Ślepak Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 Jak w tytule. Szukałem już po forum, używając obu szukajek, ale nic. Ktoś testował magi od E&L w serii RK od Boyia? Konkretnie model RK-01. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 Ja sprawdzałem magi E&L w RK-10S i wszystko super. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted October 22, 2015 Author Report Share Posted October 22, 2015 A jak z ich wpasowaniem się w komorę? Mają luzy? Czy wpinają się sztywno? Trzeba przerabiać? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 u mnie wlazły bez problemu (co ciekawe, w drugą stronę, tj. Boyi pod E&L, trzeba było piłować), luzy boczne lekkie miała jedna sztuka na 4 zakupione. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted October 22, 2015 Author Report Share Posted October 22, 2015 To chyba się na nie skuszę, choć trochę boli fakt, że pojemność 120. :/ Chociaż nikt nie każe mi do pełna ładować. :D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 To chyba się na nie skuszę, choć trochę boli fakt, że pojemność 120. :/ Chociaż nikt nie każe mi do pełna ładować. :icon_biggrin: JA sam zawsze ładowałem do ~90 - da się to ogarnąć patrząc na to, ile to kulek w szybkoładowarce :) Quote Link to post Share on other sites
henno Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 Kupiłem magazynki E&L do boyi RK02 posiada ok 1,5 mm luzów w każda stronę z minus. Plusem tych mag jest mocna w dociska komorę hop up dodaje parę fps. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted October 22, 2015 Author Report Share Posted October 22, 2015 To będzie trzeba tak robić. Dzięki za rozwianie moich wątpliwości. :) Sądziłem, że do RK nie będą pasować. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Pasują do RK elegancko i dodatkowo - fajny wygląd/wykonanie. Ładniejsze od cymowskich. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted November 23, 2015 Author Report Share Posted November 23, 2015 Magi pasują bez piłowania, ale gibi się na lewą stronę. Ktoś ma na to poradę? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 23, 2015 Report Share Posted November 23, 2015 może podklej oringiem prawą stronę, by docisnęła do lewej maga? Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted November 23, 2015 Author Report Share Posted November 23, 2015 Ja myślałem by dać go właśnie z lewej, bo przy prawej dobrze się trzyma i na tamtą stronę nie lata, ani też nie jest skrzywiony w komorze. Quote Link to post Share on other sites
Miuek Posted November 23, 2015 Report Share Posted November 23, 2015 Zamówiłem te magi do swojego rk-02, bo są na promocji w gunfire, więc za dzień-dwa jeszcze dodam coś od siebie, ale myślę, że powinny być lepsze od midów cymy, które swoją drogą może specjalnie nie urzekają, ale nie są też tragiczne. U mnie problemem w cymowych były duże różnice między magami, każdy trochę inaczej pasował, ciekawe jak będzie w tych. A z ciekawostek, to u mnie najlepiej siedzi hicap od JG. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted November 23, 2015 Author Report Share Posted November 23, 2015 Te midy od E&L (sam kupiłem dwa boxy), pasują zajebiście bez przeróbek. Minusem właśnie jest to, że one mi na lewą stronę się gibią. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted November 30, 2015 Author Report Share Posted November 30, 2015 Magi sprawdzone w boju. Podają elegancko, nie zdarzyły mi się puste strzały. Chyba. Strzelam na G&G 0,25g. Nie trzeba ich przerabiać. Do RK-01 akurat. Z minusów, to fakt, że mag odchyla się w lewą stronę. Wystarczy przykleić coś grubszego z lewej strony w wejściu do komory i po problemie. Nie żałuję ich zakupu i jeśli komuś nie chce się przerabiać - co jest irytujące - niech bierze E&L. Cymy może i tańsze, ale nie kompatybilne. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted December 7, 2015 Report Share Posted December 7, 2015 Czy ma ktoś tutaj porównanie tych magazynków do magazynków LCT? W sumie ludzie, z tego co widzę, chwalą sobie te magi E&L. Co prawda sam miałem jedną sztukę i pierwszego dnia połamał się, ale skoro ludziom śmigają, to może po prostu miałem trefny magazynek. Zastanawiam się właśnie, czy dać szansę tym magom, czy może kupić droższe magi od LCT. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted December 26, 2015 Report Share Posted December 26, 2015 (edited) A jak z ich wytrzymałością? U mnie i u kolegi w stockowych magach od E&L plastikowe zaczepy połamały się pierwszego dnia. Edited December 26, 2015 by sledz Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 No więc użytkuję już pewien czas magazynki E&L do AK74. Jak na razie jestem z nich zadowolony, chociaż sprawiały problemy. Kupiłem boxa 5 sztuk. Deklarowana pojemność to 120kulek. Do wszystkich wchodziło około 100, lecz podawały około 30, tak więc zamiast mid capa miałem real capy. Reszta kulek cięła się (kulki 0.28 guarder oraz G&G) i "wskakiwała pod sprężynę" - magazynek wyglądał na pusty, w "dziurce" nie było kulek, lecz kulki latały pod sprężyną w kanale i grzechotały jak hicap. Po którymś razie rozebrałem magazynki, i pilnikiem zeszlifowałem ewentualne nadlewki, chociaż były może w 2 na 5 magazynków, i to też nie jakieś duże. Sprężyny spryskałem delikatnie "czymś" (coś co miałem w olejarce w garażu, jakiś smar czy oliwka) oraz zostawiłem do wyschnięcia na parę dni. Następnie wytarłem, żeby nie było syfu w magazynkach i poskręcałem je. Po tym zabiegu wszystkie 5 magazynków zaczęły podawać wszystkie kulki (no prawie, bo 3-4 zawsze zostają) i można w nie bezproblemowo wrzucić około ~110 kulek (cała strzykawka + kilka). Jak na razie przednie zaczepy trzymają się we wszystkich "nowych" magazynkach, ale staram się ich jakoś nie przeciążać. Fakt, w magu do repliki połamałem to pierwszego dnia, lecz w kolejnych magazynkach nie było jeszcze takiego problemu. Ogółem, za taką cenę (płaciłem na promocji coś koło 115 pieniędzy) to myślę, że warto. Kupiłbym jeszcze raz. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted January 31, 2016 Author Report Share Posted January 31, 2016 No ja muszę przyznać, że po dzisiejszej strzelance, to mnie magi zawiodły. Jak z początku strzałów podawały elegancko, tak po kilku seriach zaczęły się puste strzały i kilka kulek do przodu. Może spróbuję Twoją metodą Hudy, że je rozbiorę i spsikam czymś, bo jednak trochę na magi wydałem... Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted September 18, 2016 Report Share Posted September 18, 2016 I jak tam wasze magazynki po trochę dłuższym użytkowaniu? Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted September 18, 2016 Report Share Posted September 18, 2016 (edited) Ogółem w sumie lubię te magi. Są spoko - jak sobie wyrobisz sobie nawyk uważnego wkładania magazynka i nie rzucasz nimi po glebie to posłużą bez problemu. Są lepsze od magów cymowskich - cymowskie midy do AK, tak zachwalane przez wszystkich to crap. Nie połamałem żadnych zaczepów od czasu poprzedniego posta. Edited September 18, 2016 by Hudy01 Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 18, 2016 Author Report Share Posted September 18, 2016 (edited) A ja E&Li nie polecam. Nie pasowały mi do RKi i sprzedałem. W FC używam wafli od Cymy i są dobre. Edyta: Znaczy pasowały, ale straszne luzy i słabiej podawały od cymowskich. Edited September 18, 2016 by Ślepak Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 Ogółem w sumie lubię te magi. Są spoko - jak sobie wyrobisz sobie nawyk uważnego wkładania magazynka i nie rzucasz nimi po glebie to posłużą bez problemu. Są lepsze od magów cymowskich - cymowskie midy do AK, tak zachwalane przez wszystkich to crap. Nie połamałem żadnych zaczepów od czasu poprzedniego posta. A w jakiej replice/replikach ich używasz? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 jak sobie wyrobisz sobie nawyk uważnego wkładania magazynka i nie rzucasz nimi po glebie to posłużą bez problemu. Tylko trzeba powiedzieć kolegom, żeby nie strzelali w kamizelkę, bo jeszcze uszkodzą magi :teethh: Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 Od jakiegoś czasu mam te magi i próbuję ich używać w RK-01. Na szczęście mam 2 magi i żaden nie chce mi podawać :/ Po wpięciu magazynka, zawsze do komory wejdzie pierwsza kulka, reszty nie chcą podawać. Co ciekawe ostatnio testowałem w domu i podawały bez problemu :D I weź tu bądź mądry :D Ktoś ma jakiś pomysł? Podpiłować je czy jak? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts