ItzzBarney Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 Witam, poszukuję repliki do 1000zł. W grę wchodzą tylko repliki M4, ponieważ w niedalekiej przyszłości chciałbym przerabiać ją na SOPMOD'a. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 Jak ma być sopmod to kup gotowego i tyle. Quote Link to post Share on other sites
ItzzBarney Posted December 22, 2015 Author Report Share Posted December 22, 2015 do 1000 nie znajdę gotowego sopmoda Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 Niedaleka przyszłość czyli albo szybko zrobisz albo nigdy, robienie sopmoda na porządnych częściach to i tak więcej niż tysiąc więc rób jak chcesz. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 Ale na jakiego Sopmoda? Block I? Block 1,5? Block II? Block II CQBR?! Za ten pieniądz masz do wyboru-Specnę, prawie gotowca, którą będziesz musiał doprowadzić do porządku wewnętrznie (i trzymać kciuki żeby było dobrze) albo EA, którego trzeba przerobić (front, przyrządy celownicze, etc). Quote Link to post Share on other sites
ItzzBarney Posted December 22, 2015 Author Report Share Posted December 22, 2015 Ale na jakiego Sopmoda? Block I? Block 1,5? Block II? Block II CQBR?! Za ten pieniądz masz do wyboru-Specnę, prawie gotowca, którą będziesz musiał doprowadzić do porządku wewnętrznie (i trzymać kciuki żeby było dobrze) albo EA, którego trzeba przerobić (front, przyrządy celownicze, etc). Block II. http://gunfire.pl/product-pol-1152201941-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-A07.html Ta specna się nada? Zależałoby mi na zmianie tłumika, z tego co wynika z opisu w A07 jest zintegrowany. Byłaby jakaś możliwość wymiany? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 Przenoszę do "Jak zacząć?". Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 To jest coś sopmod block II cqbr podobnego. Block II to 12 calowy ris DD do 14,5 calowej lufy. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 Jak Block II, to najlepiej Specnę SA-A03, tylko używka, bo nówka jest niewiarygodnie droga, a i pewnie dużo taniej dorwiesz. Quote Link to post Share on other sites
ItzzBarney Posted December 23, 2015 Author Report Share Posted December 23, 2015 Jak Block II, to najlepiej Specnę SA-A03, tylko używka, bo nówka jest niewiarygodnie droga, a i pewnie dużo taniej dorwiesz. W sumie A03 jest w podobnej cenie. http://gunfire.pl/product-pol-1152200040-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-A03.html?4clk=MTE1MjIwMDA0MCw5OSwxNDUwODMxMTExLDMsNDA5YTU2YmQ3ODVhZjAwOWE2MzBiZTYyOWZmYmUwZTc Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 23, 2015 Report Share Posted December 23, 2015 Już niedostępna. Ale warto teraz brać używki (jak masz obok siebie serwisanta, który zweryfikuje zgodność części repliki z tym, co napisał sprzedawca). Quote Link to post Share on other sites
ItzzBarney Posted December 23, 2015 Author Report Share Posted December 23, 2015 Już niedostępna. Ale warto teraz brać używki (jak masz obok siebie serwisanta, który zweryfikuje zgodność części repliki z tym, co napisał sprzedawca). Nadal jest, tylko że w wersji TAN Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 23, 2015 Report Share Posted December 23, 2015 Chcesz kupić nówkę, czy używkę? Quote Link to post Share on other sites
ItzzBarney Posted December 24, 2015 Author Report Share Posted December 24, 2015 Chcesz kupić nówkę, czy używkę? Bardziej zależy mi na nowej replice Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 24, 2015 Report Share Posted December 24, 2015 Boisz się czegoś? Wystarczy się umówić z serwisantem w okolicy, żeby sprawdził zgodność repliki z tym co był napisane w aukcji. Niech sprzedający napisze na kartce wszystko odnośnie stanu repliki (wraz z podpisem). W ten sposób można urwać ciekawą replikę. Znajomy kupił właśnie A03 i w zestawie był: -chwyt kąttowy -tłumik dźwięku -nowy tłumik płomienia -kopia kolby magpula -nowy chwyt pistoletowy -5 magazynków (1 hicap, 1 mid-cap (416),2 midcapy (M4) i 1 lowcap) a to za 550zł. Co było niezgodne z opisem, to brak blokady atrapy zamka i ułamany przycisk bolt catch. Ale dogadałem się ze sprzedającym i pokrył on wszelkie koszty naprawy. Sam w replice wymieniłem tłok, dałem opóźniacz popychacza i wrzuciłem do środka nowe kable wraz z mosfetem. Sprzedał ją jakiś czas temu za 950zł. Quote Link to post Share on other sites
ItzzBarney Posted December 24, 2015 Author Report Share Posted December 24, 2015 Z reguły wszystkie repliki jakie kupywałem były nowe, dlatego i teraz myślałem o nowej. Obawiam się że w mojej okolicy nie ma żadnego serwisu, więc byłby pewien problem. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 24, 2015 Report Share Posted December 24, 2015 Zawsze możesz wysłać replikę, a skoro kupujesz używkę, to i tak dobrze by było sprawdzić, czy sprzedający Cię nie oszukał. Zrobiłem już kilka takich transakcji. Jeżeli nie będzie on chciał się podpisać, to od razu wiadomo, że coś jest nie tak. Jeżeli się podpisze i coś będzie nie tak, a nie będzie chciał sprawy załatwić polubownie, zawsze możesz iść na policję i zgłosić oszustwo. Po czymś takim powinien się już chcieć dogadać. Quote Link to post Share on other sites
ItzzBarney Posted December 24, 2015 Author Report Share Posted December 24, 2015 W takim razie znasz może jakieś strony gdzie znajdę używane repliki? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 24, 2015 Report Share Posted December 24, 2015 Olx, allegro :P Proszę o połączenie postów. Do tego zawsze możesz dać ogłoszenie tutaj, w komisie, jak i na giełdzie airsoftowej (grupie) na facebooku. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 Odradzam olx. Nie masz żadnej pewności co do faktycznego stanu repliki, ani możliwości zwrotu. Najlepiej poluj na coś na komisie wmasg bo możesz łatwo sprawdzić od kogo kupujesz. Zwróć uwagę na staż na forum, posty i sprawdź czy osoba figuruje na liście zaufanych kontrahentów. Quote Link to post Share on other sites
ItzzBarney Posted December 25, 2015 Author Report Share Posted December 25, 2015 Okej, dzięki za rady :D Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 @Buniek92, czytałeś moje posty? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 Tylko ostatni... Przyznaję się do błędu. Dobrze prawisz :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts