sobkowiak6388 Posted October 19, 2015 Report Share Posted October 19, 2015 Mam taki problem. Szukałem a nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Posiadam masade A&K i borek guarder. Potrzebuje dysze która będzie pasować. Dysza ma dlugosc 34, 5mm. Z góry przepraszam za pisownię, pisze z telefonu. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted October 19, 2015 Report Share Posted October 19, 2015 Gdzieś tam jest dysza ProTech, czy tam AE jak to sie teraz nazywa i mają w swojej ofercie dysze bore up do Masady a&k. Aczkolwiek ja mam średnie doświadczenie z produktami tej firmy, szczególnie z dyszami. Dlatego zostaje Ci chyba dorobienie dyszy na zamówienie. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted October 20, 2015 Report Share Posted October 20, 2015 AirsoftPro jeszcze robiło takie dysze. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted October 20, 2015 Report Share Posted October 20, 2015 AirsoftPro widziałem tylko do masady PTS, jesteś pewny że do A&K też robi? Jeśli tak, byłbym bardzo widzęczny za link :) Quote Link to post Share on other sites
sobkowiak6388 Posted October 20, 2015 Author Report Share Posted October 20, 2015 Tak robią na pewno 35mm do m60. A ja potrzebuje 34,5mm. Kupiłem ProTech zobaczymy co to za cudo. Z TaiwanGun pisali że może wejsc ciężko, proponowali wyjąć oringi lub je zmienic. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted October 21, 2015 Report Share Posted October 21, 2015 Miałem chyba dwa przypadki gdzie dysza ProTecha nie chciała wejść na głowicę cylindra. Jednak taka od BU na głowicę guardera już weszła ;) Quote Link to post Share on other sites
sobkowiak6388 Posted October 21, 2015 Author Report Share Posted October 21, 2015 To jestem trochę spokojniejszy. Dzisiaj ma przyjść dysza, jej zamontuje to się podzielę spostrzeżeniami :) Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 I jak tam dysza ? Podobno podwójnie uszczelniona do auga pasuje miodzo, a właśnie zabieram sie za przerobienie mojej masadki i chętnie zobacze jak to inni robią Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 @Dziamdzia jeśli mogę zapytsć skąd masz takie info? Przecież dysza od auga będzie ok. 4mm za krótka, powinna w ogóle nie działać. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Ostatnio na strzelance kumpel który lubi grzebać mówił że lepiej wsadzić tą dysze niż stockową, o info pytam bo jak wspomniałem nie była to dość luźno rzucona rada i jak widać fałszywa. To jak tamta dysza od ProTecha ? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 (edited) Od dawna wiadomo, że w większości przypadków protech nie wejdzie na głowicę. Tylko zamiast kombinować i szukać czegoś innego, wystarczy go zgwałcić wyciorem z drobnym papierem ściernym. Kilka minut kręcenia i wchodzi gładko, więc z tego względu nie trzeba z niego rezygnować. Potrafi przyjechać obkruszony, wtedy można narzekać, ale od tego jest reklamacja. Edited October 27, 2015 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts