Drako86 Posted November 24, 2015 Report Share Posted November 24, 2015 Witam. W dniu dzisiejszym odbieram replikę gazową i mam pytanie co powinienem zrobić przed pierwszym odpaleniem??? Będę wdzięczny za pomoc Jest to umarex od vfc m27 iar gbb Quote Link to post Share on other sites
Hammerstin Posted November 24, 2015 Report Share Posted November 24, 2015 Cóż to za replika? Quote Link to post Share on other sites
Drako86 Posted November 24, 2015 Author Report Share Posted November 24, 2015 Jest to umarex od vfc m27 iar gbb Jakieś smarowanie ??pielegnacja?? Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted November 24, 2015 Report Share Posted November 24, 2015 (edited) Pomodlić się, żeby działała długo i bezawaryjnie :icon_wink: Edited November 24, 2015 by hindus Quote Link to post Share on other sites
Drako86 Posted November 24, 2015 Author Report Share Posted November 24, 2015 No to mnie uspokoiles:) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 24, 2015 Report Share Posted November 24, 2015 (edited) Idź do kolegi co ma broń palną albo przypomnij sobie zetkę i metody konserwacji kbk akms i się do nich stosuj. Pamiętaj silikon to twój wróg w każdej postaci. 90% awarii to upierdzielona replika i źle konserwowana a na pozostałe 10% to już tylko gwarancja lub dexter pomoże. Edited November 24, 2015 by samael16 Quote Link to post Share on other sites
Drako86 Posted November 24, 2015 Author Report Share Posted November 24, 2015 Czyli mówimy stop silikonom:) Quote Link to post Share on other sites
Drako86 Posted November 27, 2015 Author Report Share Posted November 27, 2015 Witam ponownie :) W żadnym temacie nie mogę znaleźć informacji na temat lufy w umarex/hk od vfc m27 iar gaziak Czy jest precyzyjna i czy jest specjalna do gazowki Może ktoś z większa wiedza pomoże;) P.S. Wrażenia ze strzelania są meeeega:) Witam ponownie:) Doszła moja replika wrażenia meeeega . Marn pytanie do bardziej doświadczonych :) Nie mogę znaleźć w żadnym temacie informacji na temat lufy w moim umarex od vfc m27 air gaziaku, czy jest precyzyjna i czy to jest specjalna lufa do gazowek ????? Wiecie cos więcej?? Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Lufy są od AEGów. :) Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 (edited) @McFly Nie jestem pewien, czy dobrze zrozumiałem twoją wypowiedź, bo do gaziaków też są preclufy. Ja akurat miałem tylko w replikach broni krótkiej - w jednym glocku PDI 6.01 mm, w tym którego mam teraz - VFC 6.03 mm, ale na ehobby asia masz cały dział z lufami do GBB, jak choćby taka: http://shop.ehobbyas...ries-368mm.html @Drako86 Obstawiałbym, że jest tam jakaś standardowa, ale porządna, taka "półprecyzyjna" lufa VFC, ze średnicą pewnie w okolicach 6.05 mm, ale to tylko logiczne przypuszczenie, bazujące na skromnej wiedzy. Zerknąłem na 5-6 stron z tą repliką i niestety także nie znalazłem info o średnicy lufy wewnętrznej. Myślę, że najlepiej będzie jak napiszesz do sklepu z którego kupowałeś. Pozdrawiam. edit: interpunkcja Edited December 1, 2015 by wredny_bo_trzeźwy Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 @McFly Nie jestem pewien, czy dobrze zrozumiałem twoją wypowiedź, bo do gaziaków też są preclufy. Ja akurat miałem tylko w replikach broni krótkiej - w jednym glocku PDI 6.01 mm, w tym którego mam teraz - VFC 6.03 mm, ale na ehobby asia masz cały dział z lufami do GBB, jak choćby taka:http://shop.ehobbyas...ries-368mm.html @Drako86 Obstawiałbym, że jest tam jakaś standardowa, ale porządna, taka "półprecyzyjna" lufa VFC, ze średnicą pewnie w okolicach 6.05 mm, ale to tylko logiczne przypuszczenie, bazujące na skromnej wiedzy. Zerknąłem na 5-6 stron z tą repliką i niestety także nie znalazłem info o średnicy lufy wewnętrznej. Myślę, że najlepiej będzie jak napiszesz do sklepu z którego kupowałeś. Pozdrawiam. edit: interpunkcja McFlyowi chodziło raczej o to, że do IARa gazowego wchodzą preclufy od AEGów. Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Nie byłem pewien stąd ten mój wstęp ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Drako86 Posted December 6, 2015 Author Report Share Posted December 6, 2015 Dzięki panowie za pomoc po prostu nie ma informacji, spróbuje 6,01 założyć a Aeg i zobaczymy co sie wydarzy;))) Quote Link to post Share on other sites
Drako86 Posted May 14, 2016 Author Report Share Posted May 14, 2016 Witam ponownie czy ktoś słyszał lub wie jak zrobić konwersje do gaziaka umarex iar od vfc na duża butle z co2 lub sprężone powietrze????? Słyszałem ze jest jakaś możliwość Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted May 14, 2016 Report Share Posted May 14, 2016 Raczej konwersja typu russian HPA valve, nie wiem, czy są w ogóle jakieś flaki do umarexa. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 Przecież mechanicznie to jest to samo co HK416 od VFC. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted May 23, 2016 Report Share Posted May 23, 2016 (edited) Witam ponownie czy ktoś słyszał lub wie jak zrobić konwersje do gaziaka umarex iar od vfc na duża butle z co2 lub sprężone powietrze????? Słyszałem ze jest jakaś możliwość Jeśli jesteś majętny to masz to: http://airsoft.tnkgu...n-kits/vfc-416/ Od HPairsoft możesz zakupić na zamówienie, wraz z zamontowaniem i przygotowaniem. Wiadomo butle i reduktor musisz kupić oddzielnie. A działa to o tak: https://www.youtube....h?v=Y7o7ndm_rKk Edited May 23, 2016 by _Czarny_ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts