popcol Posted November 26, 2015 Report Share Posted November 26, 2015 Witam! Mam problem ponieważ od niedawna kolba w mojej cm048 zaczęła się rozpadać. Gdy ją kupiłem to był lekki luz lecz teraz skleika powoli się rozkleja. Moje pytanie: czy podchodzi to pod gwarancje jak Kolba mi się rozpada??? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 26, 2015 Report Share Posted November 26, 2015 Pod gwarancję na pewno nie, ale może reklamację ktoś uzna. Quote Link to post Share on other sites
popcol Posted November 26, 2015 Author Report Share Posted November 26, 2015 Czyli w jaki sposób mam do taiwanguna sie zgłaszać??? Przez formularz gwarancyjny chyba nie. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 26, 2015 Report Share Posted November 26, 2015 Rękojmia może, ale nie musi załatwić sprawy. Kluczowe będzie to kiedy odkryłeś wadę (czy potraktują tak luźne spasowanie, które z czasem przyczyniło się do uszkodzeń). Oraz... czy np nie zawilgotniało. Weź też pod uwagę, że na rynku wtórnym możesz dostać jakiś zamiennik. Jeśli nie wymienią na nowe/ naprawią może będą mogli oddać trochę kasy, za którą kupisz używaną kolbę. Pamiętaj, że procedura jest czasochłonna, bo samo rozstrzygnięcie sprawy to jeszcze nie koniec - trzeba jeszcze naprawić/ odesłać/ oddać część kasy. Zadaj sobie pytanie czy chcesz wysłać replikę na kilka tygodni do serwisu ( w najgorszym przypadku zapłacisz koszty przesyłek), czy też znajdziesz używaną kolbę za te kilkadziesiąt złotych. Na Twoim miejscu szukałbym po komisie a obecną kolbę jakoś naprawił choćby kleje i bejca - nie wiem czy kilka tygodni bez repliki jest wartych kosztów kolby. Zwłaszcza, że istnieje duża szansa na odrzucenie reklamacji z powodu tego, że wada była od jakiegoś czasu. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted November 26, 2015 Report Share Posted November 26, 2015 Udaj się do rzecznika praw konsumenta. Mnie bardzo pomogło. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 26, 2015 Report Share Posted November 26, 2015 Powoli... Najpierw skonsultuj się ze sklepem. Spytaj się kulturalnie jakie rozwiązanie proponują. Może mają taką kolbę na stanie, nie ma co psuć sobie nerwów i szczuć ludzi rzecznikiem. Jeśli nie to strzykawka, klej do drewna i w ścisk. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 27, 2015 Report Share Posted November 27, 2015 A może popoluj na "ostrą" kolbę? Tu masz zdjęcie od użytkownika SenkuPH - inny model Cymy z "ostrymi" drewienkami. Trzeba tylko troche pożłobić w kolbie. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted November 27, 2015 Report Share Posted November 27, 2015 404 Not Found Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 27, 2015 Report Share Posted November 27, 2015 A może popoluj na "ostrą" kolbę? Tu masz zdjęcie od użytkownika SenkuPH - inny model Cymy z "ostrymi" drewienkami. Trzeba tylko troche pożłobić w kolbie. Galerii na Imageshacku nie mam od lat, ale powiedz mi proszę które to foto to się rozejrzę i wrzucę :) Quote Link to post Share on other sites
Adek2360 Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Ja miałem podobny problem, pękła po długości i zamówiłem z Chin cymowską z tworzywa, drewno raczej nie występuje w sprzedaży. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts