Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

W miare dobra replika gazowa - do 100 zł.

Recommended Posts

Cześć!

Jestem kolejnym zielonym, który ma do was, niebieskich (wut?) kilka pytań..,

Mam 14 lat więc na razie nie mam co myśleć o jakimś "poważniejszym" rozwoju w AirSofcie, lecz zawsze musi być ten pierwszy raz, i chcę od czegoś zacząć. Od czegoś , czyli od jakiejś małej repliki (pistoletu krótkiego), najlepiej w miare taniego (wytrzymałość nie jest na razie dla mnie taka ważna), lecz chciałbym, aby miała w miarę możliwości dużą moc (mam nadzieje na jakieś 200-250 fps) i niezły zasięg.

Na początek nie chcę wydawać dużo, praktycznie nigdy nie miałem jakiejś "poważniejszej", a raczej żadnej repliki , tylko jakieś zabawki bazarowe, które i tak strzelały po 10 metrów w bok a sprężyna po tygodniu się rozwalała. Może być i to pistolet sprężynowy (do tej pory tylko takich używałem), lecz jeżeli jest taka możliwość w takim przedziale cenowym to chciałbym spróbować z CO2. Jeżeli już dacie mi jakąś fajną oferte pistoletu z powyżej wymienionymi parametrami, prosiłbym także o powiedzenie mi, jakich kulek do owej broni używać. Wiem, 100 zł to mało, no ale jestem jeszcze młody i zielony, a za tak na prawdę pierwszą swoją replikę nie chciałbym przepłacać.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc!

@up No dzięki za rade chyba właśnie na początek kupię ten pistolet co mi poleciłeś, ale masz linka do wersji co2? Bo nie mogłem znaleść

@Topic

Znalazłem pewną ofertę na "Sklep-asg-rc" - http://www.sklep-asg...u-G291-CO2.html

Wydaje mi się to mocno podejrzane, pistolet ładny, w opisie pisze , że całkowicie niezawodny, do tego większość metalu, 600gram + wagi , napęd co2 i do tego 450 fps? No chyba musi być coś nie tak, tyle rzeczy w jednym i w takiej cenie. A może ja sie nie znam ? Doradziłby ktoś, czy opłaca się to kupywać, czy to nie jakiś przekręt? I jak ktoś u nich kupywał to niech napisze, czy wszystko z tym sklepem ok

Edited by ZielonoSprezynowiec

Wszystkie te opisy budżetowych klamek to w większości brednie. Za kwotę, która podałeś bardzo ciężko będzie coś sensownego znaleźć. Same magazynki do gaziaków chodzą po około 100zł.

Pistolet średnio nadaje się na główną replikę. No chyba, że tylko CQB.... Rozważ kupno AEGa. Może Galaxiak? Wszystko masz w poradnikach.

Kilka faktów:

1. gaziaki kosztują - magazynki nie są tanie, a gaz jest droższy niż prąd - po budżecie wnioskuje, że nie śpisz na kasie,

2. gaziaki nie lubią zimna - gaz wtedy ucieka, a zimno już jest - do marca/kwietnia możesz mieć problemy ze strzelaniem,

3. pistolety, jak napisał Hammerstin, nie będzie super repliką główną.

Jeśli chcesz walczyć na poważnie i stać Cie na to to kup jakiegoś elektryka - ceny sensownych zaczynają się od około 300-350zł. Jeśli masz mało kasy - poluj na shotguna AGM. Pompka kosztuje mniej niż stówe, trzeba ją przeładowywać po każdym strzale, ale nie trzeba wydawać kasy na gaz, a i osiągi będą lepsze.

Nie zabraniam Ci kupić gaziaka, obawiam się tylko, że osiągi słabsze niż u przeciwników i syfonujący gaz mogą sprawić, że porzucisz to hobby.

Pamiętaj o atestowanej ochronie oczu.

Edited by MarekMac

Nie chce być złośliwy ale za 100 zł to tylko taki gaziak.

http://m.wikihow.com/Make-a-Potato-Gun

Wysłane z mojego MB526 przy użyciu Tapatalka

Niestety się mylisz. Koledzy wspomnieli o Berecie Stti. Jest to replika nie do zajechania. Ale pod warunkiem, że na GG. Miałem CO2 i niestety to był błąd. Zawór w górnym magazynku się rozszczelnił i stawałem na głowie by to zrobić i się nie udało. Zresztą na Wmasg Logan dobrze to opisał.

Dzięki wszystkim za pomoc, zakupiłem ową berretkę i traz tylko czekam na dostawę ;)

Jeszcze raz dzięki all, bo można się od was dużo dowiedzieć, a forum polecam wszystkim początkującym.

3majcie sie

Pozdrawiam

A mam jeszcze jedno pytanie, czy jeżeli broń replika pistoletu krótkiego nie ma Hop siUPA , to czy dużo pogarsza to skuteczność broni? Czy jest duża różnica między celnością i ostateczną mocą broni z hopsiupem i bez?

Pozdro