qanaroo Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Hej, Ogólnie to założyłbym temat w pytaniach początkujących ale konto założyłem tutaj już w sumie sporo lat temu, ale przestałem się w to bawić na jakieś 6 lat, i teraz chciałbym do ASG wrócić. Anyways, do sedna: przez ostatnie kilka dni przeglądam archiwa wmasg, youtube, google, ale zamiast znaleźć jakieś odpowiedzi to tylko bardziej się zagmatwałem, szczególnie, że większość poradników jest sprzed kilku lat. Więc tak, chciałbym ogólnie na replikę wydać do 1500 zł, nie potrzebne mi są na razie żadne kolimatory, rączki, czy inne "bajery", sama replika, kulki i tyle. Bardzo podoba mi się z wyglądu AK-47 także jeśli byłby jakiś z drewna i metalu z sensownymi osiągami to byłoby świetnie, ale w sumie jakimiś ładnymi M-kami, czy innymi przyjemnie wyglądającymi replikami też bym nie pogardził. Przedział cenowy 1000-1500 byłby idealny Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 LCT. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 AKM od E&L. Quote Link to post Share on other sites
qanaroo Posted December 3, 2015 Author Report Share Posted December 3, 2015 LCT i E&L z tego co widzę są w cenach około 1650 + trzeba dokupić do tego baterię i ładowarkę. A do tego E&L jeszcze gumkę hop-up z tego co czytałem w recenzji z tego forum. Jakieś trochę tańsze propozycje? Quote Link to post Share on other sites
pszem Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Force core i do tego upgrade wewnętrzny, jeśli ma być taniej. Jednak znajdą się i ci, którzy powiedzą, żebyś dozbierał do lct/e&l(poza tym w promocji było za 1300zł ak74 lct ostatnio, e&l jeszcze mniej, niestety się spóźniłeś i sobie poszła zniżka z gunfire). Możesz czekać do kolejnej promocji(niedługo święta). Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 jeżeli nie LCT, to FC, jest z zewnątrz dokładnie tym samym, co E&L, tylko bebeszki ma gorsze (a i tak je będziesz wymieniał). Quote Link to post Share on other sites
vidalski Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 scorpion evo a1 od asg. koszt 1800 strzela skutecznie na 80 m(lufa precka doszczelnienie). strzela auto 1 kulka bądź 3 kulkami. kiedy kończy się mag nie strzela jak w realu. ma systemy bezpieczeństwa przed rozładowanie baterii i przed uszkodzeniem gearbox. szybka wymiana sprezyny bez wyjmowania gearbox. 400 fps na starcie jednym słowem. wyjmujesz z pudełka i nic już nie robisz. strzela jak karabiny po tjuningu za 3-4 klocki. jak cie interesuje to odezwij się do mnie. mój kolega jest bezpośrednim importerem od producenta Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 strzela skutecznie na 80 m(lufa precka doszczelnienie). Zaraz umrę ze śmiechu. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 (edited) Lesio , mierzone na oko +/- 50m :icon_biggrin: Skisłem :icon_biggrin: Żeby nie oftopować to polece Ci ForceCore. Nie wiem jak w środku ale z zewnątrz do dokładnie EL w cenie o wiele niższej. Edited December 3, 2015 by suharex Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Taaa, lobem z górki ;). Ontopując Force Core długo nic, potem Boyec, ale drewno trzeba dopieścić. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 scorpion evo a1 od asg. koszt 1800 strzela skutecznie na 80 m(lufa precka doszczelnienie). strzela auto 1 kulka bądź 3 kulkami. kiedy kończy się mag nie strzela jak w realu. ma systemy bezpieczeństwa przed rozładowanie baterii i przed uszkodzeniem gearbox. szybka wymiana sprezyny bez wyjmowania gearbox. 400 fps na starcie jednym słowem. wyjmujesz z pudełka i nic już nie robisz. strzela jak karabiny po tjuningu za 3-4 klocki. jak cie interesuje to odezwij się do mnie. mój kolega jest bezpośrednim importerem od producenta Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Arend, budź swoje alter ego - Grammar Nazi :D. Quote Link to post Share on other sites
KOTOPIES Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 scorpion evo a1 od asg. koszt 1800 strzela skutecznie na 80 m(lufa precka doszczelnienie). strzela auto 1 kulka bądź 3 kulkami. kiedy kończy się mag nie strzela jak w realu. ma systemy bezpieczeństwa przed rozładowanie baterii i przed uszkodzeniem gearbox. szybka wymiana sprezyny bez wyjmowania gearbox. 400 fps na starcie jednym słowem. wyjmujesz z pudełka i nic już nie robisz. strzela jak karabiny po tjuningu za 3-4 klocki. jak cie interesuje to odezwij się do mnie. mój kolega jest bezpośrednim importerem od producenta Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Człowieku, czy ty przeczytałeś to co napisałeś? Boyec fajny, tylko kolor drewna to jakaś tragedia. Już plastiki z Cymy 028 bardziej przypominają drewno. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Drewna BOYCa to kupa jakaś. Trzeba je sobie na nowo lakierować ale nie po to ma chłop półtora kafla, żeby kupować BOYca. Bierz FC i bądź zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
qanaroo Posted December 3, 2015 Author Report Share Posted December 3, 2015 (edited) To czyli wychodzi na to, że to najlepsza opcja http://gunfire.pl/pr...le-Replica.html ? Co byście do tego polecali dokupić na początek? Najlepiej coś co by mi od razu w sklepie zmontowali, bo jestem antytalenciem jeśli chodzi o takie majsterkowanie. Pierwsze co pomyślałem to oczywiście jakieś normalne metalowe magazynki http://gunfire.pl/pr...-replicas-.html bo te pomarańczowe są ohydne. Chyba w zestawie nie ma baterii oraz ładowarki także to tez. Jakie byście radzili? Przy okazji: jest sens kupować takie gogle? http://gunfire.pl/product-pol-1152193197-Bolle-Chronosoft-goggles.html Edited December 3, 2015 by qanaroo Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Pierwsze co pomyślałem to oczywiście jakieś normalne metalowe magazynki http://gunfire.pl/pr...-replicas-.html bo te pomarańczowe są ohydne. Metalowych magów "na 7.62" nie powinno się podpinać do tej repliki. Z nimi właśnie AK 74 wyglądają ohydnie. W palnym 74 nie można korzystać z takich magów. Ale to airsoft, więc można podpinać magi takie, jakie się chce, jeśli się nie przejmujemy realizmem. :) Quote Link to post Share on other sites
vidalski Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 (edited) OK. Nie mierzone na oko. Mierzone na hali. Replika wygrała z replikami za 5 klocków. Zapraszam do sprawdzenia empirycznie :icon_smile: z 50 m trafia w kartke a4 z 80 w człowieka. tryb 3 kulek trafia 3 kulkami :icon_smile: mogę się zmierzyć z kimś o podobnej liczbie fps czyli 400 w Warszawie za dobrą whiskey :) Edited December 3, 2015 by vidalski Quote Link to post Share on other sites
qanaroo Posted December 4, 2015 Author Report Share Posted December 4, 2015 (edited) Metalowych magów "na 7.62" nie powinno się podpinać do tej repliki. Z nimi właśnie AK 74 wyglądają ohydnie. W palnym 74 nie można korzystać z takich magów. Ale to airsoft, więc można podpinać magi takie, jakie się chce, jeśli się nie przejmujemy realizmem. :icon_smile: Hmmm, no faktycznie, ale na razie jednak zostanę przy metalowych, bo te pomarańczowe mi się strasznie nie podobają :P Coś takiego chcę zamówić, jakieś uwagi? Edited December 4, 2015 by qanaroo Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Zmień ładowarkę na jakąś z wyświetlaczem, np redox alpha v2, tylko koniecznie z kablem zasilającym. Quote Link to post Share on other sites
qanaroo Posted December 4, 2015 Author Report Share Posted December 4, 2015 Hmm, całkiem możliwe, że jednak będę miał do ~2000 na całość, czyli około z 600-700 więcej na samą replikę, doradzilibyście coś innego w tym zakresie czy zostać przy tym? Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Hmm, całkiem możliwe, że jednak będę miał do ~2000 na całość, czyli około z 600-700 więcej na samą replikę, doradzilibyście coś innego w tym zakresie czy zostać przy tym? Uzywany real sword. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Real Sword, czyli niestandardowe części wewnętrzne... Jeżeli nie jesteś jakimś wielkim koneserem i człowiekiem z naciskiem na koszer to zadowoli cię, albo LCT na ostrych drewnach, albo FC na ostrych z tuningiem wewnętrznym. Quote Link to post Share on other sites
qanaroo Posted December 4, 2015 Author Report Share Posted December 4, 2015 Zmień ładowarkę na jakąś z wyświetlaczem, np redox alpha v2, tylko koniecznie z kablem zasilającym. http://gunfire.pl/product-pol-1152207676-Ladowarka-Redox-Alpha-V2-COMBO-z-zasilaczem-.html coś takiego? bo innej z zasilaczem w zestawie nie widzę Quote Link to post Share on other sites
qanaroo Posted December 4, 2015 Author Report Share Posted December 4, 2015 (edited) Real Sword, czyli niestandardowe części wewnętrzne... Jeżeli nie jesteś jakimś wielkim koneserem i człowiekiem z naciskiem na koszer to zadowoli cię, albo LCT na ostrych drewnach, albo FC na ostrych z tuningiem wewnętrznym. http://forum.wmasg.p...74s-el-els-74n/ z tego co czytam to ten LCT tak średnio wychodzi, 310 fpsów w wideo na teście + chwyt pistoletowy słabej jakości Chyba zostanę przy tym FC, tylko co w nim "ztuningować"? Jakieś porady co zamówić od razu? Jeśli chodzi o używane repliki to raczej wolałbym tego uniknąć. Edited December 4, 2015 by qanaroo Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Real Sword, czyli niestandardowe części wewnętrzne... Jeżeli nie jesteś jakimś wielkim koneserem i człowiekiem z naciskiem na koszer to zadowoli cię, albo LCT na ostrych drewnach, albo FC na ostrych z tuningiem wewnętrznym. Może lepiej nie na ostrych, bo chłopak się nam pokaleczy. Wybór między nowym e&l a używanym rs to jak zastanawianiem się między vw z salonu a uzywanym porshe. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Może lepiej nie na ostrych, bo chłopak się nam pokaleczy. Wybór między nowym e&l a używanym rs to jak zastanawianiem się między vw z salonu a uzywanym porshe. Pierwszej części twojej wypowiedzi nie skomentuje. Nie mam potrzeby wchodzić w bezsensowne szarpaniny, skoro potrzebujesz się dowartościować. LCT nie odstaje jakoś tragicznie od RS, ma swoje mankamenty (zawarłem pewne uwagi w swojej wypowiedzi, do których nie raczyłeś się odnieść. FC jest jakieś dwukrotnie tańsze, w standardzie, z dobrych materiałów i nie posiada wad, których nie dałoby się zniwelować odrobiną wysiłku i gotówki. http://forum.wmasg.p...74s-el-els-74n/ z tego co czytam to ten LCT tak średnio wychodzi, 310 fpsów w wideo na teście + chwyt pistoletowy słabej jakości Chyba zostanę przy tym FC, tylko co w nim "ztuningować"? Jakieś porady co zamówić od razu? Jeśli chodzi o używane repliki to raczej wolałbym tego uniknąć. Tłok na taki, o pełnej stalowej szczęce,kable z ewentualnym mosfetem, komorę na Prowina, lufę na precyzyjną, gumkę Hu, dyszę zależnie od potrzeby i szczelności. Sprężynę taką jaką chcesz, w granicach rozsądku. Dostępna jest wersja z szybką wymianą sprężyny, więc możesz wybrać ją. Do tego dobra batka lipo+ładowarka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts