foxboypl Posted December 26, 2015 Report Share Posted December 26, 2015 Dzień dobry! Dostałem niedawno replikę g36 od jg czyli G608 z Taiwangun. Miałem zamiar postrzelać, więc naładowałem akumulator i włożyłem go tam gdzie trzeba. Później ładowałem kulki i tu pierwszy zgrzyt na instrukcji był jakiś "loading tube" ale nie miałem go w zestawie lecz miałem szybko ładowarkę do kulek, niestety zmieściło się tylko z ok. 30-40 kulek później załadowałem magazynek do broni, ale nie strzelała. Szukałem rozwiązanie w internecie, ale to nie pomogło. Proszę o pomoc! z góry thx ;) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 26, 2015 Report Share Posted December 26, 2015 Masz pewnie hajkapa :icon_razz: Kulki wsypujesz przez klapkę i nakręcasz zębatką z dołu. Quote Link to post Share on other sites
Rzeznik124 Posted December 26, 2015 Report Share Posted December 26, 2015 (edited) "Nie strzelała" oznacza brak reakcji na spust czy strzelała na pusto? Edited December 26, 2015 by Rzeznik124 Quote Link to post Share on other sites
foxboypl Posted December 27, 2015 Author Report Share Posted December 27, 2015 "Nie strzelała" oznacza brak reakcji na spust czy strzelała na pusto? Strzela na pusto Masz pewnie hajkapa :icon_razz: Kulki wsypujesz przez klapkę i nakręcasz zębatką z dołu. Tak. Mam Hi-cap'a i przez jaką klapę? Jestem "ZIELONY" w tych sprawach Quote Link to post Share on other sites
Rzeznik124 Posted December 27, 2015 Report Share Posted December 27, 2015 No to Otto Ci poradził co zrobić. Nasyp przynajmniej 3-4 szybko-ładowarki kulek do magazynka (tak, przez tą klapkę) i wtedy podkręcaj zębatką na dole, aż kulki pojawią się w kanale doporowadajacym. Powinno być. Quote Link to post Share on other sites
foxboypl Posted December 27, 2015 Author Report Share Posted December 27, 2015 Ale przez jaką klapkę przez to "oczko"? Czy gdzie? Czy mam rozkręcić na dole? Quote Link to post Share on other sites
Romothon Posted December 27, 2015 Report Share Posted December 27, 2015 Na górze magazynka powinieneś mieć taką klapkę, którą odsuwasz/podnosisz (po prostu otwierasz). Następnie kręcisz wystającą z dołu zębatką, aż kulki pojawią się w otworze. Quote Link to post Share on other sites
foxboypl Posted December 27, 2015 Author Report Share Posted December 27, 2015 nie mam nic takiego mam tylko na górze "oczko do szybko ładowarki może obrazek magazynku pomoże http://www.taiwangun.com/magazynki-aeg-hi-cap-3/magazynek-hi-cap-na-470-kulek-do-serii-g36-sl8-boyi?from=listing&campaign-id=14 Quote Link to post Share on other sites
Romothon Posted December 27, 2015 Report Share Posted December 27, 2015 Na czwartym zdjęciu masz wyraźnie widoczną otwartą klapkę do której wsypujesz kulki. Następnie kręcisz zębatką (2 zdjęcie) aż kulki pojawią się w otworze. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 27, 2015 Report Share Posted December 27, 2015 Jak tak będziesz podchodził do każdej sprawy ("nie umne, nie ma, nie chcem), to szybko skończysz zabawę w ersoft. Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted December 27, 2015 Report Share Posted December 27, 2015 Chłopak od początku przyzwyczajony do mid-cap-ów :D Nie jest tak źle ;) Quote Link to post Share on other sites
foxboypl Posted December 27, 2015 Author Report Share Posted December 27, 2015 Już wszystko działa :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts