PerezPKW Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 Czołem :) Stałem się posiadaczek Glocka 18c od WE. Mam pytanka (bo niestety nie miałem do czynienia z tą repliką): - Czy mogę użyć silniejszego gazu niż Green Gas (REDGAS) i czy bebechy to wytrzymają? - Czy są mai na co2 i czy bebechy również wytrzymają? Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Dymian98 Posted January 31, 2016 Report Share Posted January 31, 2016 Wiem że trochę późno ale: 1.chyba można ale zbyt długo nie pociągnie; 2.są magi na CO2, ale jak kupiłeś wersję na green gas to bebechy tego nie zniosą (CO2 potrzebuje mocniejszych bebechów, WE wyprodukowalo magi na CO2, ale do mocniejszej wersji produkowanej przez WE) Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted January 31, 2016 Report Share Posted January 31, 2016 Red gas jest uznany przez europe jako nieetyczny, więc go nie dostaniesz nigdzie, chyba że go sobie sprowadzisz. Zresztą te mity o jakichś uber osiagach red gazu to bajki. Jak chcesz mocny gaz to kup taki karabinowy. Na przykład guarder w 2 litrowej butelce. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 31, 2016 Report Share Posted January 31, 2016 Abbey Predator Ultra Gas. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 A ten 'mityczny red gas' to nie jest przypadkiem CO2? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Nie, to coś jak propan raczej. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 A green -gas to nie propan raczej? śmierdzi jak. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Green gas to bodajże mieszanka propanu z butanem (choć chyba w innych proporcjach niż ten kuchenkowy), no i do tego jeszcze tam jakiś olejek silikonowy. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Echhh Słaby gaz to ten czynnik z klimatyzacji. Gren gaz to propan techcnziczy plus zanieczyszczenia jak olejek silikonowy, butanu tam nie ma chyba, że w śladowych ilościach. Propan techniczny to wiadomo. Red Gaz to coś innego ale jego charakterystyka jest podobna do Propanu technicznego. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 EchhhSłaby gaz to ten czynnik z klimatyzacji. Gren gaz to propan techcnziczy plus zanieczyszczenia jak olejek silikonowy, butanu tam nie ma chyba, że w śladowych ilościach. Propan techniczny to wiadomo. Red Gaz to coś innego ale jego charakterystyka jest podobna do Propanu technicznego. Jakoś propan techniczny daje lepsze osiągi od GG. A na niektórych butlach GG można spotkać się z napisem, że w składzie jest butan. Nie twierdzę z całą pewnością, że Redgas to czysty propan, ale jestem prawie pewny, że nie jest to CO2. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Red gaz to nie propan techniczny to zupełnie inny gaz jednak symbolu technicznego nie pamiętam. Bo jak napisałem gg to propan techniczny plus zanieczyszczenia może to być butan, olej silikonowy i inne które obniża prężność całości. Propan techniczny mamy czysty a główną domieszką jest to coś co śmierdzi. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 (edited) Śmierdzą tiole, konkretnie chyba etanotiol. W propanie technicznym jaki kupisz w butli jest ok. 10% butanu, a w propanie-butanie są proporcje 55/45. GG musi być gdzieś pomiędzy tymi dwoma wartościami. Edited February 1, 2016 by Kopcik Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 BTW Znalazłem czym jest RedGas i nie dziwię się, że u nas tego nie sprzedają. To freon22. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts