Dziku888 Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Panowie airsoftowcy, buduję customa na bazie gearboxa v.3, replika (w zasadzie nie replikuje żadnej istniejącej broni, nawiązuje tylko do Falloutowego laser pistola), moje pytanie jest nastepujące: z jakiej repliki wziąć komorę hop up, żeby dało się ją w miarę solidnie zintegrować z tym gearboxem? Oczywiście tak aby proces był odwracalny celem wymiany gumki i ew. części wewnętrznych w gearboxie. Dodam, że "replika" nie będzie miała zewnętrznego magazynka, tylko zmodyfikowany hicap we wnętrzu korpusu, który kulki będzie podawał za pomocą elastycznego (może miedzianego jak znajdę 6-7mm) wężyka. Wszystko ma siedzieć w jednej metalowej puszce. Lufa raczej krótka (50mm góra 70mm) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Skoro V3 to najlepiej komora z AK. Prowin jest krecony do czoła gb. W zasadzie jeśli to kastom to możesz bawić sie z każdą jedną komorą a do niej dobrać odpowiednią dyszę. Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted December 1, 2015 Author Report Share Posted December 1, 2015 No dysza problemem nie będzie, raczej chodzi o to, żeby móc wyciągnąć gearbox z korpusu razem z komorą, bo nie będę miał jej jak umocować w korpusie. Możesz zarzucić jakimś linkiem do tej komory? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Ewentualnie komora do G36 od AP http://rekrutasgshop.pl/pl/p/Komora-Hop-Up-G36-Airsoft-Pro/1079 (nie znam tego sklepu). Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Albo kuzynka w/w komory do g36 ProWin http://topguns.eu/komora-hopup-do-g36-prowin-cnc.html mam i jest przyjemna. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Są też komory zintegrowane ze szkieletem np. Retro Arms, ale nie wiem czy robią takie v3. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts