezami asg wpuszczą mnie ?

Sam na początku myślałem o tym, by lać olej w midcapy. Było wiele dyskusji na ten temat, ale koniec końców sam nie psikam olejem w magi i była to dobra decyzja. Wszystkie moje midcapy działają idealnie. Olejek w magazynku przyciąga tylko syf, piach etc, co będzie prowadzić do zacięć. Jeśli więc sypiesz w midcapy dobre kulki to się one nie będą ciąć.

Dobra ochrona oczu to podstawa, więc jeśli masz jakąś "chińską, nieatestowaną" to polecam ci wstrzymać się z zakupem pasa, midcapów i ładownic, a zainwestować w dobre okulary/gogle. Ludzie raczej niechętnie strzelają się z nieletnimi, tym bardziej, jeśli nie mają dobrej ochrony oczu.

Sam na początku myślałem o tym, by lać olej w midcapy. Było wiele dyskusji na ten temat, ale koniec końców sam nie psikam olejem w magi i była to dobra decyzja. Wszystkie moje midcapy działają idealnie. Olejek w magazynku przyciąga tylko syf, piach etc, co będzie prowadzić do zacięć. Jeśli więc sypiesz w midcapy dobre kulki to się one nie będą ciąć.

Dobra ochrona oczu to podstawa, więc jeśli masz jakąś "chińską, nieatestowaną" to polecam ci wstrzymać się z zakupem pasa, midcapów i ładownic, a zainwestować w dobre okulary/gogle. Ludzie raczej niechętnie strzelają się z nieletnimi, tym bardziej, jeśli nie mają dobrej ochrony oczu.

co polacecie na ochronę oczy tak do ? Czy do ok 60 zł znajdę coś pożądnego ?