DerFleischer Posted October 10, 2015 Author Report Share Posted October 10, 2015 (edited) Wszystko się zgadza! Kilka słów od orga: Szanowni Kamraci! 1# Alkohol Chciałbym uprzejmie prosić, aby wieczorną integrację przed sobotnią Batalią rozpijać z głową! Nie chcemy, aby rano na ściankach szkła ochronnego oczu, skraplał się alkohol. Na miejscu oprócz Chronometru do replik, w razie czego będzie też alkomat. Tak więc z głową Chłopy, nie pić do odcięcia! :icon_razz: 2#Parking Wstępnie gospodarz terenu zasugerował, aby samochody zaparkować na dużej polanie zaraz przy kempingu. Trawa tam jest przez niego świeżo skoszona (naharował się chłopina). Ta informacja ulegnie uaktualnieniu po niedzieli. 3# WC - las (Najlepiej za kempingiem) 4# Woda/jedzenie/posiłki We własnym zakresie suchy prowiant i nawodnienie. Zabierać do manierek wodę/kawę/herbatę - kto co lubi. Na miejscu będą baniaki z wodą. Kuchnia polowa jest umówiona i czeka na potwierdzenie. Kocioł z herbatką też będzie. Reszta to niespodzianki. Do końca przyszłego tygodnia dodam trochę info, myślę, że to już będzie wszystko. Na chwilę obecną kilka fotek z 1 części terenu. Galeria: http://postimg.org/gallery/1q213zpv8/ Mały przegląd sprzętu: http://postimg.org/gallery/2jr48buhy/ Od lewej radziecka pałatka - oryginał z 44, kilka plamek. Jakby kto potrzebował czymś doszpejować - pisać. PS: Uchylę nieco rąbka tajemnicy. Strony USA/ WB nie będą wstępnie za bardzo walczyć ramię w ramię z LWP/ RKKA. Przez większość zmagań będziecie mieć osobne zadania i będziecie mało się widzieć. Mam nadzieję, że to nie będzie musiało ulec zmianom :icon_wink: PS2: Na fotce z przygotowań mauserk98 zasilany magazynkiem od m700 na greengas. Jeżeli ktoś posiada taki sprawny magazynek - zabrać ze sobą, replika powędruje do rozgrywki. (620FPS na chrono, moc regulowana kurkiem) Hochachtungsvoll Fleischer Edited October 10, 2015 by DerFleischer Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted October 10, 2015 Report Share Posted October 10, 2015 :) Quote Link to post Share on other sites
GREGORMC Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Sławno stawi się po stronie WH w ilości przynajmniej trzech Quote Link to post Share on other sites
Gor Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 (edited) RGR- Shannon się wstępnie szykuje na jedno auto, zobaczymy jeszcze co z porą przyjazdu (pt/sb) Edited October 11, 2015 by Gor Quote Link to post Share on other sites
DerFleischer Posted October 13, 2015 Author Report Share Posted October 13, 2015 UPDATE Kluczową sprawą do zaistnienia gry są stanowcze deklaracje udziału!! Do tej pory dwadzieścia parę Niemiaszków, a od Aliantów niespełna dziesiątka... Jeżeli nie odnotuję do przyszłego wtorku (20Października) deklaracji, to gra spali na panewce, a szkoda wysiłku bo i teren nabiera rumieńców. Ze wpłatami można się ociągać, można drogą wyjątku zapłacić na miejscu... Ale deklaracje = ES IST EIN MUSS! szkoda byłoby też prac: wykonanych już ok50 granatów na zawleczki (działają regulaminowo, bezawaryjnie) 5 dymnych dobrze okopane wzgórze, okopane obozowisko z ziemianką dowództwa, umocniona droga, (więcej nie zdradzę!) mapy sztabowe stare niemieckie oznaczenia miejscowości nie mówiąc o kwestiach scenariusza Jeżeli kwota za zwrot kosztów jest dla kogoś za wysoka - wysłać sms, żadnego wstydu, dogadamy się, najwyżej zupy nie dostanie ;) Pozdr! Liczę na Was chłopy :icon_exclaim: Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Jeżeli nie teraz to przesuńcie grę na inny termin ewentualnie. Z Aliantami często jest słabo niestety. Quote Link to post Share on other sites
nightbolt Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Przesunięcie o tydzień byłoby idealne :D Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 To może zrealizujecie zamysł retoryki propagandowej naszego sąsiada i zróbcie wojnę "źli Niemcy konta dobrzy Niemcy + Alianci". :D Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 "źli Niemcy konta dobrzy Niemcy + Alianci". :icon_biggrin: Dobrzy to Ci z NRD ;) . Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 Ja niestety chyba będę musiał z powodów osobistych sobie odpuścić wyjazd :/ Quote Link to post Share on other sites
DerFleischer Posted October 14, 2015 Author Report Share Posted October 14, 2015 Spokojnie Panowie! Mnie też nie ma non stop przed komputerem. Liczne, monotematyczne wiadomości sms z dzisiejszego poranka zaowocowały następującym werdyktem! Otóż; Jest opcja przesunięcia całej imprezy na 6-8Listopada (Pt-Sb-Ndz) Z mojej strony na dzisiaj wszelkie formalności są dopięte. Zostały tylko prace nad umocnieniami terenu. Jeżeli 100% zadeklarowanych do tej pory uczestników przystanie na tę decyzję o przełożeniu - dokonamy tego w trybie natychmiastowym. Założymy nowy wątek z poprawioną datą w tytule, podlinkujemy go w starym. Co mogę dodać od siebie, data listopadowa zachęca lepszymi warunkami pogodowymi, ma być cieplej i bezdeszczowo. Zgody też są od gmin na przesunięcie wszystkiego. Aby nie być gołosłownym, wolałem pierwej się upewnić. Tak więc Drodzy Państwo. Decyzję pozostaje nam podjąć wspólnie. Gruesse! Fleischer PS: Shog, utrzymuję się w nadziei, że jednak się nie wykruszysz ;-) Quote Link to post Share on other sites
nightbolt Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 Nie potwierdzałem jeszcze mojej obecności bo termin nie pewny, a beze mnie moi znajomi na pewno sami by nie pojechali. Od razu mogę powiedzieć że jeżeli chodzi o termin 6-8.10 nasza czwórka będzie na pewno. Bardzo możliwe że będzie wtedy też więcej chlopaków z 19 division :) Quote Link to post Share on other sites
Rudy69 Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 Niestety z przesuwaniem terminów tak jest że nie wszystkim pasuje, szczególnie tak blisko daty, mi nie pasi.. :) Quote Link to post Share on other sites
Gor Posted October 15, 2015 Report Share Posted October 15, 2015 U mnie też średnio, bo planowaliśmy wyjechać na długi weekend :/ Quote Link to post Share on other sites
DerFleischer Posted October 15, 2015 Author Report Share Posted October 15, 2015 Panowie, zmiana daty nie jest moim wymysłem. Uwzględniłem to na prośbę uczestników. Jak dla mnie, może pozostać 23-25 :) Możecie też zaproponować zupełnie inną datę! Bylebym wiedział o tym do niedzieli, konkretnie i ostatecznie - muszę takie rzeczy uzgadniać każdorazowo z właścicielem terenu. Na chwilę obecną na datę 23-25 jest spory niedosyt aliantów. Nie sugerując się niczym, nie odstępuję od poczynań organizacyjnych. Łopata w dłoń, Ja pod telefonem! A do wieczora mam nadzieję zobaczyć jakieś konkretne wypowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted October 15, 2015 Report Share Posted October 15, 2015 Ja niestety nie przeskoczę pewnej oczywistej rzeczy - braku pieniędzy na paliwo. Ostatnio ponad 500 PLN nieoczekiwanie zjadły mi wizyty u lekarza dla żony. Wszystko jest OK ale kasy nie ma. Natomiast termin listopadowy by mi pasował z kolei. Nowy miesiąc nowa kasa. Eh. Nikomu nie dogodzisz. Quote Link to post Share on other sites
Gor Posted October 15, 2015 Report Share Posted October 15, 2015 Co do tego to nie masz co kapitulować- wychodzi na to że znajdzie się być może u nas luźne miejsce (zakładając że się zbierzemy w nowym terminie, ale jest szansa) Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted October 15, 2015 Report Share Posted October 15, 2015 Nie no w listopadzie będzie już z kasą znacznie lepiej u mnie zatem będę mógł o własnych siłach pojechać :) Quote Link to post Share on other sites
pete_asg Posted October 16, 2015 Report Share Posted October 16, 2015 To jak wygląda - na teraz - przeprowadzenie gry? Quote Link to post Share on other sites
Gor Posted October 17, 2015 Report Share Posted October 17, 2015 Rozebraliśmy wczoraj sprawę na gorąco i wychodzi że na chwilę obecną nijak się nie pozbieramy z racji proporcji- frekwencja nie jest wcale zła, ale aliantów do hunów jest 1/3, więc nie połata tego najlepszy nawet respawn (tzn. nie bez utraty grywalności i frajdy z gry dla części szkopków) Tak więc propozycje alternatywne to 6-8.11 oraz 20-22.11, Fleischer prosił o opinie i dyskusję w temacie daty. Całokształt ustaleń pozostanie praktycznie niezmieniony, w założeniu ma jedynie dojść duży NS na terenie parkingowo-biwakowym, dla osób które nie ogarną przyjazdu o świcie bo mają za daleko. O tej porze roku już noce chłodne, ale w porządnym namiocie i blisko ogniska z pewnością będzie znośnie. Org pojechał ogarniać sprawy z właścicielem, oraz sam teren- wypowie się osobiście jak wróci. Póki co grze potrzeba po prostu więcej aliantów :) Pzdr G. Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted October 17, 2015 Report Share Posted October 17, 2015 Od razu mówię, że mnie wstępnie obydwie daty pasują. Zabezpieczę kasę tym razem na 100%. Z racji odległości (3h jazdy) nie dam radę być jechać w sobotę rano i od razu grać. Będę nieprzytomny i na pewno bardzo drażliwy (a nie o to chodzi). Jadę w piątek popołudniu/wieczorem. Z NSa nie muszę korzystać - będę spał w samochodzie pod porządnym holenderskim śpiworem wojskowym do -10 stopni C :) Będę miał też 3 miejsca w samochodzie z Redy/Wejherowa jeżeli kogoś to urządza. Niestety zaraz po grze będę się chciał zwijać do domu, zatem to też proszę wziąć pod uwagę jeżeli ktoś chce ze mną jechać. Jeżeli ktoś będzie chciał mogę zebrać ze sobą M3 Grease Gun S&T z kompletem baterii, hełm M1, kurtkę M43 (na 180cm wzrostu, sylwetka szczupła/normalna), spodnie oliwkowe regular/regular, jakieś tam zielone oporządzenie oraz buty opinacze brązowe rozmiar 27,5 lub 28 (nie pamiętam teraz). I mamy gotowego jednego Amerykanina. Quote Link to post Share on other sites
GREGORMC Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 Sławno jest z datą 6-8 Quote Link to post Share on other sites
nightbolt Posted October 19, 2015 Report Share Posted October 19, 2015 U nas niestety najlepszą data jest 20-22.11 Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted October 19, 2015 Report Share Posted October 19, 2015 Osobiście też bym wolał 20-22.11 Quote Link to post Share on other sites
Gefrajter Posted October 19, 2015 Report Share Posted October 19, 2015 optował bym za 29 lutym następny nieprędko :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts