Dustok Posted September 1, 2016 Author Report Share Posted September 1, 2016 (edited) Ostatnio znów miałem okazję przyjrzeć się oryginałowi, chwała AGATowi, który w tym roku śladem reszty jednostek przygarnął maximi. Będą się działy nowości :icon_wink: Edited September 1, 2016 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted September 25, 2016 Author Report Share Posted September 25, 2016 (edited) Takie tam, z boxem zrobionym w godzinę specjalnie na sesję. Teraz dopiero czuć, że mini mitrailleuse to to nie jest :icon_razz: Edited September 25, 2016 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted September 29, 2016 Author Report Share Posted September 29, 2016 (edited) Muszki w nowej, dokładniejszej technologii. Wykonujemy na zamówienie z parkeryzącja cynkowo-manganową lub bez. Ceny: -z parkeryzacją (stal ST45/46) - 120zł -bez parkeryzacji (stal 1.2210)- 100zł Kontakt na PW lub pod adresem usse.kontakt@gmail.com. *parkeryzacja to metoda obróbki galwanicznej dająca powierzchnię widoczną na poniższym zdjęciu. Służy zabezpieczeniu elementów broni palnej przed rdzewieniem, stanowi doskonały podkład pod malowanie oraz zwiększa twardość powierzchniową metalu. na zdjęciu 2 browningi HI-POWER po parkeryzacji. u góry po parkeryzacji cynkowej, na dole manganowej. Edited September 29, 2016 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted October 20, 2016 Author Report Share Posted October 20, 2016 Przyszła oryginalna muszka razem z blokiem od MK48... FN to klasa sama w sobie, lepszej okazji trafić nie mogłem :P http://imgur.com/a/H9B1m http://imgur.com/a/naQKe Do tego powstaje nowa, lepsza lufa i przez długi czas zakopany projekt bloku gazowego ze stali (http://imgur.com/a/cDNkX). Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted October 24, 2016 Author Report Share Posted October 24, 2016 Co by tu dużo pisać.. na zdjęciu ani grama ZnAlu :-D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 25, 2016 Report Share Posted October 25, 2016 Ile już waży twoja maszyna przy "ani gramie znalu". Fapie tak mocno do tej repliki :D. Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted October 25, 2016 Author Report Share Posted October 25, 2016 Lufa trochę więcej niż oryginał, nieco ponad 2kg. Cała replika natomiast 8,4 kg bez taśmy, czyli dokładnie tyle, ile powinna :P Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 25, 2016 Report Share Posted October 25, 2016 Kawał miłości do noszenia :D. Czyli dorzucając kulki i taśme to chyba już pod 10kg podchodzi. Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted October 28, 2016 Author Report Share Posted October 28, 2016 Jest co nosić, to prawda. Na strzelankach nawet bardziej upierdliwa niż na simach, bo trzeba co chcila się składać :icon_wink: Bloki gazowe: na lufę z m249 i zwykłą muszkę po lewej, do lufy 7,62 i pod muszkę oryginalną po prawej. Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted November 3, 2016 Author Report Share Posted November 3, 2016 (edited) http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/746929 Umarł król, niech żyje król... stara lufa idzie na sprzedaż, nie potrzebuję trzech :P Edited November 3, 2016 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted November 9, 2016 Author Report Share Posted November 9, 2016 (edited) Zespół regulatora gazowego, ostatnie elementy w obrębie lufy do "odchińszczenia" :) Edited November 9, 2016 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted November 15, 2016 Author Report Share Posted November 15, 2016 (edited) Nowy projekt: Lufa 5,56 PARA z nowym montażem, metoda analogiczna do oryginału, z tą różnicą że blokada nie znajduje się na lufie, lecz w korpusie. Odkryłem ostatnio, że lufa w ostrej minimi też lekko bije na boki, do momentu zaryglowania. Jest to uzasadnione, zrobiona "na ciasno" lufa najpewniej zapiekłaby się lub zaklinowała w gnieździe, więc tylko bezpośrednio przed strzałem jest usztywniana. Edited November 15, 2016 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted December 13, 2016 Author Report Share Posted December 13, 2016 (edited) Nowe, frezowane tłumiki płomienia i nierdzewne regulatory gazowe. Niedługo nie będę już miał czego poprawiać przy lufie :icon_razz: Edited December 13, 2016 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Z ciekawości, inne części robisz też? Chodzi o wykonanie z alu. Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted December 13, 2016 Author Report Share Posted December 13, 2016 Od czasu do czasu :) np. niestandardowe części gearboxów, wszelakie zewnętrzne części replik, części HPA itp.. http://i.imgur.com/8Q3zD0m.jpg Jeśli masz jakieś życzenia to śmiało wal na PW. Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted December 15, 2016 Author Report Share Posted December 15, 2016 https://www.dropbox.com/s/nci4d0qnnbpww3y/video-1481821199.mp4?dl=0 Prototyp montażu lufy B-fix przechodzi testy.. dzisiaj tyranie domowe, w weekend polowe :P Póki co B-fix 1:0 Dusty :icon_biggrin: Ta chamsko wystając śruba to tak prowizorycznie, skończyły mi się kontrujące. Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted January 4, 2017 Author Report Share Posted January 4, 2017 (edited) Jednym z największych problemów kiepsko przemyślanego standardu CA była zawsze słaba, jednozwojowa sprężyna skrętna o kącie ramion 180 stopni. Mam nadzieję pozbyć się tego problemu stosując pięcio lub siedmiozwojową sprężynę z cieńszego drutu i o kącie 36 stopni. Sama dźwignia jest skonstruowana tak, aby stawiała duży opór przy małej sile docisku. Będziem prototypować w przyszłym tygodniu :icon_razz: Edited January 4, 2017 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted January 14, 2017 Author Report Share Posted January 14, 2017 Brakuje jeszcze tylko sprężyn, które są już w drodze i moduł skończony. Jest to coś, na airsoftowe warunki nie do zniszczenia, no może poza ciągle znalowym blokiem, w którym to wszystko siedzi. Jak nawali to jego także się pozbędę :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted January 25, 2017 Author Report Share Posted January 25, 2017 Takie coś mi się popełniło ostatnio... w drodze jeszcze trzecia i czwarta replika :) Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted January 26, 2017 Report Share Posted January 26, 2017 Piękna świnia Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted March 18, 2017 Author Report Share Posted March 18, 2017 Wczoraj kolega odebrał swoją świnię, podobno nie narzeka :P Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted May 15, 2017 Author Report Share Posted May 15, 2017 (edited) Postawiłem swoją replikę koło oryginału... Matko bosko ile ja mam jeszcze roboty! :icon_razz: Edited May 15, 2017 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted September 25, 2017 Author Report Share Posted September 25, 2017 Blok montażowy do dwójnogu, uniwersalny A&K/G&P/PJ/CA itp itd. Powstał już dawno, ale jakoś zapomniałem wrzucić :) Quote Link to post Share on other sites
Miss. Palka Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 (edited) Hej orientujesz się czy ostra kolba, pasują do minimi A&K M249? Czy trzeba przerabiać ? Edited February 21, 2018 by Miss. Palka Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted February 21, 2018 Author Report Share Posted February 21, 2018 (edited) Sama kolba prawdopodobnie tak, prowadnica na pewno nie. Będzie wymagała usunięcia hydraulicznego pochłaniacza odrzutu i dopasowania zaczepów do gniazda w replice. Edited February 21, 2018 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts