ZielonoSprezynowiec Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Cześć! Jestem kolejnym zielonym, który ma do was, niebieskich (wut?) kilka pytań.., Mam 14 lat więc na razie nie mam co myśleć o jakimś "poważniejszym" rozwoju w AirSofcie, lecz zawsze musi być ten pierwszy raz, i chcę od czegoś zacząć. Od czegoś , czyli od jakiejś małej repliki (pistoletu krótkiego), najlepiej w miare taniego (wytrzymałość nie jest na razie dla mnie taka ważna), lecz chciałbym, aby miała w miarę możliwości dużą moc (mam nadzieje na jakieś 200-250 fps) i niezły zasięg. Na początek nie chcę wydawać dużo, praktycznie nigdy nie miałem jakiejś "poważniejszej", a raczej żadnej repliki , tylko jakieś zabawki bazarowe, które i tak strzelały po 10 metrów w bok a sprężyna po tygodniu się rozwalała. Może być i to pistolet sprężynowy (do tej pory tylko takich używałem), lecz jeżeli jest taka możliwość w takim przedziale cenowym to chciałbym spróbować z CO2. Jeżeli już dacie mi jakąś fajną oferte pistoletu z powyżej wymienionymi parametrami, prosiłbym także o powiedzenie mi, jakich kulek do owej broni używać. Wiem, 100 zł to mało, no ale jestem jeszcze młody i zielony, a za tak na prawdę pierwszą swoją replikę nie chciałbym przepłacać. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 M92 stti http://www.taiwangun.com/pistolety-gazowe-2/replika-m92f-m9-heavy-weight-gas-pistol-stti?from=listing&campaign-id=19 jest też wersja na Co2. Tania, prosta, niezawodna. Nic lepszego nie znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
ZielonoSprezynowiec Posted November 9, 2015 Author Report Share Posted November 9, 2015 (edited) @up No dzięki za rade chyba właśnie na początek kupię ten pistolet co mi poleciłeś, ale masz linka do wersji co2? Bo nie mogłem znaleść @Topic Znalazłem pewną ofertę na "Sklep-asg-rc" - http://www.sklep-asg...u-G291-CO2.html Wydaje mi się to mocno podejrzane, pistolet ładny, w opisie pisze , że całkowicie niezawodny, do tego większość metalu, 600gram + wagi , napęd co2 i do tego 450 fps? No chyba musi być coś nie tak, tyle rzeczy w jednym i w takiej cenie. A może ja sie nie znam ? Doradziłby ktoś, czy opłaca się to kupywać, czy to nie jakiś przekręt? I jak ktoś u nich kupywał to niech napisze, czy wszystko z tym sklepem ok Edited November 9, 2015 by ZielonoSprezynowiec Quote Link to post Share on other sites
Hammerstin Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 (edited) Po co Ci pistolet o tak dużej mocy? Będziesz strzelał do tarczy? Jest masa tematów odnośnie replik głównych i bocznych. Opinie o sklepach w odpowiednim dziale również. Poczytaj najpierw trochę a później bierz się za pisanie. Edited November 9, 2015 by Hammerstin Quote Link to post Share on other sites
ZielonoSprezynowiec Posted November 9, 2015 Author Report Share Posted November 9, 2015 O aż tak dużej mocy jak pisałem w moim ostatnim poście mi nie potrzebna , czytaj ze zrozumieniem, zapytałem się, czy to jest realna oferta i czy ktoś u nich kupywał, a w 1 poście podkreślam , że chciałbym jakiś pistolet 200-250 fps, od czegoś muszę zacząć, co nie? Quote Link to post Share on other sites
Hammerstin Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Wszystkie te opisy budżetowych klamek to w większości brednie. Za kwotę, która podałeś bardzo ciężko będzie coś sensownego znaleźć. Same magazynki do gaziaków chodzą po około 100zł. Pistolet średnio nadaje się na główną replikę. No chyba, że tylko CQB.... Rozważ kupno AEGa. Może Galaxiak? Wszystko masz w poradnikach. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 (edited) Kilka faktów: 1. gaziaki kosztują - magazynki nie są tanie, a gaz jest droższy niż prąd - po budżecie wnioskuje, że nie śpisz na kasie, 2. gaziaki nie lubią zimna - gaz wtedy ucieka, a zimno już jest - do marca/kwietnia możesz mieć problemy ze strzelaniem, 3. pistolety, jak napisał Hammerstin, nie będzie super repliką główną. Jeśli chcesz walczyć na poważnie i stać Cie na to to kup jakiegoś elektryka - ceny sensownych zaczynają się od około 300-350zł. Jeśli masz mało kasy - poluj na shotguna AGM. Pompka kosztuje mniej niż stówe, trzeba ją przeładowywać po każdym strzale, ale nie trzeba wydawać kasy na gaz, a i osiągi będą lepsze. Nie zabraniam Ci kupić gaziaka, obawiam się tylko, że osiągi słabsze niż u przeciwników i syfonujący gaz mogą sprawić, że porzucisz to hobby. Pamiętaj o atestowanej ochronie oczu. Edited November 10, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
spoco Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Nie chce być złośliwy ale za 100 zł to tylko taki gaziak. http://m.wikihow.com/Make-a-Potato-Gun Wysłane z mojego MB526 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Jest berretka od STTi, jest Lawman od ASG, jest Ruger od KJW. Jakiś wybór istnieje. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Aj tam, da się grać gaziakiem w zimę. Magazynek pod pachę i wkładasz tylko w czasie wymiany ognia. Wella sobie odpuść, rozleci się po kilku magach. Quote Link to post Share on other sites
ZielonoSprezynowiec Posted November 10, 2015 Author Report Share Posted November 10, 2015 @top A na początek lepiej jako główną kupić sprężynowca pistolet maszynowy czy też berretkę pistolet krótki GG? I na chwile obecną zależy mi na strzelanie w niedalekie odległości, więc typowa wyżej już wymieniona berretka z 300 fpsami na bliskie odległości.. średnio to widzę Quote Link to post Share on other sites
Rzeznik124 Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Nie chce być złośliwy ale za 100 zł to tylko taki gaziak. http://m.wikihow.com/Make-a-Potato-Gun Wysłane z mojego MB526 przy użyciu Tapatalka Niestety się mylisz. Koledzy wspomnieli o Berecie Stti. Jest to replika nie do zajechania. Ale pod warunkiem, że na GG. Miałem CO2 i niestety to był błąd. Zawór w górnym magazynku się rozszczelnił i stawałem na głowie by to zrobić i się nie udało. Zresztą na Wmasg Logan dobrze to opisał. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Kupić strzelbę pompkę. Serio, jeśli chcesz strzelać na już teraz zaraz to pompka jest OK, jak się wkręcisz i kupisz elektryka do lasu to strzelba zostanie do cqb. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 300 fpsów na bliskie odległości to żaden problem. Osobiście powiedziałbym , że i tak to mało. Quote Link to post Share on other sites
ZielonoSprezynowiec Posted November 11, 2015 Author Report Share Posted November 11, 2015 Dzięki wszystkim za pomoc, zakupiłem ową berretkę i traz tylko czekam na dostawę ;) Jeszcze raz dzięki all, bo można się od was dużo dowiedzieć, a forum polecam wszystkim początkującym. 3majcie sie Pozdrawiam A mam jeszcze jedno pytanie, czy jeżeli broń replika pistoletu krótkiego nie ma Hop siUPA , to czy dużo pogarsza to skuteczność broni? Czy jest duża różnica między celnością i ostateczną mocą broni z hopsiupem i bez? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 Między mocą nie, ale hop up ma duży wpływ na zasięg. Bez niego nie ma sensu brać repliki. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 Replika którą zamówiłeś powinna mieć HU. Były różne wersje, ale od kilku lat nie widziałem wersji bez. HU regulujesz imbusem na zamku repliki. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 Ta beretta ma HU, producent dołącza nawet klucz imbusowy do jego regulacji. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 Ostatnio w jakimś sklepie widziałem Rugera KJW za ~100 zł. Jak za tę cenę - jest świetnie wykonany, ma niezłe osiągi i ciężko go zajechać (choć nie jestem w nim ekspertem, miałem raptem 5 sztuk). Quote Link to post Share on other sites
ZielonoSprezynowiec Posted November 11, 2015 Author Report Share Posted November 11, 2015 Ok, dzięki za odpowiedź, zapytałem się dlatego , iż gdzieś widziałem taką berretke bez hu , ale tą co kupiłem to kupiłem z linku który podał Buniek Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts